Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KM, PsyK Jaana Laurinvaara

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KM, PsyK Jaana Laurinvaara"— Esityksen transkriptio:

1 Työnantajalle uusi verovähennys työntekijöiden kouluttamisesta (= koulutusvähennys)
KM, PsyK Jaana Laurinvaara Työyhteisövalmentaja, työnohjaaja SOSPED, STOry Ilo Elää Hyvinvointipalvelut Työpsykologia ja HR-kehittämispalvelut

2 Uudistuksen tausta Koulutusvähennys perustuu työmarkkinajärjestöjen maaliskuussa 2013 sopimaan osaamisen kehittämisen toimintamalliin (Hallituksen esitys 95/2013). Tavoitteena on edistää työntekijöiden osaamisen kehittämistä, muutostilanteisiin varautumista ja työurien pidentymistä. Tarkoituksena on edistää työntekijöiden ammatillisen koulutuksen kehittämistä suunnitelmallisella koulutuksella. Uudistuksen piirissä ovat koko- ja osa-aikaisesti työskentelevät sekä vakituisessa että määräaikaisessa työsuhteessa.

3 Millainen henkilöstön kehittäminen oikeuttaa vero-vähennykseen?
Työnantaja on oikeutettu verovähennykseen, jos Koulutuksen kesto on vähintään 6 tuntia (joka voi koostua myös lyhyemmistä jaksoista). Koulutuksen tuottaja on joko työnantajan oma organisaatio tai koulutus on ostettu ulkopuolelta. Koulutus järjestetään koko henkilöstölle tietylle osalle henkilöstöä yksittäisille henkilöille Koulutus voi olla esim. täydennys-, kieli tai oppisopimuskoulutusta ja sen tulee perustua henkilöstön koulutussuunnitelmaan.

4 Verovähennyksen määrä
Yritykselle verovähennyksen määrä on työntekijöiden keskimääräinen päiväpalkka kerrottuna koulutuspäivien määrällä ja näin saatu tulo jaetaan kahdella (= 50 % koulutuspäivien keskimääräisestä palkkakustannuksesta). Verovähennyksen enimmäismäärä on 3 päivää työntekijää kohden. Oikeus verovähennykseen ratkaistaan kussakin tapauksessa verotusmenettelyssä.

5 Koulutusvähennys edellyttää koulutussuunnitelman laatimista
Koulutusvähennys on uusi työnantajia koskeva verovähennys. Se ei muuta jo voimassa olevaan sääntelyyn perustuvaa työntekijöiden kouluttamisesta johtuvien kustannusten vähennysoikeutta. Koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi mm. arvio koko henkilöstön ammatillisesta osaamisesta ja arvio tiedossa olevista osaamisvaatimusten muutoksista. Koulutussuunnitelmassa voidaan pitäytyä esim. ryhmäkohtaisessa tarkastelussa. Suunnitelmaan kirjataan myös sen toteutus ja seuranta. Koulutussuunnitelma kuuluu osana yhteistoimintalain mukaiseen henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan.

6 Myllypellontie 29, 02510 Oitmäki
Yhteydenotot henkilöstö- ja koulutussuunnitelmiin liittyen Ilo Elää Hyvinvointipalvelut Jaana Laurinvaara Henkilöstön kehittäminen ja HR -palvelut puh Myllypellontie 29, Oitmäki


Lataa ppt "KM, PsyK Jaana Laurinvaara"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google