Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS 8.3.2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS 8.3.2016."— Esityksen transkriptio:

1 Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS 8.3.2016

2 Toiminta-avustuksen historiaa  Yhdistyksen paikallisosastot ovat epävirallisia organisaatioita. Osa on ollut perustettuna jo pitkään, osa on ”tuoreempia”. Joka yhdistyksellä ei välttämättä edes ole paikallisosastoja.  Avustuksella yhdistys haluaa tukea paikallisosaston toimintaa, jotta paikallisosastoilla olisi mahdollista järjestää alueensa jäsenille tapahtumia yms.  Avustusta on maksettu usean vuoden ajan. Vuoteen 2009 asti avustus oli 5€ per alueella asuva maksava jäsen, 2010 lähtien 7€.  Vuonna 2008 hallitus on kirjannut pöytäkirjaan seuraavaa: ”…Jokaiselle paikallisosastolle myönnetään 5€ avustusta / alueella asuva ja maksava jäsen. Vantaan kohdalla tehdään poikkeus, koska suurempi osa terveydenhoitajajäsenistä työskentelee Vantaalla, mutta asuvat muualla. Muidenkin paikallisosastojen hakemukset hallitus käsittelee tapauskohtaisesti, jos Vantaan kaltainen tilanne toistuu muissa paikallisosastoissa.”

3  Vuoden 2008 jälkeen jakoperuste on ollut joka vuosi sama.  Paikallisosaston jäsenlistat tarkistetaan ennen toiminta-avustuksen maksatusta.  Myös Hyvinkään paikallisosasto on hakenut viime vuosina avustusta poikkeavasti Vantaan lisäksi. Hyvinkäällä työskentelevistä moni asuu Kanta- Hämeen puolella.  Samasta jäsenestä ei voi kaksi paikallisosastoa saada avustusta. Tarkoittaa käytännössä sitä, että esim. Vantaalla työskentelevästä, mutta Espoossa asuvasta terveydenhoitajasta maksetaan toiminta-avustus Espoon seudun paikallisosastolle, vaikka Vantaa saakin avustusta poikkeussäännön perusteella.  Jäsen itse ei voi päättää mihin paikallisosastoon hänestä toiminta-avustus maksetaan.  Paikallisosastojen lisäksi yhdistys on tukenut vuosittain myös Uudenmaan alueen eläkeläisten toimintaa hakemuksen perusteella (viime vuosina summa on ollut 300€/vuosi)

4 Vertailun vuoksi PaikallisosastoNykymalli (asuinpaikan mukaan, poikkeukset huomioiden) Toinen vaihtoehto (työpaikan mukaan) Kolmas vaihtoehto (mol. huomioitu, mutta asuinpaikka ensisijainen) Länsi-UusimaaPerustettu, mutta ei aktiivinen Hyvinkää56 (392€)46 (322€)59 (413€) Lohjan seutu69 (483€)45 (315€)73 (511€) Kerava-Tuusula- Järvenpää 102 (714€)86 (602€)118 (826€) Vantaa142 (994€)118 (826€)142 (994€) Espoon seutu227 (1589€)207 (1449€)246 (1722€) Yhteensä €/vuosi596 (4172€)502 (3514€)638 (4466€)

5 Jäsenrekisterin ongelmat työnantajatietojen suhteen  Huomioitava, että itsemaksavien jäsenien työpaikoista ei ole kaikkien kohdalla tietoa jäsenrekisterissä, eikä näitä voi yhdistys tarkistaa kuin jäseneltä itseltään  Käytännössä avustus maksettaisiin puhtaasti jäsenrekisterin tietojen perusteella.  Lisäksi jäsenrekisterissä on huomattavan paljon työnantajatietoja väärin. Esim. itsemaksava jäsen on työskennellyt määräaikaisesti paikkakunnalla X ja ilmoittanut liittyessään työpaikan X jäsenrekisteriin. Määräaikaisuuden jälkeen siirtynyt työskentelemään paikkakunnalle Y, mutta ei ole päivittänyt tietoja jäsenrekisteriin. Työpaikka X jää virheellisesti jäsenrekisteriin. Tuskin oletetaan esim. Turussa tai Iisalmessa asuvan enää osallistuvan alueemme paikallisosaston toimintaan kun asuu jopa toisen yhdistyksen alueella.

6 Miten jatkossa?  Hallitus päättää jatkossakin toiminta-avustuksen suuruudesta sekä sen maksamisen edellytyksistä  Tulossa on myös tämän vuoden aikana nettilomake avustuksen hakemiseen, johon tarvittavat liitteet saa ladattua mukaan  Yksi vaihtoehto voi olla, että listoihin poimittaisiin automaattisesti alueella asuvat sekä työskentelevät terveydenhoitajat. Listalta napattaisiin silti pois ne jäsenet, jotka asuvat toimivan paikallisosaston alueella, jotta tuplamaksatukselta vältytään.  Hallitus päättää toiminta-avustusasioista yleensä vuosikokouksen jälkeisessä järjestäytymiskokouksessa. Tälle keväälle hallitus on kuitenkin suunnitellut kehittämispäivää, johon on tarkoitus kutsua paikallisosastojen puheenjohtajat mukaan. Toiminta-avustusasiaa voidaan käsitellä tällöinkin.


Lataa ppt "Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS 8.3.2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google