Salibandy.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Märsky Koripallovalmennus. Koripallovalmennus:  Anton Mirolybov  Juha Dahlström 0400 –  Jussi Laakso
Advertisements

Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Toholammin Naisvoimistelijat
Sähly.
VISIO Maajoukkueet ovat kilpailukykyisiä huippumaiden kanssa ja eri ikäluokkien MM-kisoissa saavutetaan loppuottelupaikka. Kansallinen kilpailutoiminta.
SALIBANDYA SUOMESSA 20 VUOTTA
Odotukset seuratoiminnalta eri elämänvaiheissa
CHEERLEADING Tiina Määttä.
Gloria LadyCup Karsintakisojen järjestäminen. Gloria LadyCup pähkinänkuoressa •Golfliiton Ladygolftoimikunnan järjestämä vuosittainen Ryder Cup -tyyppinen.
KILPAILUT 2014.
Sanomalehdistön historia Poliittisen lehdistön aikakausi.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Rauhanmerkki.
”Urheilun avulla kansamme parhaaksi
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
SEURAYHTEISTYÖ VARSINAIS-SUOMESSA JA SEN KEHITTÄMINEN
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
Skandinavia-cupia koskevat säännöt A- ja B-tason teknisten asiantuntijoiden jatkokoulutus Valkeakoskella 24. –
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
AT3 kurssin työ GOLF.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Keski-Pohjanmaa vuonna seminaari Alueellisen ennakointiraportin esittelyä Ilkka Rintala.
PITUUDET km hm dam metri dm cm mm.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Joukkuelajit – suurin liikuttaja? Jari Lämsä KIHU.
Suomen Tennisliitto Strategia Suomen Tennisliitto - Strategia Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö.
Koripallo Savonlinnassa Tietoa koriksesta ja Basket Savonlinnasta
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 STM /TPH/paht Sukupuolen merkitys tilastoissa ja tiedonkeruissa Sosiaali- ja terveysministeriö Tiina Palotie-Heino.
8 Vanhat jännitteet purkautuvat s. 57– Vanhat jännitteet purkautuvat.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa.
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Kohonnut verenpaine: Koulutusryhmien väliset erot Kainuun maakunnassa
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Helsingin perustaminen
Palveluvalikko 2017.
Helsingin NMKY Kausi 2016 – 2017 C-pojat
Lions tietoa uusille jäsenille
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
National Hockey LEAGUE
Ilves ry Johtokunnan kokous 21.8, jalkapallojaoston katsaus
Urheilu YhdYsvallat.
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2016
Ue 5 Kristinuskon historia Suomessa
Kuvia helluntaiseurakunnasta
Pohjois-Suomen lentoasemat
Salibandy Niko Malm.
Roosa nauha.
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Väestö ja väestönmuutokset
Yleiskatsaus Tiistai SALIBANDY Ilves ry, Tampere.
Euroopan unioni.
Historia2 Eurooppalainen ihminen
Lions tietoa uusille jäsenille
Pöytätennis.
Jalkapallo.
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Antiikin olympialaiset Daniel Wacklin 17B
TFT Toimintalinja
Turun väestönkehitys ja vuotuinen muutos
Anna Heino & Mika Gissler
Tehnyt: Tomi, Veeti ja Emmi
Yksi Suomen suurimmista urheilulajeista
Esityksen transkriptio:

Salibandy

Salibandy Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli, joka on saanut vaikutteita jääkiekosta, jääpallosta ja katukiekosta. Lajista käytetään myös nimitystä sähly, jolla nykyään tarkoitetaan lähinnä kaveriporukassa leikki-tai kuntomielessä pelattavaa salibandyn varianttia, jossa säännöt on muokattu tilanteeseen sopivaksi.

Historia Laji alkoi kehittyä 1960-luvun lopussa Ruotsin Göteborgissa kaveriporukoissa, joissa sitä pelattiin muutamalla kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia. Suomessa lajin varhaisesta muodosta käytettiin nimitystä salipallo tai sähly. Laji tuli Suomeen opiskelijoiden mukana, ja ensimmäiset sählysarjat alkoivat Helsingin yliopistossa vuonna 1974. Ensimmäinen salibandyseura Sala IBK perustettiin Ruotsissa 21. syyskuuta 1979. Ruotsissa perustettiin ensimmäinen kansallinen salibandyliitto 1981. Kansallisella tasolla lajia alettiin pelata 80-luvun alussa. Suomen Salibandyliitto perustettiin 23. syyskuuta 1985.

Salibandy kansainvälisesti Vuonna 1986 Ruotsi, Suomi ja Sveitsi perustivat Kansainvälisen Salibandyliiton Kansainvälisessä Salibandyliitossa on 60 jäsenmaata, joista uusimpana Ugandan salibandyliitto maaliskuussa 2016.Lisäksi Aasialla ja Oseanialla on oma yhteinen liittonsa nimeltään Asia and Oceania Floorball Confederation ,johon kuuluu yhdeksän Kansainvälisen Salibandyliiton jäsenjärjestöä. Merkittävimpiä kansallisia liigoja ovat Ruotsin miesten Svenska Superligan ja naisten Elitserien, Suomen Salibandyliiga ja Sveitsin Nationalliga A

Kilpailut ja turnaukset Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi siten, että miehet pelaavat parillisina ja naiset parittomina vuosina. Miehet pelasivat ensimmäisen kerran maailmanmestaruudesta vuonna 1996 ja naiset 1997. Myös alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi − pojat pelaavat naisten kanssa parittomina vuosina ja tytöt miesten kanssa parillisina vuosina. Euroopan-mestaruudesta on salibandyssä kilpailtu kahdesti: vuosina 1994 ja 1995.

Säännöt lyhyesti Salibandykentän leveys voi sääntöjen mukaan olla 18−22 metriä ja pituus 36−44 metriä Pelikentän ympärillä on 50 senttimetriä korkea kaukalo. Maalin koko on 160 × 115 senttimetriä ja sen täytyy turvallisuussyistä olla irtonainen. Pelivälineenä on muovista valmistettu reiällinen pallo, jota pelataan hiilikuidusta tai komposiitista tehdyllä mailalla. Molempien tulee virallisten sääntöjen mukaan olla Kansainvälisen Salibandyliiton hyväksymiä. Lähde: wikipedia