ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Eurooppalaiset kulttuurit
Advertisements

Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Kansainvälinen yhteistyö.
Suhdannekorjattu perusjäämä Saksa0,8-0,110,91,1 Irlanti-7,1-4,7-2,7-0,80,9 Kreikka-10,1-4,20,43,25,5 Espanja-7,7-4,9-3,30,53,7 Ranska-4,3-3,4-1,5-0,051,3.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Kiina.
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Italia Iina, Satu, Paula.
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-elokuussa 2005 ja 2006 Tampereen seutukunta Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto Koko seutukunta yhteensä.
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-heinäkuussa 2005 ja 2006 Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto Koko seutukunta yhteensä tammi- heinäkuussa:
Malta.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Italia.
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-syyskuu 2006 Tampereen seutukunta Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
ATEENA.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Välimeren alue antiikin aikaan.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI Suomi EU:ssa. SUOMI – MALLIOPPILAS VAI KOVIS? Suomea verrattu EU:ssa luokan mallioppilaaseen Suomea verrattu EU:ssa.
TUTKIMME AFRIKKAA. AFRIKAN VALTIOITA Egypti ja Marokko (ryhmä A) Kenia ja Algeria (ryhmä B) Zaire ja Sudan (ryhmä C) Etelä-Afrikka ja Etiopia (ryhmä D)
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Yhteistyö laajenee 1951 Hiili- ja teräsyhteisö – Ranska, Länsi-Saksa, Benelux-maat, Italia 1957 Rooman sopimukset – Samat maat – EEC ja Euratom 1967 hallinnon.
TIIVISTELMÄ KAUKAISET KULTTURIT. Amerikan manner oli keskiajalla eurooppalaisille tuntematon. (He eivät tienneet sen olemassa olosta) Amerikassa oli monia.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Luonnonvarat ja elintarviketuotanto maakunnan innovaatiokärkinä -avauspuheenvuoro Helmiseminaari Yrityspuisto Futuria Marko Korhonen, maakuntajohtaja.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Jenna Muhonen ja Oona Koskela
EUROOPAN UNIONIN SYNTY JA LAAJENEMINEN
KPL 19 Afrikan rikkaudet jaetaan
Alueiden Eurooppa.
Eurooppaoikeus Lue teksti s.57 ja vastaa kysymykseen Eurooppaoikeus – mitä se on?
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
YHDYSVALTOJEN SISÄLLISSOTA
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
MAAILMA PAKOSALLA Pekka Reinikainen
Venäjän uskonto.
Suomen esihistoria Suomen asuttamisesta historiallisen ajan alkuun
MATKAILU Kuuluu nopeimmin kasvaviin elinkeinoihin maailmassa.
Suomi - espanja AGORA Tiistilän koulu
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Euroopan unioni.
Kreikan talous Rikkonainen rantaviiva Merenkulku
Lännen kirkko poliittisena mahtina
Ida Nurmi, Sari Metsoila & Hanna Laitila 9C
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Alkuvuoden ennakkotiedot joudutaan tekemään uudelleen.
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Kuningaskunta – tasavalta – keisarikunta
5. Antiikin Kreikka N. 800 Ekr. .
Keskiajan kaupunkien elämää
Kroatia.
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
Päällekkäisyys ja AFO-ontologia
Bysantti.
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Kunnallinen liikelaitos
AFRIKKA s
Esityksen transkriptio:

ETELÄ-EUROOPPA

Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Rooma. Toiseksi suurin on Espanja jossa on 40,5 miljoonaa asukasta. Espanjan pääkaupunki on Madrid. Toiseksi pienin valtio on Kreikka. Siellä on 10,8 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Ateena. Pienin valtio on Portugali, jossa on 10,7 miljoonaa asukasta, jonka pääkaupunki on Lissabon

Euroopan Unioni Kaikki Etelä-Euroopan valtiot kuuluvat Euroopan unioniin.

Etelä-Euroopan jokia Etelä-Euroopan isoja jokia ovat Po, Duero, Ebro ja Tajo. Suurimmat joet on Pyreneiden niemimaalla.

Maurit :D::D:D:D:D Pohjoisafrikkalaiset maurit hallitsivat suurinta osaa niemimaasta luvuilla. Nykyäänkin monissa etelärannikon kaupungeissa voi nähdä rakennuksia, jotka ovat tämän islaminuskoisen kansan rakentamia. Maurien vaikutus näkyy myös espanjan ja portugalin kieleen jääneissä sanoissa.

Alueen luonnonvarat ja elinkeinot yleisimmät luonnonvarat on rusko ja kivihiili sekä maaöljy. Alueen yleisin uskonto on katolilaisuus. Alueen elinkeinoja ovat aa- ja metsätalous, karjanhoito ja viljely sekä Välimeren alueen maatalous. Välimeren alueen maatalous pitää sisällään esimerkiksi oliivipuuviljelmiä, sitrushedelmäviljelmiä sekä viiniköynnösten viljelmiä.

Euroopan vuoria ja rajaavia alueita Etelä-Eurooppaa rajaavat Atlantin valtameri, Välimeri ja Adrianmeri. Etelä- Euroopan vuoristoja ovat Alpit ja Pyreneet. Yksittäisiä isoja vuoria on Olympos, Vesuvius ja Mulhacén.