Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Palautusluukun perustaminen Turnitiniin https://turnitin.aalto.fi –kirjaudu Aalto-tunnuksella –ensimmäisellä kirjautumiskerralla Turnitin vaatii käyttöehtojen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Palautusluukun perustaminen Turnitiniin https://turnitin.aalto.fi –kirjaudu Aalto-tunnuksella –ensimmäisellä kirjautumiskerralla Turnitin vaatii käyttöehtojen."— Esityksen transkriptio:

1 Palautusluukun perustaminen Turnitiniin https://turnitin.aalto.fi –kirjaudu Aalto-tunnuksella –ensimmäisellä kirjautumiskerralla Turnitin vaatii käyttöehtojen hyväksymisen voit valita käyttöliittymäsi kieleksi suomen tehtävän palautusluukkua (=assignment/tehtävä) varten on ensin perustettava kurssille työtila (=class/luokka) Käyttöliittymän kielen valinta Perusta kurssin työtila (class = luokka)

2 Kurssin työtilan (=luokka) perustaminen Opettajien määrä kurssilla? Jos pari tai useampi opettaja arvioi kurssin tehtäviä, valitaan Pääluokka. Jos vain yksi opettaja arvioi tehtäviä, valitaan Vakioluokka. Vakioluokan voi tarvittaessa myöhemmin vaihtaa pääluokaksi. Opettajien määrä kurssilla? Jos pari tai useampi opettaja arvioi kurssin tehtäviä, valitaan Pääluokka. Jos vain yksi opettaja arvioi tehtäviä, valitaan Vakioluokka. Vakioluokan voi tarvittaessa myöhemmin vaihtaa pääluokaksi. Kirjoita kurssin nimi ja ajankohta periodin tarkkuudella (esim. III-IV/2014) Opiskelijat kirjautuvat ilmoittautumissalasanalla kurssin Turnitin-työtilaan mennessään sinne ensimmäistä kertaa. Päättymispvm:n jälkeen ilmoittautumissalasanalla ei pääse kirjautumaan enää kurssin työtilaan. Työtilaan aiemmin kirjautuneet näkevät kurssin olevan tilassa “päättynyt”. Sinne palautetut työt ovat edelleen opiskelijoiden ja opettajan katseltavissa.

3 Tehtävän palautusluukun luominen kurssin työtilaan (vakioluokka) Klikkaa perustamasi kurssin työtilan nimeä Kotisivu- näkymässä Luo tehtävän palautusluukku “Lisää tehtävä”-kohdasta Luo tehtävän palautusluukku “Lisää tehtävä”-kohdasta

4 Tehtävätyypin valinta Kirjallinen tehtävä: tavallinen “palautusluukku”. PeerMark-tehtävä: vertaisarvioitava tehtävä. Tarkistustehtävä: jos samasta työstä tehdään useampi versio, luodaan ensimmäiselle versiolle “Kirjallinen tehtävä”-tyyppinen palautusluukku ja myöhempiä versioita varten “Tarkistustehtävä”- tyyppinen palautusluukku. Reflektiivinen tehtävä: ei mukana alkuperäistarkastusta, tarkoitettu aiemmin tehdyn tehtävän reflektointiin. Kirjallinen tehtävä: tavallinen “palautusluukku”. PeerMark-tehtävä: vertaisarvioitava tehtävä. Tarkistustehtävä: jos samasta työstä tehdään useampi versio, luodaan ensimmäiselle versiolle “Kirjallinen tehtävä”-tyyppinen palautusluukku ja myöhempiä versioita varten “Tarkistustehtävä”- tyyppinen palautusluukku. Reflektiivinen tehtävä: ei mukana alkuperäistarkastusta, tarkoitettu aiemmin tehdyn tehtävän reflektointiin.

5 Turnitin –palautusluukun (tehtävä/assignment) asetukset Anna palautusluukulle nimi Katso lisätietoja “?”- kuvaketta klikkaamalla. Kaikkia asetuksia ja tietoja voit päivittää myös palautusluukun luomisen jälkeen. TÄRKEÄÄ: Avaa valinnaiset asetukset TÄRKEÄÄ: Avaa valinnaiset asetukset

6 Palautusluukun valinnaiset asetukset 1/5 Valinnaisten asetusten valintaan vaikuttaa työskentelytapa: 1)palauttavatko opiskelijat työnsä itse palautusluukkuun (suositeltavin toimintatapa) vai 2)tarkastaako opettaja opiskelijan työn tämän puolesta (opiskelija on jo palauttanut työn toisaalle). HUOM! Tavoitteena on opiskelijoiden tasapuolinen kohtelu. Siksi suositellaan työskentelytapaa 1). Mahdollisen plagiointiepäilyn selvittelyssä tulee myös tarkasteltavaksi, onko opiskelijaa informoitu tehtävänannossa kirjoittamisen tavasta (esim. viitteet ja lähdetiedot, omin sanoin kirjoittaminen, lainaukset, sallittu ja ei-sallittu yhteistyö opiskelijoiden kesken)?

