Versio 5.0 3.7.2015 Kanta graafinen ohje. Kansallinen Terveysarkisto 2 Sisältö  Kirjoitusasu  Tunnus  Värillinen, musta – valkoinen, värillisellä taustalla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sommittelusta.
Advertisements

Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
Graafinen ohjeisto Varkauden Urheiluseurat ry 1.
Puolipiste, Kaksoispiste, Ajatusviiva ja Yhdysmerkki
Yhdyssanat ja alkukirjaimet
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Valosta 1.
WIKISPACE ohjeita. Sivun muokkaaminen •Valitse Edit This Page •Kirjoittele, lisää kuvia, muokkaa tekstiä •Tallenna •Muokkaa lisää….history näyttä kaikki.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
GO – Graafinen ohjeisto
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
Niko Pääkkönen TIK8SNB.
Elämän totuuksia (värillinen tausta, teksti tulee ruutuun liikkumalla, musiikkia)
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
DIOJEN JA KALVOJEN MAAILMA
Kokonaisuuden suunnittelu
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Esityksen ”fonteista” päätteettömät kirjaimet (groteski) erottuvat paremmin kun teksti on suurta, esim. ARIAL on päätteetön kirjaintyyppi päätteelliset.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
HUS Tietokannat Heini Puuska HUS tietohallinnon koko Työasemia: Työasemien käyttäjiä: Palvelimia: Järjestelmiä: Muutamia satoja.
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
3D –animaatio ja simulaatio
TIEDEKUNTA LAITOS YKSIKKÖ TUTKIMUSYKSIKKÖ Leipäteksti 36 pt / riviväli 42 pt Gill Sans nulla core faciduis deliquisi blaor irit prat. Ut ad el er irit.
1. Oulun seudun ammattiopisto Ammattiopisto on perusyhdyssana: ammatti + opisto. Sana ammatti täydentää käsitettä opisto ja ilmaisee, millainen opisto.
Graafinen suunnittelu Graafinen suunnittelu on ulkoasun suunnittelua. Se on sovellettu taidemuoto, joka auttaa katsojaa tulkitsemaan viestiä. Graafista.
Lapin yliopiston visuaalinen ilme Graafinen ohjeisto:
Padlet Opettajan ohjeet
Pääotsikko Arial Bold 32 pistettä Alaotsikko Arial 18 pistettä pp.kk.2015.
Potilastiedon arkisto Sähköisen A-todistuksen arkistointi ja välittäminen Kelan etuuspalveluihin.
Hei! Minä olen Mustafa. Minä tulen Syyriasta. Kuka sinä olet? Mistä sinä tulet?
Helsingin normaalilyseo Jani Kiviharju Syksy 2016
Tyylitiedosto html-koodin apuna
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Sosiaalibarometri 2017.
esimerk ki- kansi 1 Esirivi Otsikkoesimerkki 1
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
VÄRIT.
POSTERIOHJE – AIHEEN NIMI TÄHÄN
Presentation subheading
14. Hyvä ohjelmointitapa.
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Otsikko – Aiheen nimi tähän
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Liittokokous Förbundsmötet xx.xx.2014
aihe tekstiä SmartArt-kuva, jossa on kuvia punaisella taustalla
PostNord Strålfors Oy Aineisto-ohje tulostustuotantoon
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
GRAAFINEN OHJEISTO
Esityksen transkriptio:

Versio Kanta graafinen ohje

Kansallinen Terveysarkisto 2 Sisältö  Kirjoitusasu  Tunnus  Värillinen, musta – valkoinen, värillisellä taustalla ja pohjalla sekä suoja-alue, mittasuhteet ja kieliversiot  Tunnus ja nimi aukikirjoitettuna  Typografia  Värit  Päävärit, toonit ja lisävärit

Kansallinen Terveysarkisto 3 Kirjoitusasu: Miten Kanta-palvelut kirjoitetaan?  Kanta on virallinen lyhenne nimestä Kansallinen Terveysarkisto.  Kanta-sanaa ei taivuteta, vaan taivutusmuotojen yhteydessä käytetään Kanta-alkuista yhdyssanaa, esim. Kanta-palvelut.  Ruotsiksi: Kanta-tjänster ja Nationella hälsoarkivet  Englanniksi: Kanta services ja Kanta Services

Kirjoitusasu: Miten Kanta-palvelut kirjoitetaan?  Sähköinen resepti ja sähköinen lääkemääräys ovat toistensa synonyymejä, ja niitä käytetään kirjoitetussa tekstissä.  eResepti-termiä ei käytetä sähköisen reseptin synonyyminä  eResepti-palvelu on palvelun nimi ja sitä käytetään, kun puhutaan tästä palvelusta.  Reseptikeskus on valtakunnallinen tietokanta, johon sähköiset reseptit arkistoidaan. Reseptikeskus kirjoitetaan kaikissa yhteyksissään isolla alkukirjaimella.  Sähköiset reseptit arkistoidaan Reseptiarkistoon. Myös se kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Kansallinen Terveysarkisto 4

5 Kirjoitusasu: Miten Kanta-palvelut kirjoitetaan?  Kanta-palveluihin kuuluu myös Potilastiedon arkisto. Se on erisnimi ja kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.  Termiä eArkisto ei enää käytetä.  Palvelun nimi on Potilastiedon arkisto -palvelu.  Kanta-palvelut tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden katsoa omia terveystietojaan verkossa. Palvelun nimi on Omakanta. Myös se on palvelun nimi ja se kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.  Omakanta taivutetaan Omakannan.  Esim: ”Omakannasta näet sähköiset reseptisi.”

