Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari 24.8.2010 Anne Kalmari 24.8.2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari 24.8.2010 Anne Kalmari 24.8.2010."— Esityksen transkriptio:

1 HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari 24.8.2010 Anne Kalmari 24.8.2010

2 24.8.2010Anne Kalmari 2 Laki julkisista hankinnoista Lain tavoitteena on tehostaa julkisten varojen käyttöä, edistää laadukkaiden hankintojen tekemistä sekä turvata yritysten ja muiden yhteisöjen tasapuolisia mahdollisuuksia tarjota tavaroita, palveluita ja rakennusurakointia julkisten hankintojen tarjouskilpailuissa.

3 24.8.2010Anne Kalmari 3 Julkisissa hankinnoissa noudatettavat periaatteet hankintayksikön on käytettävä hyväksi olemassa olevat kilpailuolosuhteet, kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia tasapuolisesti ja syrjimättä sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen hankintayksiköiden on pyrittävä järjestämään hankintatoimintansa siten, että hankintoja voidaan toteuttaa mahdollisimman taloudellisesti ja suunnitelmallisesti sekä mahdollisimman tarkoituksenmukaisina kokonaisuuksina ympäristönäkökohdat huomioon ottaen hankintatoimintaan liittyvien hallinnollisten tehtävien vähentämiseksi hankintayksiköt voivat käyttää puitejärjestelyjä sekä tehdä yhteishankintoja tai hyödyntää muita yhteistyömahdollisuuksia julkisten hankintojen tarjouskilpailuissa jos tarjouskilpailussa ehdokkaana tai tarjoajana on hankintayksikön omistama yhteisö tai laitos taikka toinen hankintayksikkö, sitä on kohdeltava samalla tavoin kuin muita ehdokkaita ja tarjoajia

4 24.8.2010Anne Kalmari 4 Hankintamenettelyt Avoin menettely Dynaaminen hankintajärjestelmä ja sähköinen huutokauppa Kilpailullinen neuvontamenettely Neuvottelumenettely Optioehto Puitejärjestely Rajoitettu menettely Suorahankinta Suunnittelukilpailu ja muut suunnitteluhankinnoissa käytettävät menettelyt

5 24.8.2010Anne Kalmari 5 Hankintalain muutokset voimaan 1.6.2010 Kansalliset kynnysarvot nousevat. Tavara- ja palveluhankinnoissa uudet kynnysarvot ovat 30 000 euroa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa 100 000 euroa ja rakennusurakoissa 150 000 euroa. Hankintalakia ei sovelleta kansalliset kynnysarvot alittaviin pienhankintoihin.

6 24.8.2010Anne Kalmari 6 Lähiruualla on paikkansa myös julkisissa hankinnoissa kokonaistaloudellinen edullisuus mahdollistaa monenlaiset vertailuperusteet, kuten laadulliset näkökohdat, käyttökustannukset ja toimitusvarmuuden hankintayksiköllä on laaja harkintavalta siinä, kuinka monta pistettä se antaa alhaisesta hinnasta ja minkä verran muista vertailuperusteista mikään valintakriteereistä ei kuitenkaan saa syrjiä jotakin tarjoajaa hinnalle pitää antaa riittävä painoarvo

7 24.8.2010Anne Kalmari 7 hankintayksiköt voivat sallia osatarjoukset, jolloin pienet yritykset voivat helpommin toimittaa tietyn siivun suuremmasta hankinnasta, vaikka vain lihapullat lähiruokaa tuottava yritys saattaa pärjätä hintakilpailussa, mutta todennäköisesti sen mahdollisuudet löytyvät laatukriteereistä perusvaatimus on elintarvikesäädösten täyttyminen, mutta tarjouspyynnössä pystytään elintarvikkeille asettamaan tarkempiakin vaatimuksia - esimerkkinä ehto, jonka mukaan leipien pitää olla perillä kuudessa tunnissa niiden paistamisesta, peruna 24 h kuorimisesta - vaatimuksia voi olla myös tuotteen maulle ja ulkonäölle Päättäjän opas, lähituottajat ja kunnalliset ruokapalvelut

8 24.8.2010Anne Kalmari 8 Nautitaan yhdessä lähiruuasta Malja lähiruualle!


Lataa ppt "HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari 24.8.2010 Anne Kalmari 24.8.2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google