Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa Innokylään

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa Innokylään"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa Innokylään

2 Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö, joka kokoaa hyvinvointi- ja terveysalan kehittämistyön tulokset yhteen paikkaan ja tarjoaa kanavan toimintamallien levittämiseen.

3 Innokylä on työskentely-ympäristö kehittämiseen ja ideointiin
Innokylä on työskentely-ympäristö kehittämiseen ja ideointiin. Innokylä tarjoaa työkaluja kehittämisen eri vaiheisiin, mahdollistaa yhdessä tekemiseen sekä tarjoaa työtilan innovatiivisten julkisten hankintojen hallintaan.

4 Avoimuus on Innokylän perusperiaate.
Avoimuus ja vuorovaikutus mahdollistavat yhteisen tekemisen, kehittämis- tulosten vapaan hyödyntämisen ja resurssien tehokkaan käytön. Innokylä on kaikille maksuton.

5 Yhdessä tekemällä käytössä on muiden osaaminen, näkökulmat ja ideat
Yhdessä tekemällä käytössä on muiden osaaminen, näkökulmat ja ideat. Ota kehittämiseen mukaan asiakkaat, ammattilaiset ja johto – keskeisten toimijoiden yhteistyö mahdollistaa onnistuneen ratkaisun. Innokylä on yhteiskehittämisen kokeilualusta

6 Asiakkaamme – keitä palvelemme ja haluamme mukaan
Asiakkaat yhdessä = Innokylä- yhteisö Kehittäjät Päättäjät, johtajat ja valmistelijat eri organisaatioissa Ammattilaiset Opettajat ja opiskelijat Yritykset

7 Hae valmiita ratkaisuja Innokylästä
Innokylässä tuotetut ideat, tuotokset ja tulokset ovat vapaasti kaikkien saatavilla ja hyödynnettävissä. Innokylästä saa tukea päätöksen- tekoon. Sieltä löytyy toimintamalleja siitä, mitä hyvinvointi- ja terveysalalla Suomessa on viime aikoina kehitetty ja millaisia tuloksia on saatu aikaan. Innokylässä on yli 1000 toimintamallia eri puolilta Suomea.

8 Tule mukaan työskentelemään!
Innokylä: tarjoaa tietoa ja työkaluja kehittämistyöhön sekä päätöksentekoon mahdollistaa innovatiivisten hankintojen suunnittelun on paikka käytäntöjen kehittämiseen, arvioimiseen ja mallintamiseen tekee kehittämisen ja sen tulokset näkyviksi vähentää päällekkäisyyttä levittää toimintamalleja helpottaa vuorovaikutusta tekee yhdessä kehittämisen helpommaksi

9 Innokylässä työskentelevät jo:
Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke, Sokra VM:n Kuntakokeilut STM:n sote-tieto hyötykäyttöön strategia Lastensuojelun Keskusliiton Emma & Elias -ohjelma Vanhustyön keskusliiton Eloisa ikä -ohjelma VM:n digitalisoinnin periaatteet

10 Innokylän työkalut

11 Työtila yhteiseen työskentelyyn
Innokylä tarjoaa virtuaalisia työtiloja yhteistä ideointia ja työskentelyä sekä tiedon jakoa varten. Työtilat sopivat kaikenlaiselle kehittämistoiminnalle. Työtilassa voi jakaa ja tallettaa materiaaleja, työskennellä reaaliaikaisesti yhdessä ja viestiä toiminnastaan. Myös avoin keskustelu ja sähköisten kyselyiden tekeminen on työtilassa mahdollista, jolloin sekä tiedon hankinta että eri toimijoiden osallistaminen helpottuu.

12 Innovatiiviset hankinnat Innokylässä
Innokylä tarjoaa sähköisen ympäristön julkisten hankintojen suunnitteluun ja valmisteluun sekä sopimuksenaikaiseen yhteistyöhön. Innokylä on erityisen hyödyllinen innovatiivisissa hankinnoissa, joihin sisältyy tavanomaista enemmän hankintaorganisaation ja toimittajien välistä vuorovaikutusta. Innokylän hankintatyötilassa voi valmistella ja jakaa dokumentteja, käydä avointa vuoropuhelua hankinnan sisältöihin liittyen ja tehdä markkinakartoitukset sähköisesti. Yhteissuunnitelu ja –kehittäminen helpottuvat; paperi- ja sähköpostin sekä kokousten määrä vähenevät. Innokylä ei korvaa Hilmaa, joka toimii julkisten hankintojen virallisena ilmoituskanavana.