7 Palautusluukun valinnaiset asetukset 2/5 Turnitin-palautusluukkua voidaan käyttää myös palautukseen ilman tekstin alkuperäisyystarkastusta (valinta on silloin “Ei”). Esim. kun halutaan Grademark-palautteenannon ominaisuudet käyttöön. 1.Vain yksi palautus per opiskelija on mahdollinen (ei suositella: väärä tallennus aiheuttaa hallinnollista harmia opettajalle) 2.Useampi palautus per opiskelija mahdollista (vrt. alempana asetus, saako opiskelija itse nähdä raportin) > kuitenkin uusi raportti syntyy aikaisintaan vrk:n kuluttua edellisestä. 3.Toinen tai useampi palautus on mahdollinen, mutta tarkastusraportti syntyy vasta DL:n jälkeen (valitaan, jos palautusluukun töitä halutaan vertailla myös keskenään). 1.Vain yksi palautus per opiskelija on mahdollinen (ei suositella: väärä tallennus aiheuttaa hallinnollista harmia opettajalle) 2.Useampi palautus per opiskelija mahdollista (vrt. alempana asetus, saako opiskelija itse nähdä raportin) > kuitenkin uusi raportti syntyy aikaisintaan vrk:n kuluttua edellisestä. 3.Toinen tai useampi palautus on mahdollinen, mutta tarkastusraportti syntyy vasta DL:n jälkeen (valitaan, jos palautusluukun töitä halutaan vertailla myös keskenään). Suosi- tus Jos opettaja tarkastaa työn opiskelijan puolesta (tapa 2), valitse kohta 2.

8 Palautusluukun valinnaiset asetukset 3/5 Nämä 3 asiaa ovat säädettävissä myös myöhemmin, tarkastusraportin yhteydestä. Jos tarkastettava työ on pitkä, esim. 300 sivua ja sisältää kuvia, jokaisen uuden tarkastusraporttiversion syntyminen voi viedä pitkän ajan, suositus on vastata ainakin ensimmäiseen kohtaan “Kyllä” (eli lähdeluettelon yhtäläisyyksiä ei tarkastella). “Lainatut materiaalit” tarkoittaa lainausmerkein merkittyjä tekstikohtia. Vrt. asetus, jossa valitaan muodostuuko raportti heti tehtävän palautuksen jälkeen vai vasta viimeisen palautuspäivän jälkeen. Suosi- tus

9 Palautusluukun valinnaiset asetukset 4/5 Tapa 1 (opiskelijat palauttavat työnsä palautusluukkuun): valitaan “töiden vakioarkisto” eli opiskelijoiden työt tallentuvat Turnitinin vertailukantaan (suojaa niitä plagioinnilta). Tarkastetut työt vertautuvat näin ollen myös toisiinsa. TÄRKEÄÄ: Tapa 2 (opettaja tarkastaa työn opiskelijan puolesta): valitaan “ei arkistoa”, ellei opiskelijalta etukäteen ole kysytty lupaa työn tallentamiseksi vertailukantaan (ks. Aallon säännöt, luku 5, tekijänoikeusnäkökulma).Aallon säännöt, luku 5 TÄRKEÄÄ: Tapa 2 (opettaja tarkastaa työn opiskelijan puolesta): valitaan “ei arkistoa”, ellei opiskelijalta etukäteen ole kysytty lupaa työn tallentamiseksi vertailukantaan (ks. Aallon säännöt, luku 5, tekijänoikeusnäkökulma).Aallon säännöt, luku 5

10 Palautusluukun valinnaiset asetukset 5/5 Vertailutietokantojen valinta. Jos palautusluukun töitä halutaan tarkastella vain toisiinsa, valitaan “Laitoksen työarkisto”. Arvostelumatriisin lisäksi/sijaan työn arviointiin on käytössä QuickMark- palautetoiminnot. Näitä voi muokata myös myöhemmin. Tallenna asetukset.

11 Työtapa 1: opiskelijat palauttavat työnsä palautusluukkuun Opiskelijoille ohje tehtävän palautukseen: –kirjaudu Aalto-tunnuksella osoitteessa https://turnitin.aalto.fi https://turnitin.aalto.fi –voit valita suomenkielisen käyttöliittymän (yläreunassa) –valitse kohta “Ilmoittaudu luokkaan” –tallenna saamasi Luokan/osan tunnusluku* (= kurssin työtilan tunnus) sekä ilmoittautumissalasana** –palauta työsi Palauta-kohdassa –Huom! työsi tallentuu samalla Turnitinin tietokantaan, johon se jää vertailtavaksi ja näin ollen suojaa sitä plagioinnilta. Työsi kokonaisuudessaain tai palauttajan tiedot eivät näy muille kuin itsellesi ja opettajalle. *ohjaajan näkymässä “Kaikki luokat” näkyy tunnusluku vasemmassa reanassa luokan nimen vieressä ** ilmoittautumissana löytyy klikkaamalla ohjaajan “Kaikki luokat” –näkymässä luokan nimen vierestä rataskuvaketta (eli Muokkaa)

12 Palautusluukun (assignment) tietojen yhteydestä: tekstin vienti tarkastukseen

13 Avaa tarkastusraportti klikkaamalla prosenttilukua

14 Originality check, yhtäläisyydet väreillä > lähdetiedot oikeassa laidassa

15 Match details - which one is the original?


Lataa ppt "Palautusluukun perustaminen Turnitiniin https://turnitin.aalto.fi –kirjaudu Aalto-tunnuksella –ensimmäisellä kirjautumiskerralla Turnitin vaatii käyttöehtojen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google