Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut."— Esityksen transkriptio:

1 ©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut Perusopetus

2 ©Tampereen kaupunki 2 TAUSTATIETOJA Kyselyyn vastasi 1546 oppilasta. Kyselyyn vastanneista poikia oli 52 %, tyttöjä 48 %. Eniten vastanneita oli 10, 11 ja 12 –vuotiaissa oppilaissa. Vähiten 7 ja 13 –vuotiaissa.

3 ©Tampereen kaupunki 3

4 4

5 5 Yleisimmät syyt osallistua HIP-harrastustoimintaan: -Kerho/harrastustoiminnan ja kyseisen harrastuksen kiinnostavuus -Uusien taitojen oppiminen -Toiminnassa on mukava olla mukana -Hyvä ohjaaja

6 ©Tampereen kaupunki 6 Suurimmat syyt kerhon keskeyttämiseen - Kiinnostus loppui/ei jaksanut osallistua - Paljon muita harrastuksia - Kerho/harrastustoiminnassa ei ollut kavereita - Kerhotarjonta ei miellyttänyt

7 ©Tampereen kaupunki 7 Yleisimmät syyt kerhoon osallistumattomuudelle - Harrastaa riittävästi - Halu tehdä omia juttuja iltapäivisin - Kerhotoiminta/kerhotarjonta ei ole kiinnostavaa - Ei halua jäädä kouluun koulupäivän jälkeen

8 ©Tampereen kaupunki 8 MIELIPITEITÄ KERHOTOIMINNASTA Mukavaa/hyvää ja tarpeellista toimintaa - Koulun kerhotoiminta on hyvä sellaisille lapsille ja nuorille joilla ei ole vielä harrastuksia.. - No se on ihan hyvä, että voi saada uusia kavereita ja ei ole tylsää koulun jälkeen. - Se on hauskaa ja kehittää kerhoon liittyviä taitoja - Se on hyvä asia semmoisille oppilaille, jotka eivät pysty harrastamaan mitään muuta rahaongelmien/muun syyn takia.

9 ©Tampereen kaupunki 9 Jatkuu… Kerhotoiminta ei kiinnosta - Ensinnäkin ne ovat (melkein) kaikki ovat tylsiä enkä pilaa kaverin kanssa oloaikoja joihinkin tylsiin kerhoihin. - Ihan OK. En kumminkaan tykkää käydä missään. - Ihan hyviä mutta minua ei kiinnosta koulun kerhot. Haluan tehdä omia juttuja iltapäivisin. - No empä tiedä. Jotenkin kaikki kalliimmat ja laadukkaammat harrastukset ovat paljon suositumpia. Periaatteessa, voisi sanoa että ei vaan kiinnosta. Kerhot ovat jotenkin vähän ''huonompia'' ja normaaleja?

10 ©Tampereen kaupunki 10 Jatkuu… Kerhotarjonnasta ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa/sisältö ei ole miellyttänyt - En löytänyt itselleni sopivaa kerhoa. - Mikään kerhoista ei vain tuntunut kiinnostavalta. - kerhoja sais olla enemmän kaiken ikäsille ja kerhoja sais olla enemmän erilaisia Haki kerhoon muttei päässyt Kaverit eivät käy kerhossa Aikatauluongelmat - Ne ovat hauskoja mutta huonolla ajalla Muita harrastuksia tarpeeksi / ei riitä aika - Olisi kiva joskus käydä kokeilemassa mutta minulla on melkein joka päivä harjoitukset, ja sitten minulle ei jää kauheasti vapaata aikaa tehdä läksyjä ja omia juttuja.

11 ©Tampereen kaupunki 11 Kivaa/hyvää kerhossa/harrastustoiminnassa on ollut: Kaverit Uuden oppiminen Kerhon sisältö Ohjaaja Edullisuus Kaikki (59 vastausta) Ei mikään (24 vastausta)

12 ©Tampereen kaupunki 12 Huonoa kerhossa/harrastustoiminnassa on ollut: Ei mikään (220 vastausta) Kaikki/melkein kaikki (30 vastausta) Kavereiden puute Osallistujat - Se kun muut häiritsee - On inhottavaa kun jotkut lapset eivät ole täysillä mukana kerhotoiminnassa -Olin ainut kuudesluokkalainen. Ohjaaja - Että siellä ei ole vain kuin yksi ohjaaja - ohjaajan vaihtuminen - opettaja voisi kuunnella enemmän meidän ehdotuksia.

13 ©Tampereen kaupunki 13 Jatkuu… Aikataulut ja etäisyydet - odotusaika ennen kerhoa -se alkaa niin aikaisin että kun koulu loppuu pitää juosta suoraan sinne Kerhojen sisältö/toiminta - Harjoitellaan sellaisia asioita, joita toiset eivät osaa, ja toiset osaavat, joten joillakin voi olla välillä vähän tylsää.. - Välillä siellä on ollut vähän liian haastavia leikkejä. - kaikkeen piti osallistua Omat taidot ja jaksaminen - En osaa kauhean hyvin - Joskus olen ollut koulupäivän jälkeen väsynyt - Koulupäivät ovat muutenkin pitkiä.

14 ©Tampereen kaupunki 14 Kerhon/harrastustoiminnan muutosehdotuksia Ei halua muuttaa mitenkään (184 vastausta) Ohjaaja -Kerhossa olisi enemmän ohjaajia. Kerhojen määrä -Enemmän kerhoja Kerhon sisältö ja toiminta - Enemmän ryhmiä samaan kerhoon, että kaikki pääsisivät mukaan. - Että koulun kerhot olisivat kaiken ikäisille koululaisille, että kaikki halukkaat osallistujat saa osallistua. - Pienentäisin ryhmiä Aikataulut - Pidentäisin kerhon aikaa. - että se olisi 2 kertaa viikossa -muuttaisin aikaa aikaisemmaksi Enemmän kavereita

15 ©Tampereen kaupunki 15

16 ©Tampereen kaupunki 16 Jos ei olisi/ole enää mukana kerhossa, mitä luulee, että tekisi sinä aikana, kun kerhotoimintaa järjestetään - Kavereiden kanssa oleminen - Läksyjen tekeminen - Ulkoilu - Tietokoneella oleminen

17 ©Tampereen kaupunki 17 MIELIPITEITÄ KERHO-/HARRASTUSTOIMINNASTA

18 ©Tampereen kaupunki 18

19 ©Tampereen kaupunki 19

20 ©Tampereen kaupunki 20

21 ©Tampereen kaupunki 21

22 ©Tampereen kaupunki 22

23 ©Tampereen kaupunki 23

24 ©Tampereen kaupunki 24

25 ©Tampereen kaupunki 25

26 ©Tampereen kaupunki 26

27 ©Tampereen kaupunki 27

28 ©Tampereen kaupunki 28

29 ©Tampereen kaupunki 29

30 ©Tampereen kaupunki 30

31 ©Tampereen kaupunki 31 1. Kuinka tärkeää on, että saat itse osallistua kerhon suunnitteluun? (576) 2. Kuinka tärkeää on, että kerhossa/harrastustoiminnassa on omia kavereita (574) 3. Kuinka tärkeää on, että kouluun järjestetään tiloja, joissa voi tehdä läksyjä, pelailla ja oleilla kavereiden kanssa (574) 4. Kuinka tärkeää on, että ohjaaja kuuntelee (572) 5. Kuinka tärkeää on, että koen olevani toiminnassa tärkeä ja hyödyllinen (571)

32 ©Tampereen kaupunki 32 Kerho-ohjaajan 3 tärkeintä ominaisuutta: 1. Hauska 2. Ammattitaitoinen ja osaava 3. Innostava

33 ©Tampereen kaupunki 33 TIEDOTUS - Suurin osa on saanut tietoa HIP-toiminnasta opettajalta ja kerhoesitteestä.

34 ©Tampereen kaupunki 34 VÄLIPALA - Säännöllisesti välipalan syö 20 % - Satunnaisesti 12 % - Välipalaa ei syö 68 % Yleisimmät syyt sille, ettei syö välipalaa: - Syö muualla/omia eväitä - Ei halua/jaksa/tarvitse - Koulussa ei ole välipalaa - Välipalaan liittyvät syyt (esim. Ei pidä tarjotusta välipalasta, välipalan ajankohta ei ole sopiva)


Lataa ppt "©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google