13 Verstas, toimintamalli, hanke
Verstaalla kehitetään, suunnitellaan ja arvioidaan uudenlaisia ratkaisuja. Kehittämistä ei tarvitse tehdä yksin voit kutsua verstaalle muita kehittäjiä ja kumppaneita työskentelemään kanssasi. Toimintamallit ovat yleisiä malleja kehitetyistä ratkaisuista, joita muut voivat hyödyntää. Voit luoda verstaalla tehdystä kehittämistyöstä toimintamallin muiden käytettäväksi tai voit hyödyntää muiden kehittämiä toimintamalleja oman ratkaisusi pohjana.  Hankkeet-työkalu toimii hankkeen suunnittelun, toteutuksen ja tulosten raportoinnin välineenä. Hankepankissa työsuunnitelmat, loppuraportti sekä muu hankkeeseen liittyvä materiaali löytyy yhdestä paikasta. 

14 Ilmoita ilmaiseksi tapahtumasta!
Innokylän tapahtumakalenteri on avoin ja maksuton kaikille hyvinvointi- ja terveysalan toimijoille Kalenteri kokoaa tietoa alan tapahtumista ympäri Suomea. Innokylän kautta tavoitat hyvinvointi- ja terveydenalan ammattilaisia, järjestöjä sekä kuntapäättäjiä. 

15 Innokylän verkkopalvelu lukuina
Työtila Toimintamalli Verstas Hanke Hankintatyötila 10 400 rekisteröitynyttä käyttäjää 335 1019 1525 1038 uusi palvelu avattiin 06/2015 > Käyntiä/kk ka. 2016 > Kävijää/kk ka. 2016 > Luettua sivua/kk ka. 2016

16

17 Kuntakokeilut työstetään Innokylässä
Valtiovarainministeriön kuntakokeilut on päätetty työstään Innokylässä. Mukana olevat kunnat luovat kokeilukohteista verstaita ja onnistuneet kokeilut kirjataan toimintamalleiksi muillekin hyödynnettäväksi.  - ideana on, että kokeilujen työstäminen on näkyvää ja että tulokset tulevat myös muille hyödynnettäväksi. Saadaan tieto leviämään ja voidaan myös oppia muilta, sanoo kuntakokeilujen projektipäällikkö Sonja Manssila VM:sta.  

18 Järjestöjen hankkeet hyödyntävät Innokylää
Järjestöjen kehittämistyötä, jota tuetaan Veikkauksen pelien tuotoilla, on koottu Innokylässä omalle sivulleen: Innokyla.fi > Aihesivut > Järjestöt Järjestöistä Innokylässä ovat mukana muun muassa Emma & Elias -ohjelman sekä Eloisa Ikä -avustusohjelman hankkeet. Niitä työstetään Innokylässä. Onnistuneet toimintamallit kuvataan Innokylään myös muiden hyödynnettäviksi ja Innokylä auttaa niiden valtakunnallisessa levitystyössä.

19 Innopalkinto jaetaan vuosittain
Kilpailun myötä Innokylä haastaa toimijoita etsimään ja kuvaamaan hankkeissa, perustyössä tai innovatiivisen hankinnan tuotoksena syntyneitä toimivia ratkaisuja. Palkinnon arvo on 3000 euroa.  Lisäksi kilpailussa jaetaan 1000 euron palkinto yleisön suosikille.

20 Valmennusohjelmien kautta Innotuutoriksi
Innotuutorikoulutus kehittäjille. Koulutukset alkavat keväisin ja syksyisin. Koulutukset toteutetaan 12 lähipäivää sisältävinä kokonaisuuksina, joiden kesto on noin 18 kk. Innokylä järjestää koulutukset yhteistyössä Verutum Oy:n kanssa.

21 Innokylä lyhyesti Innokylä kokoaa hyvinvointi- ja terveysalan kehittämistyön tulokset yhteen paikkaan ja tarjoaa kanavan toimintamallien levittämiseen. Innokylän tavoite on tukea alan kestävää uudistumista.  Avoin yhdessä kehittäminen on Innokylän perusajatus. Avoimuus ja vuorovaikutus mahdollistavat yhteisen tekemisen, kehittämistulosten vapaan hyödyntämisen ja resurssien tehokkaan käytön. Innokylä tarjoaa tietoa, työkaluja, menetelmiä ja kumppaneita kehittämisen kaikkiin vaiheisiin. Innokylä on maksuton.

22 Seuraa meitä! facebook.com/innokyla twitter.com/innokyla
Innokylän uutiskirje

23 Innokylä - elävä esimerkki yhteiskehittämisestä
Innokylää toteuttavat yhdessä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto (KL) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Innokylää johtaa sosiaali- ja terveysministeriö, joka myös kutsuu koolle Innokylän johtoryhmän.

24


Lataa ppt "Tervetuloa Innokylään"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google