Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!"— Esityksen transkriptio:

1 Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Työportfolio on käyttäjän oma, henkilökohtainen tila. Se on kokemusten tallentamisen ja kuvaamisen paikka, kasvava ja yksityinen arkisto. Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!

2 Tavoitteenasettelutyökalu ja osaamismatriisi auttavat hahmottamaan työelämäosaamista, jäsentämään asiantuntijuutta ja kehittämään sitä suhteessa tavoitteisiin. Osaamismatriisissa voi kuvata omaa osaamistaan kullakin alueella: mitä se on ja miten se on kehittynyt. Pohdi työelämätavoitteitasi ja niissä tarvittavaa osaamista. Arvioi osaamistasi suhteessa tavoitteisiin ja harjoittele sen kuvaamista. Käytä osaamismatriisia myös opintojen suunnittelun tukena!

3 Näyteportfoliot ovat ikkunoita työportfolion sisältöön
Näyteportfoliot ovat ikkunoita työportfolion sisältöön. Ne tarjoavat mahdollisuuden koostaa ja esitellä osaamista ja kokemuksia esimerkiksi ohjauksen, arvioinnin tai työnhaun näkökulmasta. Näyteportfolio kertoo tarinasi muille – varmista, että siinä on punainen lanka!

4 Havainnollista ja kerrosta – ja tee näyteportfoliosta itsesi näköinen!
Digitaalinen muoto mahdollistaa kerroksellisuuden ja sen, että osaamisesta ei tarvitse vain kertoa, siitä voi esittää näyttöjä. ePortfolio mahdollistaa kuvien, äänen, videoiden, linkkien ja visuaalisten esitysten liittämisen osaksi kokonaiskuvaa. Havainnollista ja kerrosta – ja tee näyteportfoliosta itsesi näköinen!

5 Esitelkää portfolioitanne toisillenne, antakaa ja pytäkää palautetta!
ePortfolio toimii hyvin vertaisryhmätyöskentelyn pohjana. Se auttaa hahmottamaan osaamista kokonaisuutena, ja erilaiset tavat jäsentää osaamista nostavat esille kunkin vahvuuksia. Näyteportfolioiden esittely toisille antaa mahdollisuuden saada palautetta, suhteuttaa omaa osaamista muihin ja oppia siitä, millä tavoin asiantuntijuutta voi tehdä näkyväksi. Esitelkää portfolioitanne toisillenne, antakaa ja pytäkää palautetta!

6 ePortfolion rakenne ohjaa opiskelijaa työelämäosaamisen kehittämisessä
ePortfolion rakenne ohjaa opiskelijaa työelämäosaamisen kehittämisessä. Joustavuus ja väljyys antavat mahdollisuuksia välineen käyttämiseen myös muihin oppimisen ja ohjauksen tarpeisiin ja erilaisissa konteksteissa. Ota väline haltuusi ja käytä sitä! Ei ole vain yhtä tapaa tehdä portfoliota. Samalla opit taitoja, joista on hyötyä myöhemminkin.


Lataa ppt "Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google