Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet."— Esityksen transkriptio:

1 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet

2 Niin mikä RSS?  RSS on lyhenne sanoista Really Simple Syndication. Syndikointi tarkoittaa tiedon välitystavan tekniikkaa.  Syöte on verkkosivuston julkaisema sisältö, jota päivitetään usein.  Sisältö on usein uutinen tai tiedote.

3 Miksi lukisin RSS –syötteitä? Voin koota kiinnostavilla sivuilla olevat syötteet yhteen syötelukijaan. Pysyn ajan tasalla ja säästän aikaa.

4 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa • Tiedon määrä kasvaa edelleen koko ajan. • RSS -syötteiden avulla opiskelijat voivat hallita tiedontulvaa tehokkaammin ja paikantaa hyödyllistä tietoa. • Opiskelijoille on kuitenkin edelleen opetettava, miten tietoa prosessoidaan ja analysoidaan.

5 Missä lukea RSS –syötteensä? • Voit lukea syötteet monesta paikasta! Päätä siksi etukäteen minne tilaat syötteet! • Jos tilaat syötteet kotikoneen selaimen suosikkeihin tai kovalevylle ladattuun sähköpostiohjelmaan, voit lukea syötteet vain tuolta yhdeltä koneelta. • Mutta iGoogleen, Netvibesiin, blogiin tai selainsähköpostiin tilattuna voit lukea syötteet siellä missä olet.

6 Miten tiedän onko verkkosivulla tarjolla syötteitä? • Jos syötteitä on saatavilla, verkkosivulla on Syötteet-painike, esim. tai • Saat sivun syötteet tilattua napsauttamalla tätä painiketta.

7 Syötepainike verkkosivulla Painike voi olla melko huomaamaton! Naps!

8 RSS-syötteiden sivu Naps! RSS –syötesivu näyttää usein tällaiselta ”riisutulta”. Sivulla on alkuperäiseltä sivulta päivittyvä materiaali, josta on tehty RSS –syöte.

9 Napsauttamalla Tilaa tämä syöte tilataan syötteet tämän koneen selaimen Suosikit –kansioon.

10 Syötteet voi lukea Suosikeista

11 Syötteiden lukeminen miltä koneelta vain. Jos syöte halutaan lukea miltä koneelta milloinkin, syötteen osoite valitaan, kopioidaan ja liitetään syötteenlukijaan.

12 Syötteiden lukeminen miltä koneelta vain 1-3 1. Syötteen verkko-osoite merkataan ja kopioidaan. 2. Kopioitu verkko-osoite liitetään syötteenlukijaan (Alla Netvibesiin, kohtaan Lisää sisältöä).

13 3. Syötteen osoite lisätään ko. kenttään syötteenlukijassa ja vahvistetaan tilaus painikkeesta Lisää syöte.


Lataa ppt "Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google