Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini."— Esityksen transkriptio:

1 Ravinto

2 Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini on valkuaisaine Koostuu aminohappoketjuista Proteiinin tehtäviä : Toimii solujen rakennusaineena, Proteiineja tarvitaan typpi-, neste-, happo tasapainon ylläpitämiseen. Liiallinen proteiinin saanti aiheuttaa janontunnetta ja virtsaamista, joka rasittaa munuaisia. Proteiinin puute voi johtaa sairauksiin, ja oireina voi olla lihasten heikkeneminen, kasvun pysähtyminen ja kyvyttömyys säilyttää kehon lämpöä.

3 Rasvat Rasvoja on eläin,- ja kasvisrasvat Tyydyttyneitä rasvoja sanotaan koviksi rasvoiksi kun taas tyydyttymättömiä rasvoja sanotaan transrasvoiksi. Rasvoja tarvitaan ihon, näön ja limakalvojen hyvinvointiin. Lisäksi ne auttaa ylläpitämään normaalia kolesterolitasoa.

4 Vihreät vihannekset Vihreisiin vihanneksiin kuuluu : Parsakaali, Salaatti, Pinaatti, Herne yms. Vihreät vihannekset tukevat maksan ja haiman toimintaa Vihreistä vihanneksista saa paljon vitamiineja, ja kivennäisaineita.


Lataa ppt "Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google