Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Lavian lukio.
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Oulun aikuislukio 2014.
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille ti
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Sivistyslautakunta Eija Kinnunen johtava psykologi
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
OULUNSALON LUKIO.  Tervetuloa - rehtori Tuula Tervonen  Erityisopettaja Marjo Mattilan puheenvuoro  Opiskelu ja opetus sähköistyy – tvt-vastaava Juha.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Vanhempainilta ke  Tervetuloa rehtori Tuula Tervonen  Ajankohtaista  Opettajan puheenvuoro - Hannu Mäkiö  Aineryhmät esittelevät kurssivalintoja.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Ajankohtaista, rehtori * LOPS2016 – vararehtori Arto Hekkanen * Yleistä ylioppilastutkinnosta,
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
Mitä ylioppilaslakki vaatii ja tarjoaa Marjaana Herlevi, Tampereen yhteiskoulun lukio Seppo Linnaranta, Tampereen lyseon lukio.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Oulunsalon lukion vanhempainilta
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja opiskeluterveydenhuolto
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Opiskeluhuolto, Ekamin kuraattorit 2015
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Lukion tuntijakotaulukko 2016
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Vanhempainilta Tervetuloa!.
Ykkösten vanhempainilta
Oulunsalon lukion vanhempainilta
Kiinnostaako lukio?
Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu - missä mennään lainvalmistelussa? Ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen.
Lukion opiskeluhuolto
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Esityksen transkriptio:

Rehtori Tuula Tervonen

* Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja yo-kirjoitukset, Jussi Tyni ja Juha Käkilehto * Abien vanhemmille tietoisku jatko-opinnoista, opinto-ohjaaja Eila Palojärvi * Porinatuokiot opettajien kanssa (ala-aula + ruokailutila

* 2. jakson koeviikko * 3. jakso alkaa to * Kevään yo-kokeisiin ilm. päättyy pe * pe klo itsenäisyysjuhla ja syksyn lakkiaiset * to uusinta- ja rästikoe (2. jakso) * pe klo iltakirkko; vanhemmat tervetuloa! * Joululoma Kevätlukukausi alkaa ke

* ZEF-kysely opiskelijoille ja huoltajille tammi- helmikuussa * Lasketteluretki ke 4.2. – ohjeet myöhemmin * Penkkarit/potkiaiset to ja vanhojen tanssit pe * Kirjoitukset alkavat 5.2. äidinkieli tekstitaito kuuntelut ja kirjalliset kokeet * Talviloma viikko 10 ( ) * Pääsiäinen * Pe 1.5. vapaapäivä * Lakkiaisharjoitus pe klo 11 ja lakkiaiset la klo 11.

* Yrittäjyys: Nuori yrittäjyys –kurssi 2. vuonna + tapahtumia ja messuja * KEKE = kestävä kehitys, Keke-tiimi + tapahtumia ja tiedottamista * Kuvataiteen diplomikurssi (abivuonna) + kursseja runsaasti tarjolla

* Verkko-oppiminen ja sähköiset materiaalit - Oulun lukioiden yhteinen YO-kokeiden suunnittelu (yhteistyössä laitteet ja ohjelmat sekä ylläpito) - koulutusta opettajille - sähköisten materiaalien käyttö tulee lisääntymään nopeassa tahdissa - koululla hyvä tietokonevarustus – tulevaisuudessa opiskelijoilla omat laitteet (tietoisku)

* Opiskelijahuollolla tarkoitetaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. * Opiskelijahuollon tavoitteena on luoda terve ja turvallinen oppimis- ja opiskeluympäristö, suojata mielenterveyttä, ehkäistä syrjäytymistä sekä edistää oppilaitosyhteisön hyvinvointia. * Tavoitteena on oppimisen esteiden, oppimisvaikeuksien sekä opiskeluun liittyvien muiden ongelmien ehkäiseminen, tunnistaminen ja lieventäminen. * Kaikille kouluille oma suunnitelma opiskelijahuollon toteuttamisesta – valmiina vuoden 2014 aikana. * Tiedottaminen opiskelijoille ja huoltajille + ZEF-kysely.

* Opetussuunnitelman mukainen opiskelijahuolto * Oppilas- ja opiskelijahuoltolaissa määritellyt kuraattori- ja psykologipalvelut * Terveydenhuoltolaissa määritelty opiskeluterveydenhuolto

* Edistetään opiskelijoiden osallisuutta, oppimista, hyvinvointia, terveyttä, sosiaalista vastuullisuutta ja vuorovaikutusta sekä opiskeluympäristön terveellisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä. * Yhteisöllistä opiskelijahuoltoa toteuttavat kaikki opiskelijahuollon toimijat * Tarkoitetaan opiskelijalle annettavia opiskelu- terveydenhuollon palveluja, opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalveluja sekä yksittäistä opiskelijaa koskevaa monialaista opiskelijahuoltoa. * Yksilökohtainen opiskelijahuolto perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja opiskelijan sekä tarpeen niin vaatiessa huoltajan suostumukseen.

* laajuus säilyy kolmena vuotena ja 75 kurssina * Lisää: filosofian ja yhteiskuntaopin pakollinen kurssi ja matematiikkaan yhteinen aloituskurssi sekä opinto-ohjaus +1 pakollinen kurssi * lisäksi syventävät teemaopinnot * POIS: pakollisia vähemmän lyhyt ja pitkä matematiikka sekä uskonto (etiikka siirtyy filosofiaan), maantiede ja historia * uudet opetus- suunnitelmat voimaan