Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI"— Esityksen transkriptio:

1 OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Sanna Järvelä ja Marika Koivuniemi

2 TENTTI Kurssitentti suoritetaan ryhmätenttinä
Muodosta 3-4 opiskelijan ryhmä. Lähetä ryhmän jäsenten nimet ja sähköpostiosoitteet mennessä: (lähetä myös tieto jos sinulla ei ole ryhmää) Ryhmätentissä hyödynnetään web-pohjaista wikispaces sivustoa ( Kurssiwikin löydät osoitteesta:

3 TENTTIOHJEET Luo itsellesi tunnukset wikispaces ympäristöön ja liity kurssiwikin jäseneksi viimeistään mennessä Opiskele kurssimateriaali (luennot ja kaksi valitsemaasi kurssikirjaa) Tentti avautuu 3.12 klo 9.00 ja sulkeutuu 4.12 klo 16.00

4 HYVÄKSYTYN KURSSISUORITUKSEN KRITEERIT
Osallistuminen ryhmätenttiin Ryhmän tenttivastauksessa tulee näkyä perehtyneisyys kurssikirjallisuuteen Vastauksessa tulee näkyä yhteinen pohdinta Vastaukset kaikkiin Oman oppimisen seuranta tehtäviin (yhteensä 10 kpl)

5 TUNNUSTEN LUOMINEN Sisäänkirjautuminen vanhoilla tunnuksilla:
Klikkaa etusivun yläreunasta ”Sign in” ja kirjoita tunnuksesi niille varatuille paikoille klikkaa lopuksi ”Sign in” Uusien tunnusten luominen: Klikkaa etusivun yläkulmasta ”Sign in” Klikkaa ”Make a new account” Täytä avautuva lomake ja klikkaa ”Join” Saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Saat käyttäjätunnuksesi käyttöösi avaamalla viestin mukana olevan linkin.

6 OHJEITA WIKIN KÄYTTÖÄ VARTEN
Jotta voit osallistua ryhmätenttiin sinun tulee liittyä kurssiwikin jäseneksi Mene kurssiwikin etusivulle ( ja klikkaa yläoikealta ”Join” Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi niille varatuille paikoille ja klikkaa ”Sign in” Kun kurssijärjestäjät ovat hyväksyneet liittymispyyntösi, voit lähettää viestejä tenttiryhmällesi ja tehdä muutoksia ryhmäsi wikisivuille, jonne myös tenttivastaus myöhemmin tehdään.

7 RYHMÄTYÖSKENTELY Ryhmätentin tarkoituksena on, että ryhmänjäsenet pohtivat tenttivastausta yhdessä! Hyvälle tiimityölle on ominaista kaksi asiaa: tehtävä tulee ratkaistuksi, jos jäsenet ovat tyytyväisiä työskentelytapaan, jolla yhteinen ratkaisu tuotetaan. työskentelyssä auttaa että työskentelyyn liittyvistä säännöistä sovitaan heti alussa.

8 RYHMÄTYÖSKENTELY WIKISSÄ
Opiskelijat muodostavat 3-4 hengen tenttiryhmät kurssin alussa ja ilmoittavat ryhmien kokoonpanoista Marika Koivuniemelle 5.11 mennessä. Marika ilmoittaa ryhmien nimet (esim. ryhmä1, ryhmä 2 jne) sähköpostilla. Ryhmien omille wikisivuille pääset kurssiwikin etusivulta löytyvien linkkien kautta klikkaamalla oman ryhmäsi nimeä. Tenttivastaus tulee luoda oman ryhmän wikisivulle kohtaan ”Tenttivastaus” Voitte hyödyntää oman ryhmän wikisivujen keskustelupalstaa sopiessanne tenttiin liittyvistä asioista.

9 RYHMÄTYÖSKENTELY WIKISSÄ
ENNEN TENTTIÄ: Sopikaa ryhmänne jäsenten kanssa hyvissä ajoin ennen tentin alkua yhteisistä käytänteistä: Mitä materiaaleja olette lukeneet? Pitäisikö vielä lukea jotain? Miten toteutatte ryhmätyöskentelyn? (Esim. työskentelettekö kasvokkain vai jokainen kotoa käsin etänä?) Mikä on työnjako tentin aikana ja millä aikataululla luotte tenttivastauksen? Huomioikaa ryhmäjakoa ja aikataulua suunnitellessanne, että wikisivuille voi tehdä muokkauksia ainoastaan yksi ryhmän jäsen kerrallaan!

10 Ohjeita wikin käyttöön
Miten voin luoda tekstiä ryhmäni omalle wikisivulle? Kirjaudu wikiin ja mene ryhmäsi wikisivulle Klikkaa ylhäältä oikealta EDIT –painiketta, jolloin muokkausnäkymä avautuu. Muista tallentaa tekemäsi muokkaukset AINA ”Save” komennolla HUOMIOIKAA, ETTÄ WIKISIVUN TEKSTIKENTTÄÄ EI VOI MUOKATA USEAMPI KÄYTTÄJÄ YHTÄ AIKAA!

11 RYHMÄTYÖSKENTELY WIKISSÄ
Mistä löydän oman ryhmäni keskustelualueen? Kirjaudu wikiin ja mene oman ryhmäsi wiki sivulle Klikkaa Discussion –painiketta oman ryhmäsi wikisivun yläreunasta. Voit luoda viestin klikkaamalla ”New post” –painiketta.

12 ONNEA JA MENESTYSTÄ RYHMÄTENTTIIN!


Lataa ppt "OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google