Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa Innokylään

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa Innokylään"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa Innokylään

2 Innokylä lyhyesti Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan avoin innovaatioyhteisö, jota ylläpitävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kuntaliitto ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry. Innokylä edistää avointa yhteiskehittämisen kulttuuria. Innokylä tarjoaa tietoa, työkaluja, menetelmiä ja kumppaneita kehittämisen kaikkiin tehtäviin. Innokylän verkkopalvelu on kehittämistoiminnan sähköinen työskentely- ympäristö. Innokylä kokoaa hyvinvointi- ja terveysalan kehittämistyön tulokset yhteen paikkaan ja tarjoaa kanavan toimintamallien levittämiseen. Innokylä on kaikille avoin ja maksuton.

3 Innokylä: tarjoaa tietoa ja työkaluja kehittämistyöhön sekä päätöksentekoon mahdollistaa innovatiivisten hankintojen suunnittelun on paikka käytäntöjen kehittämiseen, arvioimiseen ja mallintamiseen tekee kehittämisen ja sen tulokset näkyviksi vähentää päällekkäisyyttä levittää toimintamalleja helpottaa vuorovaikutusta tekee yhdessä kehittämisen helpommaksi

4 Avoimuus on Innokylän perusperiaate.
Avoimuus ja vuorovaikutus mahdollistavat yhteisen tekemisen, kehittämis- tulosten vapaan hyödyntämisen ja resurssien tehokkaan käytön.

5 Yhdessä tekemällä käytössä on muiden osaaminen, näkökulmat ja ideat
Yhdessä tekemällä käytössä on muiden osaaminen, näkökulmat ja ideat. Ota kehittämiseen mukaan asiakkaat, ammattilaiset ja johto – keskeisten toimijoiden yhteistyö mahdollistaa onnistuneen ratkaisun. Innokylä on yhteiskehittämisen kokeilualusta.

6 Verstas, toimintamalli, työtila
Verstaalla kehitetään, suunnitellaan ja arvioidaan uudenlaisia ratkaisuja. Kehittämistä ei tarvitse tehdä yksin voit kutsua verstaalle muita kehittäjiä ja kumppaneita työskentelemään kanssasi. Toimintamallit ovat yleisiä malleja kehitetyistä ratkaisuista, joita muut voivat hyödyntää. Voit luoda verstaalla tehdystä kehittämistyöstä toimintamallin muiden käytettäväksi tai voit hyödyntää muiden kehittämiä toimintamalleja oman ratkaisusi pohjana.  Työtila on yhteisen työskentelyn paikka. Työtilassa voi valmistella dokumentteja, tuoda ja jakaa valmiita dokumentteja, uutisoida ja viestiä (Uutiset ja Ilmoitustaulu), käydä avointa vuoropuhelua sähköisesti sekä tehdä kyselyitä sähköisesti.

7 Verstas Kehittäjät luovat työtilan alle Verstaita. Verstasta hyödynnetään ratkaisun kehittämisen, kokeilun ja arvioinnin ympäristönä. Kirjataan kehitettävää ratkaisua koskevat perustiedot. Kirjataan tarpeet sekä tavoitteet koskien ratkaisun toteutustapaa/tavoiteltavia tuloksia Jäsennetään kehitettävän ratkaisun osatekijöitä Suunnitellaan ratkaisun kokeilu/toteutussuunnitelma ja seuranta- ja arviointisuunnitelma (tavoitteet, kriteerit, indikaattorit jne.) sekä kirjataan seurannan ja arvioinnin tulokset

8 Toimintamalli Kehitetystä ratkaisusta (Verstaasta) luodaan yleinen toimintamalli. Toimintamallin voi luoda myös suoraan ilman Verstasta. Nimi Lyhyt luonnehdinta Käyttötarkoitus Toteuttaminen; osatekijät, vaiheet, tms. Innokylässä toimintamallisi on vapaasti kenen tahansa hyödynnettävissä, tee siitä mahdollisimman selkeä ja napakka.

9 Työtila yhteiseen työskentelyyn
Innokylä tarjoaa virtuaalisia työtiloja yhteistä ideointia ja työskentelyä sekä tiedon jakoa varten. Työtilat sopivat kaikenlaiselle kehittämistoiminnalle. Työtilassa voi jakaa ja tallettaa materiaaleja, työskennellä reaaliaikaisesti yhdessä ja viestiä toiminnastaan. Myös avoin keskustelu ja sähköisten kyselyiden tekeminen on työtilassa mahdollista, jolloin sekä tiedon hankinta että eri toimijoiden osallistaminen helpottuu. Miten työtilaan jäseneksi? Avoimeen työtilaan voit liittyä Liity jäseneksi –painikkeesta, rajattuun Hae jäseneksi –painikkeesta. Ylläpitäjäksi tarvitaan kutsu, joka tulee hyväksyä Innokylän postilaatikkoon tulevasta kutsusta.

10 Näin pääset alkuun Innokylän verkkopalvelussa
Innokylän verkkopalvelussa voi vierailla ja sen sisältöjä voi hakea ja kommentoida rekisteröitymättä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen kuitenkin kannattaa, sillä rekisteröityneenä käyttäjänä pääset hyödyntämään verkkopalvelun toimintoja kokonaisuudessaan. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit esimerkiksi lisätä sosiaali- ja terveysalan tapahtumia Innokylän tapahtumakalenteriin ja luoda hankkeellesi omat hankesivut Innokylän hankepankkiin. Omiin kehittämissisältöihin pääsee kun on kirjautunut sisään palveluun verkkopalvelun oikeasta yläkulmasta. Oman nimen alla näkyy linkki Oma työskentely. Kaikki omat kehittämissisällöt listautuvat linkin takaa avautuvalta sivulta.

11

12 Kärkihankkeen työtilat
KÄRKIHANKE Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta, Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön - Yhteinen keittiö (alatyötila) -

13 Ota yhteyttä: Tekniset ongelmat: tuki@innokyla.fi
Sisällölliset ongelmat: p


Lataa ppt "Tervetuloa Innokylään"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google