Sähkömagneetti 1 Kytke käämi (180N) paristoon (4,5V), laita käämin sisälle rautasydän. Kokeile rautanaulojen avulla toimiiko sähkömagneetti? Toimiiko sähkömagneetti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Magneettinen vuorovaikutus
Advertisements

Sähköoppi Sähköiset ja magneettiset vuorovaikutukset sekä sähkö energiansiirtokeinona.
Sähäkästi sähköstä, makeasti magnetismista
Maapallo – ihmisen koti
Sähäkästi sähköstä, makeasti magnetismista
Test de la banane: Näpäytä jatkoa On hyvin, hyvin korkea kookospalmu ja neljä eläintä, jotka kaikki ovat lähellä puuta. Leijona Simpanssi Kirahvi Orava.
Talviliikunnan soveltaminen: Lumilautailu
tarinaa virrasta ja jännitteestä
Johanna Leppävirta Kasvatustieteen päivät 2006 Sähkömagnetiikan oppimisen tukeminen ja arviointi Johanna Leppävirta Sähkömagnetiikan laboratorio Sähkö-
SÄHKÖKONEET Nopeuden säätö Muuntajat Sähkökoneet Yksivaihemuuntajat
25. Sähkövaraus Atomin rakenne on sähköisesti neutraali.
Huonon kannattavuuden syitä Myyntihinta liian pieni verrattuna kustannustasoon? Myyntimäärät liian pieniä? (muuttuvien kulujen jälkeen jäävä raha ei riitä.
Keskinäisinduktio Induktiivinen kytkentä Muuntaja Kolmivaihevirta
Muuntaja
Virtapiirit.
Pyörrevirrat TNE FY 7/
Magnetismioppi Magneettiset perusilmiöt
Kondensaattori lyhyesti
Testaa äänten toimivuus Klikkaa Test nappia Mikäli et kuule testiääntä valitse toinen vaihtoehto pudotusvalikosta ja kokeile uudestaan. Säädä mikrofoni.
Induktio - ilmiö Muuttuva magneettivuo käämin läpi
Virtapiiri.
tarinaa virrasta ja jännitteestä
2.1 Sähkömagneettinen induktio
Veden ja sähkön virtaus
SATE1110 SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA
Magneettinen vuorovaikutis
Sähkömagnetismin ymmärryksen kehityshistoriaa 6. 4
Office –paketin ohjelmien linkitys 9. luokka. Luodaan 3 tiedostoa 1.Valitse jokin Teema (esim. urheilutapahtuma, valtio, bändi,…) 2.TEE WORD-tiedosto.
Fysiikan ja kemian sanaston luomiseen ja käsitteiden selventämiseen tähtäävä harjoitus. VUOSILUOKILLE 7-9 OTSO JARVA, SAARNILAAKSON KOULU AVAINSANAT ”Virtapiiri.
Sähköenergia FY6. 1. Sähkövaraus Sähkövaraus on kappaleen ominaisuus Sähkövaraus on kappaleen ominaisuus Sähkövarauksen tunnus on Q ja yksikkö coulombi.
Ongelmaperustainen oppiminen lukion kemian opetuksessa Kemian Opetuksen Päivät /Irma Aroluoma.
Indikaattorityö Työn suoritus (OHJE): Laita 3-4 tippaa hapanta (HCl-liuos), neutraalia (vesi) ja emäksistä (NaOH-liuos) ainetta kuuteen mikrokemian alustan.
PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kuva-aineisto koulutukseen.
FY7. Magneetti Magneettinen vuorovaikutus on etävuorovaikutus. Magneetilla on kaksi kohtiota (N ja S). Saman nimiset kohtiot hylkivät, erinimiset kohtiot.
Kpl 26 Jännite aiheuttaa sähkövirran Syksy Pariston napojen välillä on jännite Paristossa on kaksi päätä eli napaa (+ ja -) Paristossa on kaksi.
Suureet ja mittaaminen  Mittaa saamastasi esineestä kaksi eri suuretta kahdella eri välineellä (yhteensä siis 4 eri mittausta). Valitse sopiva väline,
1.Tutki miten vaunu liikkuu radalla Näpäytä vaunu liikkeelle sormella (ei kovaa) Anna vaunun pysähtyä stoppariin tai pysäytä se kädellä radan päässä.
Avain Fysiikka 3 | Luku 1 Magneetissa on kaksi napaa, N-napa ja S-napa. Magneetin erinimiset navat vetävät toisiaan puoleensa ja samannimiset navat hylkivät.
Magnetismi Maapalloa ympäröi magneettikenttä. Kestomagneetit pyrkivät asettumaan pohjois-eteläsuuntaan. Kestomagneetin päitä sanotaan suunnan mukaan pohjois-
Elektroniikan komponentit
Virtapiirit.
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Tiivistelmä 2. Jännite ja sähkövirta
Jännitelähde Jännitteen tunnus on U ja yksikkö on voltti (1 V).
27. Jännite ja sähkövirta mitataan mittarilla
Tiivistelmä 5. Sähkömagneettinen induktio
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Moottorin kuluttama sähköenergia
SÄHKÖ FY61 TNE Mitä sähkö on ja missä sitä tarvitaan?
Vaihtovirta Sähkömagneettinen induktio: magneettikentän muutos synnyttää (indusoi) johtimeen jännitteen. Yksinkertaisessa generaattorissa pyörivä kestomagneetti.
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
Heijastuslaki Tulokulma Heijastuskulma 0º 20º 45º 60º 90º
Linssit Johtopäätökset plus- ja miinuslinsseistä: … linssi
Magneettikoe Mitkä materiaalit tarttuvat magneettiin?
Sähkövaraus Hiero kaninkarvalla muovisauvaa
Virtapiiri Sähkövirralla on säteily-, lämpö-, kemiallinen ja magneettinen vaikutus. Virtalähteen energia siirtyy sähkölaitteen energiaksi suljetun virtapiirin.
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
Lamppujen sarjaankytkentä
Henkilö-auton renkaan vaihto
Sähkökemiaa Ioniyhdiste (suola) koostuu ioneista.
Moottorin kuluttama sähköenergia
Välitehtävät Kokeilut
Tutki mikä vaikuttaa hiekan lämpenemiseen
Selvitä millainen on heilurin liikkeen kuvaaja
MAGNEETTINEN VUOROVAIKUTUS
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Geomagnetismi. Luento Heikki Nevanlinna
Induktanssin määrittäminen
OTA KUVA Tämä on SONY:n uuden teknologian testi.
Esityksen transkriptio:

Sähkömagneetti 1 Kytke käämi (180N) paristoon (4,5V), laita käämin sisälle rautasydän. Kokeile rautanaulojen avulla toimiiko sähkömagneetti? Toimiiko sähkömagneetti ilman rautasydäntä (kokeile kompassilla)? Vaikuttaako käämin kierrosluku sähkömagneetin voimakkuuteen (testaa montako rautanaulaa magneetti pystyy nostamaan)? Merkitse kuvaan rautasydän, käämi ja paristo. (ota valokuva ja liitä se tähän) Johtopäätökset:

Sähkömagneetti 2 Kokeile kompassilla missä ovat sähkömagneetin N – ja S – navat. Merkitse kuvaan sähkömagneetin N – ja S – navat. Vaihda sähkön kulkusuuntaa käämissä (=vaihda pariston navat toisinpäin). Testaa N – ja S – navat uudelleen. Mitä huomaat? (ota valokuva ja liitä se tähän) Johtopäätökset:

Induktio Kiinnitä käämi (180N) galvanometriin. Heiluta kestomagneettia käämin sisällä. Mitä huomaat? Kokeile isompaa magneettia, heiluta nopeammin, kokeile eri käämin kierroslukuja. Mikä vaikuttaa sähkövirran suuruuteen? (ota valokuva ja liitä se tähän) Havainnot: Johtopäätökset: