Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KYSELY KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA 2010

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KYSELY KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA 2010"— Esityksen transkriptio:

1 KYSELY KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA 2010
Vanttila ja Päivänkehrä Vanhempien näkemykset Yksikönjohtaja Sakari Nurmela

2 HANKKEEN TOTEUTTAMINEN
Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

3 Tutkimuksen päähuomio oli tyytyväisyyden mittaamisessa
Tutkimuksessa selvitettiin iltapäiväkerhoissa käyvien lasten vanhempien/huoltajien käsityksiä Tutkimuksen vastaajajoukkoon Päivänkehrän ja Vanttilan kerhoissa käyvien lasten vanhemmat. Tutkimus toteutettiin kirje/sähköpostikyselynä joulukuussa (1—7.12.) 2010 Tutkimuksen otos poimittiin Espoon kaupungin rekisteristä. TNS Gallup Oy lähetti kullekin lomakkeen palautuskuorineen. Vaihtoehtoisesti kukin saattoi vastata kyselyyn Internetissä. Rekisteri sisälsi 89 lapsen nimi- ja yhteystiedot (kirje osoitettiin lasten huoltajalle). Kaikkiaan tutkimukseen osallistui 14 henkilöä (noin 16 % vastausaktiivisuus). Tutkimuksen päähuomio oli tyytyväisyyden mittaamisessa Palautetta kerättiin mm. tiedonkulusta, ohjaajista, eräiden sisältöjen toteutumisesta iltapäivätoiminnassa sekä eräiden asioiden tilasta.

4 KESKEISIMPIÄ HAVAINTOJA

5 Valtaosa vastanneista kertoi olevansa suhteellisen tyytyväinen asioiden tilaan
Käytännössä kukaan ei arvostellut henkilökuntaa Yhteydenpito sujuu kohtuullisesti Sisällöistä liikunta, ulkoilu ja läksyjenteko sujuvat parhaiten, eninten petrattavaa musiikissa Välipalan määrä ja sisältö herättivät myös lievää kritiikkiä Enemmistön lapset viihtyvät hyvin iltapäiväkerhossa

6 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN HAKEMISEEN LIITTYVÄ TIEDOTUS
Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

7

8 TILOJEN SOVELTUVUUS JA VIIHTYVYYS
Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

9

10 HENKILÖKUNNAN TOIMINTA
Pääkaupunkiseutulaiset jätteistä 2007

11

12 KODIN JA ILTAPÄIVÄKERHON VÄLINEN YHTEYDENPITO

13

14 Tiedonkulkuun liittyviä mielipiteitä
+ Ohjaajien kanssa voi keskustella aina kun hakee lasta. - Kuukausikirje tulee, mutta joitakin asioita on niissä jäänyt mainitsematta, joka sitten kulkee 'suusta suuhun' tietona. - Tekstiviestit luetaan (+), mutta vastaajaan jätetyt viestit ovat menneet Hyvin on tullut tiedotetta kotiin. Joskus tietoa esim. vanhempainillasta on tullut liian myöhään. Olisi kiva tietää tarkemmin mitä iltapäiväkerhossa tehdään. Esim. kuukausitiedotteen avulla mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään ensi kuussa. Reissuvihko ja kännykkänumero -pohjainen kommunikaatio on toimivaa. Haettaessa ohjaajilla on hetki aikaa palautteeseen tms. Kuukausitiedote on hyvä katsaus menneeseen ja tulevaan. Reissuvihko on toimiva järjestely ja kuukauskirjeessä tulee hyvin tietoa. Vielä kun kuukausikirjeen saisi sähköpostiin. Reissuvihko toimii, kuukausittain tulee erillinen tiedote jossa kerrotaan sekä toteutuneesta toiminnasta että tulevasta ohjelmasta. Kun lasta haetaan, kerrotaan kuulumisia. Isänpäivä tapahtuma oli kiva.

15 Tiedonkulkuun liittyviä mielipiteitä
Reissuvihko toimii. Lisättynä erillisillä lapuilla. Tiedonkulun ei tarvi olla tiheämpää. Tiedonkulku on sinänsä ihan ok. Tiedotteita tulee silloin tällöin, mutta esim. tieto iltapäiväkerhon vanhempainillasta tuli vain muutama päivä ennen. Vastuuohjaaja välittää tietoa ip:n päiväohjelmasta. Saimme myös ohjaajalta tiedon kirjallisesti, kun ip:ssä oli sattunut ikävä kiusaamistilanne. Emme olleet täysin lapselta saatujen tietojen varassa. Viestit tulevat ajallaan ja ohjaajat ovat hyvin tavoitettavissa. Viestejä ei myöskään ole liikaa, jolloin niihin muistaa reagoida. Välitön, nopea ja toimiva tiedonkulku - kaikki toiminut hyvin

16 Tiedonkulun toimintamallit, joita haluttaisiin lisätä
En mitään. Jos on vanhemmille suunnattua toimintaa, näistä tulisi tiedottaa ajoissa ja erikseen eikä pienellä tekstillä jonkun pitkän tiedotteen ohessa. Kuukausitiedotteen sähköpostilla. Mahdollisuus viestiä myös sähköpostilla olisi hyvä. Paperitiedotteen tilalla voisi olla s-posti, mutta ei välttämätön. sähköpostia Sähköpostitse tapahtuvaa tiedonkulkua paperien sijaan. Tarkkuutta asioissa ja se, että vanhemmille kerrotaan asiat avoimesti. Muuten tulee tunne, että jotain pimitetään. Tärkeimmistä asioista voisi ehkä olla muistutus sähköpostitse, mutta pääasiallinen toimintamalli olisi varmaan edelleen reissuvihko + henkilökohtainen juttelu ohjaajien kanssa.