Kansallinen Terveysarkisto 6 Tunnus  Tunnusta käytetään ensisijaisesti värillisenä. Tunnusvärit ovat vaaleansininen ja vaaleanvihreä.  Värillisen negatiivitunnuksen tekstiosa on aina valkoinen ja lehtiosa vaaleanvihreä.  Mustavalkokäytössä valitaan ensisi- jaisesti tunnuksen mustaharmaa versio. Mustavalkoisen negatiivitunnuksen tekstiosa on valkoinen ja lehtiosa harmaa (50 % mustaa).

Kansallinen Terveysarkisto 7 Tunnus värillisellä taustalla  Tunnuksen ensisijainen taustaväri on valkoinen. Markkinointi-materiaaleissa tunnuksella voi olla myös värillinen tausta, jolloin:  vaaleansinisellä taustalla tunnuksen tekstiosa on valkoinen ja lehtiosa vaaleanvihreä  vaaleanvihreällä taustalla tunnuksen tekstiosa on valkoinen ja lehtiosa vaaleanvihreä.

Kansallinen Terveysarkisto 8 Tunnus värillisellä pohjalla  Jos tunnus on sijoitettava muun väritaustan tai kuvan päälle, tekstiosa on valkoinen ja lehtiosa vaaleanvihreä. Tässä tapauksessa on varmistettava, että tunnus erottuu taustasta riittävän hyvin.

Kansallinen Terveysarkisto 9 Tunnus ja suoja-alue  Tunnukselle on selkeän erottumisen takaamiseksi määritelty suoja-alue (katkoviivoin merkitty alue tunnuksen ympärillä). Suoja-alueen ulottuvuus on määritelty siten, että se on puolet pienen n- kirjaimen korkeudesta. Tällä alueella ei saa sijaita mitään graafisia elementtejä, kuvien reunoja, tekstiä tai muita tunnuksia. x ½x x = n-kirjaimen korkeus. Suoja-alue on ½x.

Kansallinen Terveysarkisto 10 Tunnuksen mittasuhteet  Tunnuksen mittasuhteet on säilytettävä originaalin mukaisina.

Kansallinen Terveysarkisto 11 Tunnus ja nimi aukikirjoitettuna  Kanta-tunnuksen yhteydessä voidaan käyttää Kansallinen Terveysarkisto -tekstiä. Ruotsinkielinen tekstikäännös on Nationella hälsoarkivet ja englannin kielellä National Archive of Health Information.  Tekstin värillisyys määräytyy Kanta-tunnuksen tekstiosan mukaan.  Originaalia ei voi pienentää eikä suurentaa.

Kansallinen Terveysarkisto 12 Tunnus ja nimi aukikirjoitettuna  Selventävä teksti sijoitetaan suoja-alueen ulkopuolelle ja yhtenäisyyden säilyttämiseksi se olisi hyvä kirjoittaa Kanta- ilmeen fontilla versaali- kirjaimin (Gill Sans bold, kirjainväli Indesign- ohjelmassa 50). Pistekoko määräytyy sovellus- kohtaisesti. Tarvittaessa teksti voidaan sijoittaa kahdelle riville.

Kansallinen Terveysarkisto 13 Tunnuksen suoja-alue ja kieliversiot  Kanta-tunnuksen suoja-alue  Kanta-tunnus yhdessä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisen tekstin kanssa

Kansallinen Terveysarkisto 14 Typografia  Ensisijainen kirjasintyyppi on Gill Sans. Sitä käytetään kaikessa painetussa ja sähköisessä viestinnässä aina kun mahdollista.  Vain viestintä käyttää.  Kirjasintyypistä käytetään yleisimmin leikkauksia light, regular, ja bold. Typografiaa voi tarvittaessa täydentää leikkauksilla light italic, italic ja bold italic.  Arial on toinen fonttivaihtoehto. Sitä käytetään asiakirjoissa, lomakkeissa, verkkosivuilla ja PowerPoint-esityksissä

Kansallinen Terveysarkisto 15 Esimerkit fontista, Gill Sans light ja -regular  Gill Sans light  ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ &  abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö  Gill Sans regular  ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ &  abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

Kansallinen Terveysarkisto 16 Esimerkit fontista, Gill Sans bold  Gill Sans bold  ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅ ÄÖ &  abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

Kansallinen Terveysarkisto 17 Esimerkit fontista, Gill Sans light italic, -italic ja -bold italic sekä Arial regular ja -bold Gill Sans light italic ABCDEFGHIJK abcdefg Gill Sans italic ABCDEFGHIJK abcdefg Gill Sans bold italic ABCDEFGHIJK abcdefg Arial regular ABCDEFGHIJK Abcdefghijk Arial bold ABCDEFGHIJK Abcdefghijk

Kansallinen Terveysarkisto 18 Värit, päävärit ja toonit  Kanta-tunnuksen/ilmeen päävärit ovat vaaleansinen ja vaaleanvihreä Vaaleanvihreä PMS 390 C 40, Y 100 r181, g198, b0 # Vaaleansininen PMS ProcessBlue C 100, M 15 r0, g144, b212 # 0099cc

Kansallinen Terveysarkisto 19 Lisävärit  Ohessa määrittelyin lisävärein ja väritoonein voidaan rikastuttaa visuaalista ilmettä. Vihreä PMS 347 C 100, Y 100 r0, g155, b72 # Oranssi PMS 144 M 50, Y 100 r248, g148, b30 # ff9933 Sininen PMS 300 C 100, M 50 r0, g101, b189 # 0066cc Keltainen PMS 116 M 15, Y 100 r254, g203, b0 # ffcc00 Harmaa PMS CoolGray 4 K 30 r188, g189, b188 # cccccc