Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
WILMAN KÄYTTÖÖNOTTO KANGASALAN KOULUISSA
Advertisements

Tietoturvallisuuden huonetaulu
Maaseutu.fi on uudistunut -
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN Verohallinto.
Tervetuloa Tekesin asiointipalveluun! Palvelussa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa.
Ubuntu - peruskäyttö Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Perustoiminnot Sisäänkirjautuminen Työpöytä Uloskirjautuminen Lähteinä on käytettu Ubuntu.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
Tietoturva. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
VALION SSO-RATKAISU OUGF Agenda  Määritelmiä  Case Valio:  Taustaa  Tekoja  Tulevaisuutta  Muita mietelmiä.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
Office mix Tee powerpointeistasi elävämpiä! Valitse yläriviltä ”mix” -välilehti.
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Vinkkejä pulmatilanteisiin (1/2)
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
Tulevaisuuden uutta osaamista
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen Suomi
Ammatillinen kasvu M5216SAB
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Tietoturva Keskeistä asiaa internetin tietoturvaan
Tietoturva internetissä
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
TAI-E1126 Taidekasvatusseminaari
Rasmus Henrik Annala MYTLPT15A
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
Sponsorointi Ohjeistus urheiluseuran kannattajien rekisteröitymisestä sponsorointiin
Peda.netin oma tila Luo peda.netin omaan tilaasi sivu Hiekanpään koulu 7-9lk Lisää sivun lukijoiksi kaikki sinua opettavat opettajat Tee sivun alle uusi.
TIETOTURVA.
Tietoturva.
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Messages valinta avaa sinun viestilaatikkosi.
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Osaamispuntari Syntynyt keväällä 2015 tehdyn Digitalisaation vaatimat osaamiset valtiolla - kyselyn pohjalta Toivotaan auttavan viraston henkilöstön osaamisen.
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
TOP-info Lanu osaamisala
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen verkkolomakkeella
VALMISTAUDU MEININKI-HENKILÖSTÖKYSELYYN työntekijä
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Internetin käyttö opetuksessa
H5. Tietoturva Internetissä
Uusi Celianet.
Syöpäilmoitus sähköisesti
Verokortti verkossa opiskelijalle
IT-järjestelmät Teija Kaltio-Rein Projektipäällikkö, Kirkkohallitus
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
TIETOSUOJA-OHJEET JOUKKUEILLE JA JAOSTOILLE
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Innopaja
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
Myeway ohjeita Valmennuspäälliköille tehtävät ennen fba tapahtumaa - valmentajien ja joukkueenjohtajien lisäys.
Joitakin voi miellyttää joskus…
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Tieto Edu Hoitoajat Tieto Education Finland.
Innopaja
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset 2018
Kirjoittajan nimi, arvo Työpaikka
Esityksen transkriptio:

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

1) Vaikuttaa luokitellulta, salassa pidettävältä materiaalilta? 2) Lamppu voi aiheuttaa tulipalovaaran. Älä säilytä papereita liian lähellä lamppua. Etsi kuvasta ainakin kolme turvallisuutta vaarantavaa asiaa! Aikaa on 15 sekuntia. Positiivinen havainto: Työasema on lukittu ja näytössä on tietoturvakalvo (privacy filter)! Noudata puhtaan pöydän ja näytön periaatetta. Älä säilytä työpöydällä salassa pidettävää aineistoa. 3) Pino saattaa kaatua vierailijatuolissa istuvan syliin? Mediataitoviikko esitys 2/5

Etsi kuvista ainakin kaksi tietoturvallisuutta vaarantavaa asiaa! Aikaa on 15 sekuntia. 1) Jollakin on ollut kiire? Kaappi on jäänyt auki, avain on vielä lukossa ja paperit lattialla. 2) Kannattaisiko avain tallettaa turvallisempaan paikkaan kuin seinälle? Luokittele ja käsittele (mm. tallenna, siirrä, tulosta, lähetä, kopioi, kuljeta, säilytä, arkistoi, hävitä) salassa pidettäviä tietoaineistoja organisaatiosi antamien ohjeiden mukaisesti. Mediataitoviikko esitys 2/5

Älä luovuta henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia tai salasanojasi toisen henkilön käyttöön – älä edes tietohallintohenkilöstölle, koska he eivät niitä tarvitse työtehtäviensä hoitamiseen. Mediataitoviikko esitys 2/5

Jos jokin näistä samoista salasanoista paljastuu, se mahdollistaa väärinkäyttäjälle pääsyn myös muihin käyttämiisi palveluihin! Älä käytä työsähköpostisi osoitetta vapaa-ajan palveluiden osoitteena tai tunnuksena. Käytä eri salasanaa eri palveluissa – myös työ- ja vapaa-ajalla. Huolehdi salasanasi laadusta käyttämällä vain vahvoja salasanoja. Vaihda salasanasi silloin kun sitä edellytetään tai kun epäilet sen paljastuneen. Nyt tilanne on huomattavasti parempi! Yhden salasanasi paljastuminen ei vaaranna muiden palveluiden tietoturvallisuutta. HUOM! Jos organisaatiosi käyttää kertakirjautumispalvelu Virtua, kirjaudut keskeisiin valtionhallinnon palveluihin automaattisesti ilman salasanakyselyä. Mediataitoviikko esitys 2/5

Ole erityisen varovainen työskennellessäsi julkisissa tiloissa ja huomioi, että joku voi nähdä syöttämiäsi tunnuksia tai muita tietoja huomaamattasi tai salakuunnella keskusteluitasi. Pyri käyttämään tietoturvakalvoa päätelaitteissasi. Mediataitoviikko esitys 2/5

Tätä esitystä tehdessä ei ole hajotettu ainuttakaan ICT-laitetta tai saatu jumitettua yhtään atk-järjestelmää. Palaute ja kehitysideat: Esitysten aiheet pohjautuvat valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen.(VAHTI) Mediataitoviikko esitys 2/5