Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."— Esityksen transkriptio:

1 RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra

2 Mitä on RSS?  RSS = Really Simple Syndication tai Rich Site Summary  RSS on verkon syötemuoto, jolla voi pysyä ajantasalla päivittyvästä tiedosta.  RSS-syötteitä löydät mm. blogeista, uutisista ja kommenteista

3 Mitä on RSS?  Verkon sisällöntuottaja muuttaa tiedon RSS- syötemuotoon, jota käyttäjät voivat tilata lukijaohjelmiin tai selaimeen.  Lukuohjelmia: Netvibes, iGoogle, Google Reader, Bloglines  RSS-syötteet ovat muuttaneet tiedon ja sisältöjen siirtämisen tapoja ja prosessoimista.

4 Mitä hyötyä RSS-syötteistä on?  Uutisvirrassa ajan tasalla pysyminen  Ajankohtainen ja juuri sinua kiinnostava tieto on saatavilla heti, kun se päivittyy  Käyttäjä voi helposti seurata esim. kymmeniä uutislähteitä ja blogien päivityksiä ilman, että tarvitsee mennä joka kerta yksittäisille sivuille tarkistamaan päivityksiä.  Säästät tuhottomasti aikaa!

5 Uutiset RSS-syötteinä

6 Kirjallisuuslehdet RSS-syötteinä

7 Blogit RSS-syötteinä

8 Kirjanmerkit RSS-syötteinä

9 Yle Areenan kulttuuriohjelmat RSS-syötteinä

10 HelMet-kirjaston RSS-syötteitä

11 HelMet-kirjaston uutisia

12 Uutiset RSS-syötteen muodossa

13

14 RSS-syötteen tilaaminen Netvibesiin  Löydä haluamasi RSS-syöte  Hae RSS-linkki  Kopio linkki  Mene lukijaasi  Klikkaa Lisää sisältöä (Netvibes)  Klikkaa Lisää Syöte  Kopioi syötteen osoite  Lisää syöte (>Add>Lisää sivulleni)  Organisoi syötteesi erilaisille välilehdille

15 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa  Tiedon määrä kasvaa jatkuvasti ja tietoa löydetään liiaksikin.  RSS-syötteiden avulla opiskelijat voivat hallita tiedontulvaa tehokkaammin ja identifioida todella hyödyllistä tietoa.  Heille on kuitenkin edellen opetettava,miten tietoa prosessoidaan ja analysoidaan.

16 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa  RSS-syötteiden avulla opettajat ja oppilaat voivat luoda oman henkilökohtaisen oppimisympäristön ja oppia myös muilta.

17 Lähteet:  Dorman, Jennifer 2007; RSS for Educators; http://www.slideshare.net/cliotech/rss-for-educators-216192


Lataa ppt "RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google