KUS 2 Maalaus ja aiheet. Maalaus ei ole pelkkä väritetty pinta, vaan äärettömän monimutkainen, erilaisista kerrostumista muodostuva kolmiulotteinen esine.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
Advertisements

Valosta 1.
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Lyhyt oppimäärä väriopista ja suunnittelusta
Tekstin muotoilu Wordilla:
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Suomen Kivikausi ~ eKr..
MONO- JA DIHYBRIDIRISTEYTYS MONO – 1 DI - 2
Metsänhenkeä etsimässä Prosessikuvaus Metsänhenki-naamiosta Katariina Kinnunen 2007.
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Afrikka s.103-.
Kuva: Teltta pussilakanasetti | Ivana Helsinki
Alumiinin pintakäsittely
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
Neoliittinen vallankumous
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Ajatteluhatut Teeman tarkastelua eri näkökulmista
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Susanna Raatiniemi VEP 13 C
KU1 / Akryylimaalaus ”KATSE”
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.
MITEN METSÄNOMISTAJAN TULISI VARAUTUA ILMASTONMUUTOKSEEN? Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitos © Metla/Arvo Helkiö.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
MITEN ELÄÄ KRISTITTYNÄ?. Yleistä Kirkko on kristittyjen yhteisö. Apostolien teot kuvaavat kristinuskon syntyä. Apostolit olivat Jeesuksen opetuslapsia.
Hei! Minä olen Mustafa. Minä tulen Syyriasta. Kuka sinä olet? Mistä sinä tulet?
Euroopan uuden ajan kaupungit ja rakentaminen
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
VÄRI.
Kuusi ajattelu-hattua
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Korkeakulttuurit ja Egypti
Yleistä vesipetsauksesta
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Kirjoitustaidon kehitys
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Rokokoo Reetta Kähkönen LV15L Jean-Antoine Watteau.
Kartografian historia
Vanhat esineet kertovat menneestä
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN KIMPISEN KOULUSSA 3/2017 KKK-
TIETEELLISEN AJATTELUN JA TIETEEN SYNTY
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
VIRO.
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
VÄRIT.
Sammonlahden sprintticup reittianalyysit
PP -viemäriputket: ominaisuudet, käyttö ja asennus
Eremitaasi - Эрмитаж.
IMPRESSIONISMI syntyi 1870 –luvulla Pariisissa
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Yhteyttäminen.
KESKIAJAN VÄESTÖ Luku Suuri kuolema, s. 94–103.
Kuvan avaus - Keskiaika
304 HJK | P7 Juniorihalli 89,00 m 5,00 m Max 79,00 m 5,00 m 37,00 m
KRISTINUSKO TULO SUOMEEN
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Freixenet Mia Sangria Classic Royal
[yellow tail] Merlot Tuotetiedot Tuottaja: Casella Wines Maa: Australia Alue: South Eastern Australia Alkoholiprosentti: 14% Rypaletyyppi: Merlot %, Sokeripitoisuus:
Mikromuovien lähteet: Keinoalustat
Laatukriteeripuu – asiakastarpeen jäsentely – (CTQ tree)
Esityksen transkriptio:

KUS 2 Maalaus ja aiheet

Maalaus ei ole pelkkä väritetty pinta, vaan äärettömän monimutkainen, erilaisista kerrostumista muodostuva kolmiulotteinen esine. Maalausta voi verrata maankuoren geologiseen poikki- leikkaukseen: molemmissa on eri paksuisia ja eri tavoin koostuneita kerroksia ja molemmissa nämä vaihtelut an- tavat selityksensä pinnan lopulliselle ulkonäölle.

Puuta käytettiin taulumaalauksiin länsi- maissa jo yli 4000 vuotta sitten VI dynastian Egyptissä sekä keskiajan Euroopassa. Ehkäpä se että kirkkojen kalusteet yleensä olivat puuta vaikutti siihen, että puu oli vuosisatojen ajan myös tavallisin taulujen pohjama- teriaali.

Kankaan historiaa maalausten pohja-aineena voidaan seurata miltei 4000 vuoden taakse, XII dynas- tian aikaiseen Egyptiin. On todennäköistä, että kan- gasta on käytetty pohjana vieläkin aikaisemmin.

1000 jKr01000 eKr2000 eKr Värien historiaa Purppuranpunainen Perkinin malvanväri Indigo Preussin sininen Savisininen Ultramariini Kobolttisininen Taivaansininen Maavihreä Espanjan vihreä Smaragdin vihreä Malakiittivihreä Sitruunan keltainen Kadmiumkeltainen Kobolttikeltainen Lyijytinakeltainen Realgaarioranssi Synteettinen sinoberi Sinoberi Kadmiumpunainen Krappiväri Okra Umbra Liituvalkoinen Lyijyvalkoinen Sinkkivalkoinen Titaanivalkoinen Musta

Akryylimaalit kehittyivät taiteen välineeksi kiihkeän yhteiskunnallisen tarpeen vauhdit- tamana luvulla ryhmä latinalaisamerikkalaisia, pääasiassa meksikolaisia taiteilijoita innostui maalaamaan julkisiin rakennuksiin suuria seinämaalauksia, joista jotkut maalattiin ulkoseiniin säiden vaikutukselle alttiiksi. Paul Osipow: Crunch Akryylimaalaus 110x163 cm

Laseeraus eli kuullotus Akryyleillä laseeraaminen —läpikuultavien värien maalaaminen — ei ole ainoastaan helppoa vaan myös viehättävimpiä tämän väriaineen tarjoamia mahdollisuuksia. Erikoisen kätevää se on maalauksen alkuvaiheessa. Laseerausta varten väri sekoitetaan veteen tai kuullotusaineeseen. Sekoitus suoritetaan paletilla kostean siveltimen tai veitsen avulla Maiju Salmenkivi: Tapiola Akryylimaalaus 220x450 cm

Laimentamaton akryylimaali on melko jäykkää, vaikka notkeus vaihteleekin väristä toiseen. Vain muutamia harvoja laatuja on helppo sivellä laimentamattomina. Laimentamatonta väriä voi käyttää, jos haluaa sen peittävän, mutta yleensä tulisi väriin lisätä tilkka vettä tai akryylisideainetta. Jotta syntyisi syviä tasaisia väripintoja, joissa siveltimenjäljet eivät näy voi sivellä useita kerroksia Jarmo Mäkilä: Punkkarit Akryylimaalaus 75x273 cm

Puulevyt ovat erittäin hyviä pohjia akryyleille. Voi käyttää käsittelemätöntä puuta, vanereita tai rimalevyjä. Kovalevy on hyvä maalauspohja, mutta se olisi tuettava takaa, sillä se käyristyy helposti. Jos halutaan saada aikaan sileä pinta, on käytettävä levyn sileää puolta. Parasta on kuitenkin hioa levyn pinta santapaperilla ja levittää ensiksi pohjustusmaali. Rauni Liukko: Ukkoslintu Akryylimaalaus 129x210 cm

Kimmo Kaivanto: Gloria Akryylimaalaus 137x119 cm

Kristian Krokfors: Red Andalusia Akryylimaalaus 180x140 cm