Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Advertisements

TODENNÄKÖISYYSLASKENTA
♣♦♥♠ NT VASTAUSTARJOUKSET ILMAN TUKEA ♣♦♥♠NT. 3 NT VASTAUS 3NT AP tasainen 1 NT VASTAUS 1NT 6-10 AP 2 NT VASTAUS 2NT AP tasainen 1 AVAUS
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUKSET Tarjous kertoo sen, mitä pari on sopinut kyseisen tarjouksen merkitykseksi. Tarjous 1  ei tarkoita, että.
Skruuvin pikaopas Valtti = tarjotaan maa,    , ja halutaan tikkejä
TARJOAMINEN 1CD •1♦ avaus yleensä 4+ korttia •ainoastaan jakaumalla 4432 avataan 3:n kortin ruudulla •pistevoima 12 – 21(22) •kaikilla 13 pisteen käsillä.
♣♦♥♠ NT AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA ♣♦♥♠NT.
KILPAILEVA TARJOAMINEN •Vastustajien tarjoaminen muuttaa oman systeemin rakennetta –vastaajalla enää harvemmin vahvoja (17+ p) kortteja, joten ei käytetä.
♣♦♥♠ NT KERTAUSTA ♣♦♥♠NT. Oikean pelimuoto: • pyritään löytämään yhteinen vähintään 8 kortin yläväri ( ♥ tai ♠ ) • tasaisilla käsillä pelataan mieluummin.
♣♦♥♠ NT ESTOTARJOUKSET ♣♦♥♠NT. ESTOTARJOUKSET • Estotarjouksella tarkoitetaan hyppäävää tarjousta, joka tehdään heikolla kädellä, jossa on pitkä väri.
♣♦♥♠ NT JOHDATUS TARJOAMISEEN ♣♦♥♠NT. BRIDGEN PERUSIDEAT • Ensin on huutokauppavaihe eli tarjoaminen, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia tekemällä.
BRIDGE - ESITTELY Syksy 2012 Olli Perkiö.
2.3. Riippumattomuus ja kertolaskusääntö
PUOLUSTUSTARJOAMINEN Vastustajan avattua on useita näkökohtia puolustustarjouksien suunnitteluun –tarjoamisen vaikeuttaminen, estotarjoaminen –oma korkeampi.
TARJOAMINEN NT Käden pelivoiman arviointi (Milton Work) –A = 4 p –K = 3 p –Q = 2 p –J = 1 p Menetelmä yliarvioi Q:n ja J:n ja aliarvioi A:n pelivoimaa.
TARJOAMINEN 2C Vahvat kädet aloittavat tarjoamalla 2C –22+ pisteen tasaiset –22+ pisteen epätasaiset –9+ tikin jakaumakädet hieman vähemmällä voimalla,
♣♦♥♠ NT AVAUKSET 1NT JA 2NT ♣♦♥♠NT. AVAUSTARJOUS 1 SANGI  arvopistettä  tasainen jakautuma (neljä eri maata ovat jakautuneet tai ,
♣♦♥♠ NT LEIKKAAMINEN ♣♦♥♠ NT Leikkaaminen, maskaaminen Pelitapa, jolla voi voittaa tikin kortilla, joka ei ole lähtömaan korkein kortti Pelataan.
♣♦♥♠ NT KERTAUSTA ♣♦♥♠NT 1. Oikean pelimuoto: pyritään löytämään yhteinen vähintään 8 kortin yläväri ( ♥ tai ♠ ) tasaisilla käsillä pelataan mieluummin.
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri VASTAUKSET AVAUKSEEN  VASTAUKSET AVAUKSEEN  AVAUS 1 YLÄVÄRIÄ: p, vähintään 5 kortin väri.
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUS 1 VÄRIÄ VOIMA Epätasaisella kädellä avaus lupaa vähintään 11 arvopistettä ja 12 pistettä Tasaisella kädellä.
♣♦♥♠ NT AVAUS 2 ♣ ♣♦♥♠NT.  2  on luonnollisen systeemin vahvin avaus  Pelaaja valitsee avauksen 2 , jos hänellä on  ainakin 23 ap ja tasainen jakautuma.
♣♦♥♠ NT AVAUS 1NT ♣♦♥♠NT. AVAUSTARJOUS 1NT arvopistettä Tasainen jakautuma eli neljä eri maata ovat jakautuneet 4333, 4432 tai 5332 ♠ KQJ8 ♠ AQ8.
♣♦♥♠ NT AVAAJAN TOINEN TARJOUS ♣♦♥♠NT. Avaajan toinen 1 yli 1-sarjassa  Jos vastaaja tarjoaa yhden tasolla, kyseessä on ns. 1 yli 1-sarja.  Avaajalla.
TARJOAMINEN 1HS Tarjoussysteemi 5533 tarkoittaa avauksia viiden kortin yläväreillä ja kolmen kortin alaväreillä Tarkennuksena 1♦ avaus voi olla 3 k. vain.
♣♦♥♠ NT JOHDATUS TARJOAMISEEN ♣♦♥♠NT. BRIDGEN PERUSIDEAT  Ensin on huutokauppavaihe, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia tekemällä löytämään pelivaihtoehdon,
♣♦♥♠ NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN ♣♦♥♠NT. ♠ Vastustajan avattua ♠ ♠ pass = ei kerrottavaa ♠ uusi väri = 5+ korttia, ap ♠ 1NT = ap., tasainen,
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA ♣♦♥♠ NT 12. oppitunti.
11. Kaksi uhkapelaajaa heittää vuorotellen noppaa
♣♦♥♠ NT VASTAUKSET ILMAN TUKEA ♣♦♥♠NT 6. oppitunti1.
♣♦♥♠ NT AVAUKSET JA KOROTUKSET ♣♦♥♠NT. AVAUSTARJOUS (kertaus) Avaustarjoukseksi eli avaukseksi sanotaan tarjoussarjan ensimmäistä tarjousta, joka ei ole.
Veijo Nikkanen: Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Kaikille hyvä -koulutus 5. ja Selko-e Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Veijo Nikkanen.
♣♦♥♠ NT AVAUS 1NT ♣♦♥♠NT 18. oppitunti. AVAUSTARJOUS 1NT arvopistettä Tasainen jakautuma eli neljä eri maata ovat jakautuneet 4333, 4432 tai 5332.
♣♦♥♠ NT JOHDANTO Kirjan ”Opi Bridgeä 2000-luvulla” sivut 1-4 ♣♦♥♠ NT 1ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
♣♦♥♠ NT ESTOTARJOUKSET ♣♦♥♠NT. ESTOTARJOUKSET Estotarjouksella tarkoitetaan hyppäävää tarjousta, joka tehdään heikolla kädellä, jossa on pitkä väri Tarkoituksena.
♣♦♥♠ NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA Kirjan sivut ja ♣♦♥♠ NT 1Bridgen peruskurssi 2. oppitunti.
♣ ♦ ♥ ♠ NT VALTTIPELI Kirjan luku 3, sivut oppitunti.
Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Todennäköisyyksiä ja päättelyä
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Viiden suora -peli ristinolla-peli (viiden suora) esim. yhtälön ratkaiseminen, prosenttilaskenta, sähköopin perussuureet (PUImURI) jne. 11x11-ruudukko,
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
Pelien ja pelaamisen näkeminen mahdollisuutena sosiaalityössä
Bridgen jatkokurssi 3 – Puolustajien tiedonvaihto
VASTAUKSET ILMAN TUKEA
Sosiaalialan tutkimuksen päivät , Rovaniemi
Bridgen jatkokurssi 2 – lähtökortit jatkuvat
Bridgen jatkokurssi 4 – Valintatilanteita, sangipuolustuksia ja puolustussopimuksia Bridgen jatkokurssi vähemmän pelanneille teemana puolustus sekä muutkin.
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Bridgen jatkokurssi 6 – Pelinviejän häirintää, jatkolukemista ja helppoutta Bridgen jatkokurssi vähemmän pelanneille teemana puolustus sekä muutkin jutut.
AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA
KILPAILEVAT TARJOUSSARJAT
Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Seuratoimintapäivä Shakkiareena 1.
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
ILMAKEHÄ.
MOTIT LIIKKEELLE – TERVE, TUOTTOISA METSÄ
Kunnioita Peliä -teksti
JavaScriptin perusteet
Kielitietoisuus.
Kokeeseen vastaaminen
Linkki käyttöturvallisuustiedotteeseen
Skruuvin pikaopas Valtti = tarjotaan maa,    , ja halutaan tikkejä
Asiakkaat ja sote-palvelut –seminaari
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri
Esityksen transkriptio:

Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§ Bridgen jatkokurssi jo jonkin aikaa pelanneille ja kehittyville pelaajille keskittyen aiheisiin joilla voi helposti parantaa peliään Veijo Nikkanen 2016, veijo@veijo.net, 050 5648 774

Viiden ässän kysely Kun selviää että parilla on mahdollisuus löytää korkean tason peli, käytetään ässäkyselyä. Ässäkyselyssä selvitetään onko parilla tärkeitä avainkortteja, kuten ässiä ja kuninkaita. Viiden ässän kyselyssä pelin toiseksi vahvin kortti, valttikuningas lasketaan ässäksi. Viiden ässän kyselyä voidaan käyttää joko yhteiseen maahan tai viimeksi tarjottuun aitoon (oikeaan) väriin.

Esimerkkejä ässäkyselytilanteista 1© – 3© – 4NT ässäkysely hertta valttina 1¨ – 1© – 1 ª – 4NT ässäkysely pata valttina 1 ª - 4NT ässäkysely pata valttina 1 § – 1© – 2¨ – 4NT ässäkysely ruutu valttina

Roman Key Card Blackwood (RKCB 0314) 4NT tarjous on viiden ässän ässäkysely johon vastaukset ovat seuraavat Vastaus Ässiä Valttirouva Renonssi 5 ♣ 0 tai 3 ?   5 ♦ 1 tai 4 5 ♥ 2 tai 5 ei 5 ♠ on 5 NT pariton määrä 6 alle valttivärin parillinen määrä on tarjotussa värissä 6 valttiväriä on ylemmässä värissä

Roman Key Card Blackwood Valttirouva-kysely Vastausten 5 ♣:ä ja 5 ♦:a jälkeen on kysyjän tarjous alimmassa vapaassa värissä valttirouvakysely, johon vastataan: 5 valttiväriä = ei valttirouvaa 5NT = valttirouva, ei kertomattomia kuninkaita uusi väri = sivukuningas ja valttirouva. Jos valttirouvakysely tapahtuu 5-tasolla valttiväriä ylempänä, niin 5 NT kieltää valttirouvan, ja 6 valttiväriä lupaa sen ilman sivukuninkaita.

Roman Key Card Blackwood Kuningaskysely Kuningaskyselyn avulla tutkitaan isoslammin mahdollisuutta Ässävastauksen jälkeen 5NT kysyy kuninkaita luvaten kaikki 6 avainkorttia (4 ässää+ valtti KQ). Vastauksena tarjotaan alin kuningas. Uusi väri tähän kysyy tarjotun värin kuningasta. Vastaaja tarjoaa 6 valttiväriä (6 NT, jos valttiväri on ohitettu) ilman ko. värin kuningasta ja 7 valttiväriä, jos kuningas on.

Roman Key Card Blackwood Kuningaskysely esimerkkejä 1© – 3© – 4NT – 5¨ – 5NT – 6¨ – 6© – pass 1© – 3© – 4NT – 5 ª – 5NT – 6© – pass

Roman Key Card Blackwood 2. versio (RKCB 1430) 4NT tarjous on viiden ässän ässäkysely johon vastaukset ovat seuraavat (huomaa 5§ ja 5¨) Vastaus Ässiä Valttirouva Renonssi 5 ♣ 1 tai 4 ?   5 ♦ 0 tai 3 5 ♥ 2 tai 5 ei 5 ♠ on 5 NT pariton määrä 6 alle valttivärin parillinen määrä on tarjotussa värissä 6 valttiväriä on ylemmässä värissä