Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Graafinen ohjeisto Varkauden Urheiluseurat ry 1.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Graafinen ohjeisto Varkauden Urheiluseurat ry 1."— Esityksen transkriptio:

1 Graafinen ohjeisto Varkauden Urheiluseurat ry 1

2 Sisällysluettelo Värit Logot ja tunnukset Typografia Aineisto
Yleistä Suoja-alueet Typografia Esimerkkejä Aineisto Kirjepohja Kirjekuori Henkilökortti Käyntikortti Sähköpostipohja PowerPoint-esitys Aineiston hankinta Materiaalipankki Käyttö

3 Värit Värit ovat käytössä Varkauden Urheiluseurat ry:n päätunnuksessa.
Pantone Process Black CMYK: C 68% - M67% - Y 68% - K 78% RGB: R 31 – G 26 – B 23 Pantone 109 CMYK: C 0% - M 15% - Y 100% - K 0% RGB: R255 – G 210 – B 0 Pantone 485 CMYK: C 0% - M 98% - Y 100% - K 1% RGB: R 217 – G 38 – B 28 Värit ovat käytössä Varkauden Urheiluseurat ry:n päätunnuksessa. Tekstissä värejä voi käyttää tilanteen niin vaatiessa, tai muuten hyvän tavan mukaan, Esimerkiksi otsikoissa. Yllämainittuja värejä tulee pyrkiä käyttäämään myös yhdistyksen tuottamissa julkaisuissa.

4 Logot ja tunnukset Yleistä
Varkauden Urheiluseurat ry sekä Kimppa Kirppis omaavat molemmat oman tunnuksensa. Varkauden Urheiluseurat ry:n tunnus koostuu ympyrästä, jonka sisällä iloinen ankkurimainen hahmo hyppää narua. Tunnus on nelivärinen. Tunnuksen elementit pohjautuvat Varkauteen, jonka kuntavaakunassa on myöskin ankkuri, sekä liikunta- ja seuratoiminnan edistämiseen, josta muistuttaa pirteä liikunnallinen hahmo. Tunnuksen on suunnitellut Kirsi Kaarilampi v Hän osallistui 15-vuotiaana piirrustus- kilpailuun, joka järjestettiin yhteistyössä Varkauden koulujen ja Warkauden Lehden kanssa. Kimppa Kirppiksen tunnus koostuu nimestä, jonka alla on paksu katkottu viiva. Tunnus on haluttu pitää selkeänä, jotta esimerkiksi käyttö mainoksissa pienikokoisena ei tee siitä vaikeaselkoista. Tunnus on kaksivärinen. Tunnukset, suoja-alueet ja esimerkit käyttökohteista seuraavilla sivuilla.

5 Logot ja tunnukset Varkauden Urheiluseurat ry: tunnuksen käyttö
Varkauden Urheiluseurat ry:n tunnuksesta on olemassa kolme eri versiota: värillinen, harmaasävy ja mustavalkoinen. Värillistä tunnusta ei saa muuttaa harmaasävyiseksi. Sen sijaan tulee käyttää alkuperäistä harmaasävy-tunnusta. Mustavalkoista tunnusta käytetään pääsääntöisesti ainoastaan silloin, kun muiden värivaihtoehtojen käyttö esimerkiksi tunnuksen pienestä koosta johtuvan epäselvyyden vuoksi ei ole mahdollista. Alla mallit tunnuksen eri versioista.

6 Logot ja tunnukset Suoja-alueet: Varkauden Urheiluseurat ry
Logon käyttö muiden graafisten elementtien yhteydessä edellyttää, että sen ympärillä käytetään suoja-aluetta. Suoja-alueen koko on logon ylä- ja alapuolella sanan ”Varkauden” V-kirjaimen korkeus Ja sivuilla leveys oheisen kuvan mukaisesti. Kun käytetään yhteystiedot sisältävää logoa, määritetään suoja-alue alla olevan esimerkin mukaisesti käyttäen mittana V-kirjaimen korkeutta.

7 Logot ja tunnukset Suoja-alueet: Kimppa Kirppis
Logon käyttö muiden graafisten elementtien yhteydessä edellyttää, että sen ympärillä käytetään suoja-aluetta. Suoja-alueen koko on logon ylä- ja alapuolella sanan ”Kimppa” m-kirjaimen korkeus Ja sivuilla leveys oheisen kuvan mukaisesti. Kun käytetään yhteystiedot sisältävää logoa, määritetään suoja-alue alla olevan esimerkin mukaisesti käyttäen mittana m-kirjaimen korkeutta / leveyttä.

