Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiinankulttuurin esittely

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiinankulttuurin esittely"— Esityksen transkriptio:

1 Kiinankulttuurin esittely
Qiuju Zhang

2 Kiinankulttuurin esittely
KIINA:Kiinan maan koko nimi on Kiinan Kansantasavalta. Tiananmen on Kiinan valtion symboli. Vuonna Mao Zedong julisti Kiinan Kansantasavallaksi Tiananmenin aukiolla.

3 Kiinankulttuurin esittely
Kiina on monikulttuurinen ja monikansainen maa, jossa on yhteensä 56 kansaa. Mandariininkiina on maan virallinen kieli, vaikka joillakin kansoilla on omat kielensä. Kiinassa on 5 kansallisuuden autonomista aluetta: Xingjian autonominen uiguurien alue, Tiibet autonominen alue, Sisä-Mongolian, Guangxin Zhuang-kansallisuuden autonominen alue , Ningxia Hui -kansallisuuden autonominen alue. Autonomisissa alueissa käytetään omaa kansankieltä ja mandariinikiinaa. Jokaisen kansan kulttuuri on säilynyt. Heillä on omat juhlansa ja perinteensä.

4 Kiinankulttuurin esittely
Kiinan 56 kansaa

5 Kiinankulttuurin esittely
Kiinan kulttuurin piirteet: 1. Vaatimattomuus, kohteliaisuus: Kohteliaisuus on keskeisessä osassa Kiinan kulttuuria esim. nuorien teitittely vanhempia kohtaan. Vaatimattomuus on myös Kiinan kulttuurin sydämessä esim. Kiinalainen esittelee hänen omaa poikaansa koiranpoikanaan, ja vaimoaan sisätiloissa olevana ihmisenä. 2. Pyöreys täydellisyyden symbolina: Pyöreys symboloi täydellisyyttä, mikä on jokaisen kiinalaisen toivo kiinankulttuurissa. Kiinan juhlien teemana on täydellisyys, jossa koko perhe on yhdessä. 3.Symboli: Kiinankultturissa on monta symbolia. Punainen on kuin tuli, joka edustaa lämpöä. Lohikäärme on kiinankansallisuuden symboli. Kiinan kirjallisuudessa on monta tarinaa lohikäärmeistä. Kiinalaisten esi-isät uskovat, että lohikäärme on kiinalaisten esi-isä.

6 Kiinankulttuurin esittely
龙 long: lohikäärme

7 Kiinankulttuurin esittely
KIINANKIELI: 1. Puhuminen: äänteemukaisuus: Kiinan kirjoitusmerkeillä on 3 osaa: (1)Konsonantit: yhteensä 23 konsonanttia (2)Vokaalit: yhteensä 24 vokaalia (3)Sävelkorko; yhteensä 4 eri sävelkorkoa Yksi kirjoitusmerkki on yksi tavu. Kirjoitusmerkkien tarkoituksena on näyttää sävelkorkoa tulkitakseen sanan tarkoitusta. Sävelkorkot voivat tulla ylhäältä tai alhaalta. Esim.: 妈 mā 麻 má 马 mǎ 骂 mà äiti hamppu hevonen haukkua Sävelkorko laitetaan vokaalin päälle.

8 Kiinankulttuurin esittely
Konsonantit:punainen Vokaalit:sininen

9 Kiinankulttuurin esittely
2.Kiinan kirjoitusmerkeille löytyvät vastaavia kuvamerkkejä. Kiinan kielessä puhuminen ja kirjoittaminen ovat aivan eri asia. Kiinan kielessä on yhteensä noin 80,000 kuvamerkkejä, kun taas tavallisessa Kiinan sanakirjassa löytyy vain kuvamerkkiä. 3.Kuvamerkkien kirjoituksen järjestys: Kiinankielessä kuvamerkkien kirjoitusjärjestys alkaa ylhäältä alaspäin, vasemmalta laidalta oikealle ja sisältä päin ulos. Kirjoittaminen: kuvallinen 你好! Ni hao!___Hyvää päivää! 再见! Zai jian!__Näkemiin! 谢谢! Xie xie!__Kiitos!

10 Kiinankulttuurin esittely
Hongkongin , Taiwanin ja mandariininkielen vertaus: Ennen vuotta 1949: mandriininkiina: 老師 lao shi ___opettaja Taiwanninkiina: 老師 lao shi ___opettaja Kantonnikiina: 老師 lou si ___opettaja Vuoden 1949 jälkeen: Mandariinikiina: 老师 lao shi (vuoden 1949 jälkeen uudistettu) Taiwaninkieli: 老師 lao shi Kantoninkieli: 老師 lou si Hongkong palasi Kiinan valtaan Englannista. Tällä hetkellä Hongkongissa käytetään sekä kiinankieltä, että englanninkieltä.

11 Kiinankulttuurin esittely
Teidän nimenne kiinaksi: 莱雅 Raija 汉奈莉 Hannele  阿斯特丽 Astrid 蒂尤 Tiiu  薇尔维 Virve  阿卜杜拉卡地 Abdulkadir  阿莱斯 Ares  拉乌雷诺 Laureano  拉雅 Rajaa  理查德 Richard  查哈拉 Zahra 侯赛因 Hossein  欧尔卡 Olga  米夫塔尔 Miftari   阿哈麦. 得穆萨 Ahmet.Musa  阿卜地. 奥麦 Abdi.Omer  辛蒂 Cynde  塔特雅娜 Tatjana 再见! Zai jian!__Näkemiin! 谢谢! Xie xie!__Kiitos!


Lataa ppt "Kiinankulttuurin esittely"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google