Opon esitys Tiistai 3.5.2016. Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Tervetuloa vanhempainiltaan!
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Viherlaakson lukio, Jussi Rekilä
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
ABIEN VANHEMMAT Lyseonpuiston lukio. Miten valmistautua kokeisiin ? paras tapa tehdä säännöllisesti koulutyöt elää tasaisen terveellistä elämää.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Kurssivalinnat ykkösille
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Vanhempainilta ke  Tervetuloa rehtori Tuula Tervonen  Ajankohtaista  Opettajan puheenvuoro - Hannu Mäkiö  Aineryhmät esittelevät kurssivalintoja.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Abiturientin ohje syksy 2017
YLIOPPILASKIRJOITUKSET
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Vanhempainilta Tervetuloa!
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Vanhempainilta Tervetuloa!.
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Opon esitys Tiistai

Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen ja Santeri Pehkonen. Aiheena:  Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen.  Syksyn/kevään kirjoitukset.  Abin vuosi.

Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin Syksyn ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan keväällä Ilmoittautuminen on aina sitova mennessä. Ilmoittautuminen wilma-lomakkeella Lomake tulostetaan ja palautetaan opolle allekirjoitettuna mennessä. Laskut lähetetään suoraan kotiosoitteeseen. Kirjoitussuunnitelmat on tehty helmi- maaliskuussa yhdessä opon kanssa. Suunnitelmien muutokset mahdollisia vielä ennen kirjallista ilmoittautumista. Il

Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin Ilmoittautumisen yhteydessä huomioitava:  Pakolliset ja ylimääräiset kokeet.  Ainereaalin koepäivämäärät.  Ainevalinnat. Äidinkielen ja matematiikan ylioppilaskokeet suoritetaan keväällä 2016.

Yleisohjeita kirjoittajalle Ennen kirjallisia kokeita on kokelaan oltava lukiolla viimeistään klo Kuunteluissa viim Kokeista saa poistua aikaisintaan klo Soitto välittömästi rehtorille, jos myöhästyy. Sairastapauksissa lukiolle on toimitettava lääkärintodistus, mikäli sairaus estää kirjoituksiin osallistumisen. Epäselvissä tilanteissa soitto rehtorille!

Abin vuosi

Abivuosi Ainevalinnat kolmelle viimeiselle jaksolle. Syksyn kirjoitukset ja 1. jakson koeviikko! Kurssikertymän tarkistus. Väliarviointi, prelit, tentit, penkkarit, LUKULOMA!!!! Kevään kirjoitukset! Jatko-opiskelupaikan valinta. ”Wapuksi valmista!” Pääsy– ja valintakokeisiin valmistautuminen. Lakkiaiset.

Opinto-ohjaus abivuonna Abien infotilaisuudet syksyn 2016 aikana. Kaikille abeille pakollinen ohjauskeskustelu lukuvuoden aikana. Kurssivalintojen tarkistaminen ja päivittäminen. Jatko-opiskelusuunnitelman teko.

Opinto-ohjaus abivuonna Lukiokurssien minimikurssimäärä on 75. Pakolliset + väh. 10 syventävää + soveltavaa kurssia. Jos pakollisia kursseja on avoimena, ei opiskelijalla ole oikeutta osallistua ko. aineen kokeeseen. Jos kursseja jää suorittamatta, opiskelija ei saa lukion päättötodistusta eikä yo- todistusta.

Jatko-opiskelut Ensikertalaisuuskiintiöt otettu käyttöön vaiheittain syksystä 2014 lähtien. Esim. Tampereen teknillinen yliopisto on varannut 50% paikoista ensikertalaisille. Kandi- ja maisteritutkinnon opiskelu vuotta. Opiskeluaika on rajattu. Lukion päättötodistusta ei enää pisteytetä AMK-haussa.