Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?"— Esityksen transkriptio:

1 Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
"Kun mies menee naimisiin, hän on täyttänyt puolet uskonnostaan." "Maailmaa ja kaikki asiat maailmassa ovat kallisarvoisia, mutta kaikkein kallisarvoisin asia maailmassa ovat hyveellinen nainen." Profeetan (r.h.k) sanoja käyttäen "talonsa kuningatar", ja tällaisen aseman todella uskovan tulisi antaa vaimolleen. "Paras ominaisuus, mikä miehellä voi olla, on (Allahin (Swt)) muistava kieli, kiitollinen sydän ja uskova vaimo, joka auttaa häntä uskossa." Pelätkää Allahia naisten suhteen. Totisesti olette naineet heidän Allahin (swt) luottamuksella, ja tehneet heidät sallituiksi itsellenne Allahin (swt) sanalla. Teillä on oikeuksia heihin ja heillä teihin ruoan ja vaatetuksen suhteen, varojenne mukaan." "Se, joka yrittää auttaa leskeä tai köyhää, on kuin ´mujadid`(soturi) Allahin (swt) tiellä tai kuin se, joka seisoo rukouksessa yöllä ja paastoaa päivällä."

2 Profeetta Muhammed (r.h.k) sanoi: (vaimosta)‏
"Avioliitto on osa minun tietäni ja se, joka pysyy poissa tieltäni, ei ole minusta (ei ole seuraajani)." Mu´awiyah kysyin Allahin lähettiläältä: Mitä on vaimon oikeus vaatia mieheltään? Hän vastasi:Hänen oikeutensa on, että ruokitte hänet samoin kuin itsenne, vaatetatte hänet yhtä hyvin kuin itsenne, ette puhu hänelle loukkaavasti, äläkä erottaudu vaimostasi, paitsi talon sisällä." [I Abu-Dawood] "Naiset ovat miehen kaksoispuoliskoja". Paras teistä on se, joka on paras perhettään(vaimoaan) kohtaan ja minä olen perhettäni kohtaan teidän joukostanne paras. "Paras muslimi uskonsa puolesta on se, jolla on paras käytös, ja paras teistä on se, joka käyttäytyy parhaiten vaimoaan kohtaan." [Trirmidi]

3 Profeetta Muhammed (r.h.k) sanoi: (tytärestä)‏
"Olkaa oikeudenmukaisia ja tasapuolisia antaessanne lapsillenne lahjoja. Jos voisin antaa etusijan jommallekummalle (sukupuolelle), antaisin etusijan tytölle." [Baihaqee] "Kuka tahansa teistä, jolla on kolme tytärtä tai kolme sisarta, kaksi tytärtä tai kaksi sisarta ja joka on heille ystävällinen, on heille hyvää seuraa ja pelkää Allahia heidän kanssaan ollessaan, tulee pääsemään Paratiisiin (palkkiona hyvistä teoistaan tyttöjä kohtaan)." [Tirmidi] "Neitsyttä ei saa naittaa ennen kuin hän on antanut suostumuksensa. Ja eronneelta naiselta tai leskeltä on aviomiesehdokkaan kysyttävä tämän suostumusta." [Bukhari]

4 Profeetta Muhammed (r.h.k) sanoi: (äidistä)‏
"Mies kysyi profeetalta: Kenellä on oikeus saada minulta parasta kohtelua? Hän sanoi: "Äitisi". Mies sanoi sitten: "Ja sen jälkeen kuka?" Profeetta sanoi: "Sitten äitisi". Mies kysyi: "Ja sen jälkeen?" Taas profeetta vastasi: "Sitten äitisi." Mies kysyi taas: "Ja sitten?" Profeetta sanoi: "Sitten isäsi." [Bukari ja Muslim] "Paratiisi on äidin jalkojen juuressa".

5 Naisten oikeus hankkia tietoa ei eroa miesten oikeudesta.
Profeetta Muhammed on sanonut: "Tiedon hankkiminen on pakollista jokaiselle muslimille". (Al-Bayhaqi). (Tässä muslimilla tarkoitetaan sekä miehiä että naisia.)‏ "Hanki tietoa, vaikka joutuisit sen takia Kiinaan", "Tieto on jokaisen miehen ja naisen velvollisuus" .


Lataa ppt "Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google