17 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SISÄLTÖJEN TOTEUTUMINEN

18

19

20

21 Nykyisten lisäksi toivotut toimintamuodot iltapäivätoimintaan
Ei tarvi kummempia. Välillä voisi pitää KiVa-sessioita, jutellen. Enemmän ulkoilua. Meidän iltapäiväkerhossa on paljon erilaisia toimintamuotoja - riittävästi. Mielestäni tominta on riittävän monipuolista. Myös vapaata leikkiä ja paremmin läksyjen tekoa. Muuten ei mitään. Nykyinen tarjonta on varsin laajaa, eikä siitä mitään mielestäni olennaista puutu. Ohjattuja leikkejä, joissa kaikki otetaan mukaan ja joissa näkyisi 'yhdessä tekeminen'. Tarjonta on monipuolista: Liikunta, askartelu, kokkaus.

22 ILTAPÄIVÄKERHOON LIITTYVIEN ASIOIDEN TILA

23

24 LAPSEN VIIHTYMINEN ILTAPÄIVÄKERHOSSA

25

26 Lapsen mielestä parasta iltapäiväkerhossa
Askartelu Askartelu, kädentaidot, välipalan teko => oma tekeminen. kaverit Kaverit, leikkiminen, köksä ja luovat kädet Kaverit. Kun liikutaan salissa ja ulkona. Leikkiminen Leikkiminen, askartelu, piirtäminen. Liikunta Liikunta ja liikuntaleikit. Hän on liikunnallinen ja Menninkäiset on sellainen. Mukavat ohjaajat ja leikkiminen Piirtämis- ja askarteluhetket, elokuvat Salipäivä: ohjattua liikuntaa ja leikkiä salissa. Taidekerho, liikuntasalin käyttö, köksäkerho.

27 Miten parantaisi iltapäiväkerhon toimintaa?
Aika iso vastuu lapsella kuljettaa reppua paikasta toiseen, mutta on mennyt hyvin. Olisi kiva olla oma pysyvä paikkakin. Enemmän ulkoilua! Ulkona voi leikkiä, pelata, peuhata lumessa, yms. Sade/kurapäivinä voi olla enemmän salissa. Kokemuksemme mukaan vastuuohjaajat tekevät parhaansa liikunnanohjaajan ammattitaidolla joka heillä on. Isossa ip-ryhmässä on kuitenkin haastavempia lapsia, joiden ohjaamiseksi syksyn kokemuksemme myötä tarvittaisiin myös pedagogisten taitojen omaavia ohjaajia. Syksyn kiusaamistapaukset ja kovat fyysiset otteet osoittavat mielestämme, että auktoriteetti ip:stä puuttuu. Meitä huolettaa myös ip-ryhmien koko suhteessa ohjaajien määrään, ohjaajien aika ei riitä vaativampien lasten ohjaukseen. Koulun puolelta hieman parempaa vastaantulemista ip-kerhon tilojen saannissa. Nykyään taitaa olla yhtä palapeliä tilojen järjestäminen ip-kerhoille! Mielestäni voisi olla vaikka osa koko koulun toimintaa! Lapsen toiveena on elektroninen lelupäivä. Koululla voisi olla hieman enemmän tilaa tai ihan erillinen tila. Koulun ulkopuolella oleva tila on hyvä ja toimiva. Lukujärjestysmuutokset koulu voisi tiedottaa suoraan iltapäiväkerhoon.

28 Miten parantaisi iltapäiväkerhon toimintaa?
Lisäämällä yhdessä tekemistä leikkien ja ohjattujen tuokioiden avulla. Ohjaajien tulisi huolehtia, että 'kaikilla on kaveri' ja ettei ketään jätetä yksin. Tilanneherkkyys olisi myös suotavaa. Erityislasten ollessa iltapäiväkerhossa tulisi huolehtia, että heillä on oma hoitaja/iltapäiväkerhossa on tarpeeksi hoitajia, ettei heidän osaltaan tule kiusaamista ja leikkien sotkemista. Tämä vaikuttaa tällä hetkellä suurelta osin varsinkin tyttöjen viihtyvyyteen. Joitakin 'enemmän tukea tarvitsevia' jopa pelätään. Monipuolisuutta välipaloihin. Hedelmiä ei ole tarjolla juuri lainkaan, tai kerrankin sai vain yhden viinirypäleen per lapsi. Lapseni valittaa, että aina on leipää ja mehukeittoa. Välipalat vaikuttavat todella ankeilta. Parannusehdotukset liittyisivät tilojen määrän ja laadun kehittämiseen (enemmän naulakkotilaa) jne. Henkilökunta on mielestäni varsin ammattitaitoista ja ystävällistä. Vaikea sanoa. Olen ollut positiivisesti yllättynyt kerhon tasosta ja siitä että lapseni viihtyy siellä niin hyvin.

29


Lataa ppt "KYSELY KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA 2010"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google