Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi."— Esityksen transkriptio:

1 VÄLIVUOSI

2  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi saattaa olla tervetullut tauko vuosien opiskeluputkelle. Hyvin suunniteltu välivuosi voi olla loistava vaihe opintojen välillä.

3 Avoimet yliopistot ja korkeakoulut  Avoimen yliopiston opetus on avointa kaikille ja sitä tarjotaan lähes kaikilla koulutusaloilla.  Opetus vastaa laadultaan ja tasoltaan yliopistojen perus- opetusta ja suoritetut opinnot voi yleensä hyödyntää yliopistotutkinnon osana.  Muista, että opintosuoritusten siirrettävyys yliopistojen välillä ei ole automaattista. Jokaisella yliopistolla on omat tutkintovaatimuksensa ja opetussuunnitelmansa.  Opiskelu on maksullista. Opetus on osa-aikaista, joten opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen.  Avoimen yliopiston opintoja voi suorittaa myös verkossa. Katso lisää osoitteesta www.avoinyliopisto.fi.

4 Avoin ammattikorkeakoulu  Voit suorittaa kiinnostavia opintojaksoja, jotka voit yleensä lukea hyväksi, jos ryhdyt myöhemmin suorittamaan tutkintoa ammattikorkeakoulussa. Hyväksymisestä päättää kuitenkin kukin ammattikorkeakoulu itsenäisesti.  Tietoja opetuksesta löydät osoitteesta www.avoinamk.fi.

5 Opiskelu kansanopistossa  Kansanopistot tarjoavat monia opiskelu- mahdollisuuksia: sekä yleissivistävää koulutusta että tutkintotavoitteista koulusta.  Kansanopistot ovat yleensä sisäoppilaitoksia, joiden opintomaksu kattaa myös ruoan ja asumisen.  Pitkäkestoisiin kansanopistossa suoritettaviin opintoihin on mahdollista saada opintotukea, mutta se kannattaa varmistaa aina siitä opistosta, johon hakee.  Kaikki kansanopistoissa tarjottava opetus löytyy seuraavasta osoitteesta www.kansanopistot.fi.

6 Työnhaku Suomessa  Työkokemuksen hankkiminen on aina hyödyksi. Oma aktiivisuus työhaussa on hyvin tärkeää.  Työpaikkoja löydät lehti-ilmoituksista ja työvoima- toimistosta.  Osoitteesta www.mol.fi löydät kaikki työvoimatoimistoon ilmoitetut avoimet työpaikat.  Kaikkia työpaikkoja ei laiteta hakuun. Voit lähettää avoimia työhakemuksia kiinnostaviin työpaikkoihin.  Omia verkostoja ja harrastuskokemuksia kannattaa myös hyödyntää työnhaussa.

7 Kansainvälinen työnhaku  Sivulta www.eures-jobs.com löytyvät ne Euroopan työpaikat, joihin työantajat haluavat rekrytoida yli rajojen.  Omasta työvoimatoimistosta voi kysyä lisää.

8 Vapaaehtoistyö  Voit tehdä välivuoden aikana monenlaista vapaaehtoistyötä Suomessa tai ulkomailla.  Vapaaehtoistyötä tehdään ilman palkkaa eikä siihen useinkaan tarvita mitään erityistaitoja. Sen sijaan tarvitset avointa mieltä ja joustavuutta.  Googlaa sanalla vapaaehtoistyö, ja löydät monia kiinnostavia mahdollisuuksia.

9 Työmarkkinatuki  Työmarkkinatukeen on oikeus 18-24-vuotiaalla ammattikouluttamattomalla työttömällä henkilöllä viiden kuukauden odotusajan jälkeen.  Työmarkkinatuen saamiseksi täytyy ilmoittautua työvoimatoimistoon sekä hakeutua aktiivisesti koulutukseen.

10  Ylioppilastutkinnon suorittaneen katsotaan hakeneen aktiivisesti opiskelemaan, jos hän hakee yhteishakumenettelyn kautta vähintään kolmeen ammattikorkeakoulun koulutusohjelmaan tai toisen asteen ammatilliseen koulutukseen ylioppilaskiintiössä. Edellä mainittuihin kolmeen hakuvaihtoehtoon voidaan lukea hyväksi yksi koulutusvaihtoehto yhteishaun ulkopuolelta.  Jos saa opiskelupaikan, se täytyy ottaa vastaan. Lisäksi työvoimatoimisto voi osoittaa soveltuvan peruutuspaikan, joka täytyy myös ottaa vastaan.


Lataa ppt "VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google