Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toimintaohjeet opelle

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toimintaohjeet opelle"— Esityksen transkriptio:

1 Toimintaohjeet opelle
Selitä tunnin toteutus oppilaille. (Voit aluksi myös näyttää kaikki 3 kysymystä, jotta oppilaat osaavat orientoitua.) On kuitenkin ehkä selkeämpää käydä aina vain yksi kysymys kerrallaan, yksinpohtimisvaiheesta pienryhmien parhaiden valintaan. Jaa oppilaat n. 4 hengen ryhmiin ja jaa heille post-it-laput. Yksinpohtimisvaihe ja omien ideoiden kirjaaminen oli oppilaista tärkeä, sillä sen avulla myös hiljaiset oppilaat pääsivät esittämään ideansa. Siihen menee aikaa ainakin 2-3 min/kysymys. Lapun reunaan kysymyksen numero! Keskustelu ja perusteleminen pienryhmässä helpompaa kuin koko ryhmän kuullen > hiljaisemmatkin voivat osallistua. Tähän aikaa kuluu n min/kysymys. Yhteensä aikaa mennee n. 10 min/kohta. Kerää pienryhmien parhaat. Tunnin lopussa näytä pienryhmien parhaat ideat koko luokalle. Valitkaa niistä luokan parhaat (esim. 3 kpl/kysymys), jos ehditte.

2 Kohti uutta koulua? Nyt voit vaikuttaa tuleviin opetussuunnitelmiin ja tulevaisuuden kouluun

3 Toimintaohjeet oppilaille
Pohdi ensin kutakin kysymystä itse, ihan hiljaa ja kirjoita ajatuksesi post-it-lapulle. (n. 2 min.) Näyttäkää ideanne pienryhmässä (laita post-it-lappusi pöytään) ja keskustelkaa niistä. Seuraavaksi valitkaa näistä ideoista pienryhmänne mielestä 3 parasta ideaa, ja kirjoittakaa ne post-it-lapulle. Antakaa lappu opettajalle. Ja sitten seuraava kysymys, samaan tapaan. Lopussa näytetään ryhmien parhaat ideat ja valitaan niistä luokan parhaat, jos aikaa on MIETI AINA MYÖS PERUSTELUJA!!!

4 1. Mitkä ovat minulle tärkeitä asioita koulussa. MIKSI
1. Mitkä ovat minulle tärkeitä asioita koulussa? MIKSI? - pohdi ensin yksin ja kirjoita asiat lapulle Nyt laput pöytään ja pohtikaa yhdessä: > Mitkä ovat meille tärkeitä asioita koulussa? MIKSI? Valitkaa 3 teille tärkeintä asiaa ja kirjoittakaa ne tarralapulle.

5 2. Miten ja missä opin parhaiten? MIKSI?
- pohdi ensin yksin ja kirjoita asiat lapulle - laput pöytään ja pohtikaa yhdessä - valitkaa 3 teille tärkeintä asiaa ja kirjoittakaa ne tarralapulle.

6 3. Millainen on tulevaisuuden unelmakoulu? MIKSI?
Miten ja millaista matematiikkaa? Entäs kieliä? Taideaineita? Jne. Villitkin visiot käyvät! pohdi ensin yksin ja kirjoita asiat lapulle - laput pöytään ja pohtikaa yhdessä - valitkaa 3 teille tärkeintä asiaa ja kirjoittakaa ne tarralapulle.

7 Palautetta tästä tunnista/prosessista
Mikä toimi? Mikä ei? Miten parantaa?


Lataa ppt "Toimintaohjeet opelle"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google