8 Typografia Yleistä Varkauden Urheiluseurat ry käyttää materiaaleissaan kahta erilaista kirjasintyyppiä. -Kozuka Gothic Pro -Arno Pro Kozuka gothic pro kirjasinta käytetään pääasiassa otsikoissa, väliotsikoissa, sekä nostoissa. Kirjasinta voidaan käyttää myös itse sisältötekstissä, jos tämä katsotaan tarpeelliseksi. Arno Pro kirjasin on tekstin perustyyppi, jota pyritään käyttämään sisältötekstissä. Kirjasimen pistekoko tulee olla sellainen, ettei tekstin luettavuus kärsi johtuen kirjasimen ohuehkosta muotoilusta. Täten pistekoko ei normaaleissa asiakirjoissa tai vastaavissa saa olla alle 10 pt. Molempia kirjasimia voidaan käyttää eri tummuusasteella sekä kursiivina. Kirjasimen värivaihtoehdot ovat samat, kuin yhdistyksen tunnuksille määritellyt. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, kirjasimen värin tulee olla musta tai tummalla pohjalla valkoinen. Seuraavilla sivuilla kummankin kirjasimen merkistöt, sekä muutama esimerkki käytöstä.

9 Typografia Merkistöt Arno Pro – Regular
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz Åå Ää Öö Arno Pro – Regular Kursiivi Arno Pro – Light Display Arno Pro – Light Display Kursiivi Arno Pro – Semibold Arno Pro – Bold

10 Typografia Merkistöt Kozuka Gothic Pro – Extra Light
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz Åå Ää Öö Kozuka Gothic Pro – Extra Light Kursiivi Kozuka Gothic Pro – Light Kozuka Gothic Pro – Light Kursiivi Kozuka Gothic Pro – Medium Kozuka Gothic Pro – Medium Kursiivi Kozuka Gothic Pro – Bold Kozuka Gothic Pro – Heavy

11 Kirjepohja Järjestö käyttää viestinnässään tyyliteltyä kirjepohjaa.
Kirjepohjan ylälaitaan on liitetty järjestön tunnus, joka sisältää yhteystiedot. Kirjeessä käytetään samoja kirjasimia kuin muissakin järjestön julkaisuissa. Otsikot kirjasimella Kozuka Gothic Pro ja sisältö Kirjasimella Arno Pro.

12 Kirjekuori Kirjekuoren ylälaitaan on liitetty järjestön tunnus, joka sisältää yhteystiedot. Alla esimerkki kirjekuoresta.

13 Henkilökortti Varkauden Urheiluseurat ry:n henkilökortti sisältää valkoisella taustalla olevan valokuvan, henkilön nimen sekä järjestön nimen ja tunnuksen. Alla esimerkki henkilökortista.

14 Käyntikortti Varkauden Urheiluseurat ry:n käyntikortti sisältää henkilön nimen, tittelin, yhteystiedot sekä järjestön nimen ja tunnuksen. Yläreunassa on käytetty keltaista väripalkkia lisäämään erottuvuutta. Alla esimerkki käyntikortista.

15 Sähköpostipohja Järjestö käyttää sähköisessä viestinnässä tyyliteltyä sähköpostipohjaa. Viestin ylälaitaan on liitetty järjestön vaakatasossa oleva tunnus, jossa on ”rilla” sekä yhdistyksen nimi. Viestin alaosaan on liitetty kyseisen henkilön yhteystiedot, sekä yhdistyksen postiosoite, sähköposti ja internet-sivun osoite. Otsikoissa kirjasimena Kozuka Gothic Pro M ja sisällössä Kozuka Gothic Pro L. Kuva sähköpostipohjasta seuraavalla sivulla.

16 Sähköpostipohja

17 PowerPoint-esitys Varkauden Urheiluseurat ry käyttää julkaisuissaan myös PowerPoint-esityksiä. Näitä varten on laadittu oma pohjansa, jota tulee käyttää järjestöä koskevissa julkaisuissa. Tyyli on selkeä ja korostaa itse sisältöä tummemmilla reunoillaan. Esityksessä käytetään samoja kirjasimia kuin muissakin järjestön julkaisuissa. Otsikot kirjasimella Kozuka Gothic Pro ja sisältö kirjasimella Arno Pro. Kuva PowerPoint-esityksestä seuraavalla sivulla.

18 PowerPoint-esitys

19 www.varkaudenurheiluseurat.fi Aineiston hankinta
Materiaalipankki ja ohjeet sen käyttöön löytyvät osoitteesta


Lataa ppt "Graafinen ohjeisto Varkauden Urheiluseurat ry 1."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google