Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Skolastiikka Filosofian ja teologian yhdistämää tiedettä kutsutaan skolastiikaksi Skolastiikan tavoitteena oli osoittaa, että kirkon oppi oli sopusoinnussa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Skolastiikka Filosofian ja teologian yhdistämää tiedettä kutsutaan skolastiikaksi Skolastiikan tavoitteena oli osoittaa, että kirkon oppi oli sopusoinnussa."— Esityksen transkriptio:

1 skolastiikka Filosofian ja teologian yhdistämää tiedettä kutsutaan skolastiikaksi Skolastiikan tavoitteena oli osoittaa, että kirkon oppi oli sopusoinnussa järjen ja tieteen tulosten kanssa skolastiikassa maailma nähtiin valmiina kokonaisuutena. kaikki tieto oli jo olemassa, joten mitään perustavanlaatuisesti uutta tietoa ei voitu enää löytää. Tuomas Akvinolainen ja muut skolastikot pyrkivät yhdistämään kristinuskon ja Aristoteleen filosofian. He kehittelivät jumalantodistuksia, joiden tarkoituksena oli todistaa Jumalan olemassaolo järjen keinoin.

2

3 kirkon koulutusjärjestelmä
kansanvaellukset olivat tuhonneet antiikin koululaitoksen, joten keskiajalla kirkko alkoi luoda omaa koulutusjärjestelmää opetusta annettiin: katedraalikouluissa: tarkoituksena oli kouluttaa uusia pappeja luostarikouluissa: eurooppalaisten luostareiden yhteydessä toimineita kouluja yliopistoissa: yliopistoissa oli tavallisesti neljä tiedekuntaa filosofinen, oikeustieteellinen, lääketieteellinen ja teologinen


Lataa ppt "Skolastiikka Filosofian ja teologian yhdistämää tiedettä kutsutaan skolastiikaksi Skolastiikan tavoitteena oli osoittaa, että kirkon oppi oli sopusoinnussa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google