Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
YO-info syksyllä 2017 kirjoittaville
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Ylioppilastutkinnosta
Kaksoistutkinto.
Toiselle vuosikurssille
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto Jukka Hurskainen Apulaisrehtori Joensuun lyseon lukion aikuislinja

Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus

Tutkinnon rakenne Äidinkieli Tutkintoon kuuluu vähintään neljä pakollista koetta Äidinkieli Äidinkielen koe on kaikille pakollinen

Tutkintoon kuuluu vähintään neljä pakollista koetta Tutkinnon rakenne Tutkintoon kuuluu vähintään neljä pakollista koetta Äidinkieli Toinen kotimainen kieli Vieras kieli Reaali Matematiikka Äidinkielen koe on kaikille pakollinen Näistä on valittava kolme koetta

Toinen kotimainen kieli Tutkinnon rakenne Äidinkieli Toinen kotimainen kieli Vieras kieli Reaali Matematiikka Tutkintoon on kuuluttava 1 pitkän oppimäärän koe

Toinen kotimainen kieli Tutkinnon rakenne Äidinkieli Toinen kotimainen kieli Vieras kieli Reaali Matematiikka Reaali Reaali Reaali Vieras kieli Vieras kieli Reaali Pakollisten kokeiden lisäksi tutkintoon voi kuulua useita ylimääräisiä kokeita

Tutkinnon suoritus Järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, yhtä aikaa kaikissa lukioissa.  Tutkinto voidaan suorittaa hajautetusti, mutta se on suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana

Lukion päättötodistus Kaksoistutkinnon voi täydentää lukion päättötodistukseksi esim. seuraavan lukuvuoden aikana Lyseon aikuislinjalla iltaopiskeluna tai verkko-opiskeluna jatko-opintomahdollisuudet kasvavat Suoritetut kurssit/puuttuvat kurssit Äidinkieli ja kirjallisuus 5, tehty Kielet A1-kieli, Englanti 6, tehty B1-kieli, Ruotsi 5, tehty?  Matematiikka, - pitkä 10, tehty tai - lyhyt 6, tehty  Katsomukselliset ja yhteiskunnalliset aineet Uskonto / Et 1, ilta / verkko Historia 3, ilta / verkko Yhteiskuntaoppi 1, tehty Filosofia 1, ilta / verkko Luonnontieteelliset aineet Fysiikka 1, tehty Kemia 1, tehty Biologia 2, ilta / verkko Maantiede 1, ilta / verkko Muut Liikunta 1, tehty Terveystieto 1, tehty Kuvis ja/tai Musiikki 2, 1 tehty, ilta Valmiina 35 – 39 kurssia Lukion päättötodistus 48 kurssia puuttuu noin 10 kurssia

Tietokoneen hankinta Aivan tavallinen läppäri käy Käyttöjärjestelmä voi olla Windows (PC) OS X (MacBook) Linux Käynnistys USB-tikulta, DigabiOS-käyttöjärjestelmä Käynnistys onnistuu kyllä lähes kaikilla koneilla, mutta tämä seikka on syytä varmistaa myyjältä tietokonetta hankittaessa Koneessa olisi hyvä olla vähintään 3 USB-porttia: Käynnistys Erillinen hiiri Kuulokkeet kielten kokeita varten Tarkemmat opiskelijan päätelaitteen tekniset vaatimukset voi tarkistaa YTL:n sivuilta (https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/digabi ).

Ylioppilastutkintolautakunta Kaikki tieto löytyy sivuilta ylioppilastutkinto.fi