Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum."— Esityksen transkriptio:

1 LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum

2

3 LinkedIn - verkkoyhteisöpalvelu LinkedIn on ensisijaisesti tarkoitettu verkostoitumiseen, mutta sitä voi käyttää myös työnhaussa. Ammattilaisten suosima sosiaalinen media. 175 miljoonaa jäsentä, 350 000 suomalaista (2013) Ennustettu kasvavan lähivuosina nopeammin kuin mikään muu sosiaalinen media. Pohjoismaissa se on toiseksi eniten käytetty sosiaalinen media heti Facebookin jälkeen.

4 Profiloituminen LinkedInissä luodaan profiili omalla nimellä. Profiilin voi luoda sen mukaan käyttääkö palvelua työnhakuun, ammatilliseen kehittämiseen vai verkostoitumiseen. Profiilissa kannattaa kertoa omasta osaamisestaan ja taustastaan. Omat päivitykset näkyvät kaikkien verkostoosi kuuluvien etusivulla.

5 Sähköinen CV Työpaikat tulevat näkyviin profiilissasi aika- järjestyksessä. Profiilissa voi tuoda esiin koulutus- ja opiskelupaikkansa, kuvailla tarkemmin opintojaan, harrastuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Suositukset ovat yksi LinkedInin tärkeistä ominaisuuksista. Käyttäjät voivat pyytää suosituksia entisiltä työnantajilta, työkavereilta tai suositella muita. Helppo tapa pitää yllä ansioluetteloa.

6 LinkedInin toimintoja

7 Profile: Henkilökohtainen profiili, jota voi muokata ja päivittää tarpeen mukaan. Home: Etusivu, missä näet omaan verkostoosi kuuluvat henkilöt, näiden ja eri ryhmien tai yritysten päivityksiä. Contacts: Niiden henkilöiden lista, joiden kanssa olet verkostoitunut.

8 LinkedInin toimintoja Groups: Voit etsiä sinua kiinnostavia ryhmiä tai perustaa oman ryhmän. Jobs: Voit hakea työpaikkoja tai ilmoittaa työpaikoista. Inbox: Henkilökohtainen sähköpostisi. Companies: Seuraa yrityksiä ja niissä tapahtuvia muutoksia.

9 LinkedIn työpaikkojen markkinoinnissa ja rekrytoinnissa Palvelua voi hyödyntää vapaiden työpaikkojen markkinoinnissa. Jopa 80 % käyttäjistä käyttää LinkedIniä työpaikan etsimiseen ja 70 % yrityksistä käyttää sitä työntekijöiden löytämiseen. Jokaisen yrityksen omassa yritysprofiilissa voi listata avoimet työpaikat, jotka LinkedIn-sivuston työpaikkahaku löytää. LinkedIn etsii ja suosittelee hakijalle sopivia työpaikkoja, hakijan oman profiilin perusteella.

10 LinkedInin ryhmiä Eri ammattien ja teollisuudenalojen ympärille rakentuneita ryhmiä. Sisäiset keskustelupalstat, joissa jäsenet aktiivisesti jakavat mielipiteitään ja kommentoivat toistensa ajatuksia. Osa ryhmistä on avoimia ryhmiä, joihin kuka vaan voi liittyä, kun taas osaan täytyy pyytää ylläpitäjien lupaa. Linkedin tarjoaa myös mahdollisuuden saada tietoa ryhmän jäsenistöstä, sen aktiivisuudesta ja kasvunäkymistä.

11 Yritykselle oma sivu LinkedInissä Help Centerin kautta löydät ohjeita yrityssivuston luomiseen. Vaatimuksena on, että olet kyseisessä yrityksessä töissä ja asemasi on profiilissa. Yrityksen sähköposti on LinkedInin tilissäsi. Profiilisi täytyy olla vähintään 50% valmis. Sinulla täytyy olla useita yhteyksiä (connections).

12 Lähteitä ja lisätietoa: Heinilä, Roope: LinkedInin sivu markkinoinnissa http://www.smarp.fi/?p=435 http://www.smarp.fi/?p=435 Laine, Tom: LinkedInin käyttö työnhaussa http://www.slideshare.net/tomlaine/linkedin- tynhaussa-pikaopas http://www.slideshare.net/tomlaine/linkedin- tynhaussa-pikaopas Seppälä, Piritta: Näin käytät LinkedIniä http://www.slideshare.net/Piritta/linkedin-profiili-ja- ryhmt http://www.slideshare.net/Piritta/linkedin-profiili-ja- ryhmt


Lataa ppt "LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google