Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa seniori- opettajaksi!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa seniori- opettajaksi!"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Erkki Kukkonen OSJ:n hallituksen vpj Ksso ry:n pj

2 Eläkkeelle siirtyminen
Eläkkeelle siirtyminen on monelle suurempi elämänmuutos kuin arvaakaan. Vaikka olisi perhe ja harrastuksia, tarvitaan uudenlaisia sosiaalisia turvaverkkoja kuin työssä ollessa. Pienellä jäsenmaksulla (25 €/vuosi) pääsee mukaan senioriopettajiin ja jäsenedut säilyvät

3 Mikä on OSJ? OSJ on valtakunnallinen opetusalan eläkeläisten edunvalvontajärjestö. OSJ:llä on 76 paikallisyhdistystä eri puolella Suomea, jäsenmäärä noin Jäsenet taustaltaan erilaisia opettajia lastentarhanopettajista yliopistonlehtoreihin asti.

4 OSJ ja OAJ Tiivistä yhteistyötä järjestöjen välillä
OSJ on OAJ:n ulkojäsen OSJ:n hallitus = OAJ:n senioritoimikunta OAJ maksaa eläkkeelle jäävän jäsenen ensimmäisen kalenterivuoden jäsenmaksun.

5 Työnjako OSJ:n ja paikallis-yhdistyksen välillä
OSJ hoitaa edunvalvontaa, antaa lausuntoja, tapaa valmistelevia virkamiehiä ja päättäjiä. Paikallisyhdistykset järjestävät virkistys- ja harrastustoimintaa. Osalla paikallisyhdistyksistä on edustaja kunnan vanhus/ikäneuvostossa.

6 Jäsenyys paikallisyhdistyksen kautta OSJ:hin
OSJ ry Paikallis-yhdistys Ksso ry Jäsenet Paikallis-yhdistys ry

7 Sijaisena eläkkeellä? Jos teet eläkkeellä ollessa töitä, pyydä OAJ:n valtakirja pois työnantajalta. OAJ tarjoaa lisäksi maksullista palvelupakettia pitempiä sijaisuuksia tekeville (sisältää esim. vastuuvakuutuksen) Eläkkeellä tehdystä työstä kertyy lisää eläkettä; pitää hakea itse, kun täyttää 68 v.

8 Jäsenedut erilaiset kuin OAJ:ssä
OSJ:n jäsenmaksu huomattavasti pienempi kuin OAJ:n -> OSJ:n jäsenedut ovat osin erilaiset kuin OAJ:n jäsenedut, esim. vakuutukset pitää ottaa itse. Muista käydä Ifissä vielä työssä ollessa; näin pystyt ottamaan jatkuvan matkavakuutuksen ilman terveysselvitystä.

9 Esimerkkejä jäseneduista
Senioriopettaja-lehti, OAJ-taskukalenteri, Holiday Club ja monenlaisia alennuksia (Teboil, vakuutusmaksut Ifistä, hotelleissa ”seniorihinta”, laivamatkat yms. ) Jos olet ottanut itsellesi Ryhmäsampo Primus - vakuutuksen, se jatkuu samoin eduin kuin OAJ:ssä.

10 Akavalainen jäsenetupalvelu
Jäsenetupalvelu: kannattaa seurata. Paljon vaihtuvia alennuksia Tarvitaan sähköpostiosoite, koska palveluun pitää rekisteröityä.

11 Miten pääset OSJ:n jäseneksi?
Sinun tulee ilmoittaa OAJ:n jäsenrekisteriin eläkkeelle siirtymisestäsi. Jäsenrekisterin palvelunumero on (puhelinaika klo 9.00 – maanantaista torstaihin) Saat sen jälkeen senioriopettajien jäsenkortin ja tervetulokirjeen.

12 Lisätietoa kotisivuilla
OAJ:n kotisivuilla on linkki senioreihin. OSJ:n paikallisyhdistysten yhteystiedot löytyvät järjestön kotisivuilta Kuopion seudun senioriopettajat ry:n omat kotisivut, os. Tiedon saa myös OSJ:n toimistosta

13 Tervetuloa! Tervetuloa mukaan Kuopion seudun
senioriopettajien toimintaan! Kiitos huomiostanne!

14

15

16


Lataa ppt "Tervetuloa seniori- opettajaksi!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google