Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum."— Esityksen transkriptio:

1 RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum

2 Mitä on RSS?  RSS = Really Simple Syndication tai Rich Site Summary  RSS on verkon syöte, jonka avulla voi helpommin seurata usein päivittyviä tietoja.  RSS-syötteitä on mm. blogeissa ja uutispalveluissa.  Verkkosyötteet ovat muuttaneet tiedon ja sisältöjen siirtämisen tapoja.

3 Mitä on RSS?  Sivuston ylläpitäjä hankkii RSS-palvelun, joka muuttaa sisällön automaattisesti syötemuotoon  Sivuston lukija voi tilata syötteen omaan lukijaohjelmaansa tai selaimeensa.  Lukuohjelmana toimii mm. Netvibes, Google Reader, Bloglines ja koulujenoppimisympäristöt kuten Fronter.

4 Mitä hyötyä RSS-syötteistä on?  Uutisvirrassa ajan tasalla pysyminen helpottuu.  Ajankohtainen ja kiinnostava tieto on saatavilla heti, kun se päivittyy.  Käyttäjä voi helposti seurata useita uutislähteitä ja blogeja ilman, että on mentävä tarkistamaan uusdet päivitykset joka sivulta erikseen.  Sivuston ylläpitäjälle syöte on tehokas tiedotuskeino.

5 Uutiset RSS-syötteinä

6 Kirjallisuuslehdet RSS-syötteinä

7 Blogit RSS-syötteinä

8 Kirjanmerkit RSS-syötteinä

9 Yle Areenan kulttuuriohjelmat RSS-syötteinä

10 HelMet-kirjaston uutisia…

11 …ja samat uutiset RSS-syötteenä

12

13 RSS-syötteen tilaaminen Netvibesiin  Mene kiinnostavalle verkkosivustolle  Etsi RSS-linkki  Mene lukijaasi  Netvibes: Klikkaa Lisää sisältöä -> Lisää syöte  Kopioi syötteen osoite  Lisää syöte (>Add>Lisää sivulleni)  Järjestele syötteesi eri välilehdille

14 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa  RSS-syötteiden avulla opiskelijat voivat hallita kasvavaa verkkotiedon määrää.  Esiin valikoituu kiinnostavampaa ja hyödyllisempää tietoa.  RSS-syötteiden avulla opettajat ja oppilaat voivat luoda oman henkilökohtaisen oppimisympäristön ja oppia myös muilta.

15 RSS-syötteiden käyttö opetuksessa  Verkkosyötteet ovat oiva työkalu ajankohtaisen tiedon seuraamiseen, mutta niillä ei kuitenkaan voi korvata tiedonhallintataitoja:  tiedonhaku  lähdekritiikki  tiedon arvioiminen

16 Lähteet:  Dorman, Jennifer 2007; RSS for Educators; http://www.slideshare.net/cliotech/rss-for-educators-216192


Lataa ppt "RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google