Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus 1 0 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Advertisements

Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Matkailukoulutuksen sateenkaari –
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Maailmanluokan osaamista nyt ja tulevaisuudessa Metsäteollisuuden koulutuslinjaukset Kesäkuu 2010.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Uusiutuvaa energiaa käyttävät lämmitysjärjestelmät pientaloissa , Helsingin Messukeskus • Seminaarin järjestelyt: • Motiva • Työtehoseura • Kiitokset;
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
PK-kehittämispalvelut
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Kainuun digitaalinen tulevaisuus Mikko Setälä
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016.
Maahanmuuttostrategia
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
ViND – Visuaaliset ja Nopeat Demot -koulutushanke
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Innova Länsi-Suomen akk
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Pohjois-Savon EBC –hankkeen jatkoaika – Sisältö: 1.Kehittämisohjelman jalostus - EBC –strategiatyöryhmän workshop - Kehittämisohjelman.
Osaava Uusimaa Salla Koivunen. Tavoitteet Oppilaitosten tarjonnan asiakaslähtöinen kehittäminen –Pääroolissa koulutusten ja kehittämishankkeiden.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
INNOSTAVA TYÖ – MENESTYVÄ BISNES pj. Alueverkosto Työelämä2020
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
ALUETALOUDEN SUHDANTEET KESKI-KARJALA 1-6/2015 Pohjois-Karjalan Trendit –julkistaminen Joensuussa Risto Hiltunen.
Pk-yritysbarometri Syksy Pk-yritysbarometrin aineisto 2.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Suhdannekehitys Pohjois-Karjalassa loppuvuonna 2014 TRENDIT 1/2015 -julkistustilaisuus maakunta-asiamies Kimmo Niiranen.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Rääkkylän Mummola Arkkitehtuuri-ideakilpailu Timo Pakarinen 2.
Nuorten palvelut kuntoon Lapissa -hankkeen tuloksia Nuorisotoimesta vastuullisten virkamiesten kokous Marja Hanni,
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
BerryGrow –hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet
Kommentit Katsaus on totta Keskiarvot eivät kerro kaikkea
Satakunnan TE-toimisto
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osatyökykyisille tie työelämään
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Esityksen transkriptio:

Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus

Hankkeessa kehitetään puurakentamiseen liittyvää koulutusta ja parannetaan puurakentamiseen liittyvää osaamista luodaan ja vakiinnutetaan puualaan liittyvien toimijoiden yhteistoiminta pilotointialueella kootaan alan toimijoita yhteen sähköisen toimintajärjestelmän kautta on tavoitteena puurakentamiseen ja puuraaka-aineen toimittamiseen liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien lisääminen ja kilpailukyvyn tukeminen työelämälähtöisten koulutusratkaisujen ja muun yhteistoiminnan avulla

1.PUURAAKA-AINEEN HANKINTA 2. ENSIVAIHEEN JALOSTUS sahaus ja höyläys CLT ja liimalevy hirsi ym. 3. RAKENTAMINEN puutalot (pientalot, kerrostalot, julkiset rakennusket) korjausrakentaminen 4. PUUTUOTTEET JA MUU TOIMINTA huonekalut, puusepäntuotteet puuenergia ja sivutuotteet tuotekehitys ja innovaatiot 5. PUUTUOTTEIDEN MYYNTI asiakaslähtöisyys myynti ja markkinointi hinta ja kilpailukyky

Perustietoja hankkeesta Toteutetaan Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa. Pilottialueina Kuhmo, Koillismaa, Utajärvi ja Kemi-Tornio Hankkeen päärahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois- Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin ELY-keskukset. Muut rahoittajat: Koillis-Suomen seuturahasto, Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy, Kuhmo, Ammattiopisto Lappia, Työtehoseura ry ja Utajärvi.

Toteutus 1.Luodaan sähköinen palvelujärjestelmä verkkoon, jossa esitellään hankkeen palveluja ja kerätään pilotointialueiden toimijoita yhteen. Alusta tulee olemaan pohja yhteiselle puurakentamisen verkko- osaamiskeskukselle. 2.Kartoitetaan pilotointialueilla puurakentamisen, puualan ja puuraaka-aineen toimittavien yritysten ja muiden toimijoiden koulutus-, rekrytointi- ja kehittämistarpeita.

Toteutus 3. Koulutetaan puurakentamisen, puualan ja puuraaka-ainetta toimittavien yritysten, koulutusorganisaatioiden ja muiden toimijoiden henkilöstöä tarvelähtöisesti ja ajankohtaisista teemoista. 4. Verkostoituminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen yhteisten tapaamisten, opintokäyntien ja asiantuntijaseminaarien kautta. 5. Verkoston kautta puualan yrityksille osaavia työntekijöitä ja toimihenkilöitä. 6. Puurakentamisen ja puuraaka-aineen hankintaan uusia innovatiivisia hankkeita laajan yhteistyöverkoston myötävaikutuksella.

Hankkeen kohderyhmät Puurakentamisen pk-yritykset ja muut alan toimijat Rakennusviranomaiset, rakennesuunnittelijat, arkkitehdit ja valvojat Puurakentamisen raaka-ainetoimittajat Koulutusorganisaatiot Muut puurakentamiseen ja puuraaka-aineen toimittamiseen liittyvät toimijat.

Hankkeen tuloksia ja vaikutuksia 1.Puualan sähköinen palvelujärjestelmä - puurakentamisen verkko- osaamiskeskus, jonka kautta vastataan puurakentamisen alueellisiin yritysten ja muiden organisaatioiden työvoiman osaamistarpeisiin. 2.Puurakentamisen osaamisen kehittämisen yhteistyömalli ja kehittämiskumppanuus koulutusorganisaatioiden ja työelämän ja muiden organisaatioiden välille. 3.Puurakentamiseen ja puuraaka-aineen hankintaan liittyviin täydennyskoulutuksiin osallistuvien osaaminen paranee, joka tukee henkilöiden työllistymistä myös tulevaisuudessa.

Hankkeen tuloksia ja vaikutuksia 4. Puurakentamisen koulutusten kautta verkko-opetus kehittyy ja hankkeen toimenpiteisiin osallistuvien henkilöiden verkko- oppimistaidot paranevat. 5. Puu on ekologinen, kotimainen ja uusiutuva raaka-aine, ja sen käytön lisääminen vähentää tuontiraaka-aineiden ja tuontienergian tarvetta. Puun käyttöä rakentamisessa ja biotaloudessa on mahdollista lisätä. 6. Tavoitteena on nostaa hankkeessa tehty sähköinen pohja yhteiseksi foorumiksi, jonka avulla eri koulutusasteiden tuottamaa tietoa voidaan välittää verkon yli.

Lisätietoa hankkeesta TTS Työtehoseura ry Projektipäällikkö Anne Korhonen, , Asiantuntija Veijo Malinen, , (Kainuu, Pohjois- Pohjanmaa) Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy Hankevastaava Pekka Peiponen, , (Koillismaa) Ammattiopisto Lappia Hankevastaava Martti Mylly, , (Kemi-Tornio)