Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus 4.3.2008.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus 4.3.2008."— Esityksen transkriptio:

1 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus 4.3.2008

2 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Mihin tarkoitukseen Avustuksella on tarkoitus edistää välityömarkkinoiden syntymistä Palveluja hankittaessa on otettava huomioon, että päätöksillä ei voi syrjäyttää julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä.

3 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työllisyyspoliittista avustusta voidaan myöntää Kunnille ja kuntayhtymille Säätiöille ja yhdistyksille Sosiaalisille yrityksille (varsinaisille sosiaalisille yrityksille) Työttömien perustamille uusosuuskunnille Yritykset eivät ole varsinainen kohderyhmä

4 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Hanke voi olla Laaja-alainen tai työllistäminen työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakyvyn ja työllistymis- edellytysten selvittämistä Uusien palvelujen kehittäminen Palkkatuetun työn järjestäminen Myös muu, jos tarkoituksena edistää työllistymistä

5 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 TE-keskusten työvoimaosastojen tehtävänä on koordinoida alueellaan työllisyyspoliittisella avustuksella (=jatkossa avustus) rahoitettavaa toimintaa. Ennen avustuksenhakumahdollisuudesta tiedottamista ja rahoituspäätösten tekemistä työvoimaosastojen on kartoitettava alueensa työvoimatoimistojen ja työvoiman palvelukeskusten kanssa, mille asiakasryhmille (=jatkossa kohderyhmä) ja millaisia palveluja alueella tarvitaan. Työvoimatoimiston osuus Kohderyhmät voi siis määritellä etukäteen Tarvittaessa toimistokohtaisesti

6 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Avustuksen määrä Avustusta voidaan myöntään enintään 75 % hyväksyttävistä kustannuksista MUTTA

7 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Mutta kustannukset voidaan korvata kokonaan 1) pitkäaikaistyöttömien ja vaikeasti työllistyvien työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakyvyn sekä työllistymisedellytysten selvittäminen, 2) hankkeen vetäjän palkkauskustannukset hankkeissa, joiden tarkoituksena on tarjota työmarkkinatoimenpiteitä ja työmahdolli- suuksia sekä muita työllistymistä edistäviä toimenpiteitä pitkäaikaistyöttömille ja vaikeasti työllistyville, ja 3) työttömien perustaman yhdistyksen toiminnanjohtajalle tai vastaavalle

8 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Mihin kustannuksiin Hankkeesta välittömästi aiheutuviin kohtuullisiin kustannuksiin Siis – vetäjän ja ohjaajien palkkauksesta aiheutuvat kustannukset Toimistokulut Kohderyhmälle järjestettävä lyhytkestoinen koulutus yms.

9 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Kunnat ja kuntayhtymät poikkeus Kunnille ja kuntayhtymille avustusta voidaan myöntää enintään 50 % myöntävän viranomaisen hyväksy- mistä kokonaiskustannuksista.

10 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Harkinnanvaraista valtionapua Koskaan millään taholla ei ole subjektiivista oikeutta avustukseen, avustuksen myöntäjä päättää, myönnetäänkö avustus ja jos myönnetään, avustuksen myöntäjä määrittelee avustustason säädöksissä määritellyn enimmäismäärän puitteissa.

11 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Ei saa olla päällekkäistä rahoitusta Työllisyyspoliittista avustusta ei saa myöntää, jos hakija saa samaan hankkeeseen muuta valtionavustusta. Ei siis myöskään toimintaan, jota työvoimatoimisto ostaa palvelujen ostona. Poikkeuksen muodostaa RAY:n avustukset.

12 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008

13 Vaikka rahoitettavaksi voidaan hyväksyä useaa kalenterivuotta koskeva hanke, rahoitus voidaan myöntää vain ko. kalenterivuodeksi. Useaa kalenterivuotta koskevat päätökset on tehtävä tulevien vuosien osalta ehdolla, että tarkoitukseen varatut määrärahat ovat käytössä. Useaa kalenterivuotta koskevissa hankkeissa hankkeen ensimmäisenä toteuttamisvuonna avustusta voidaan maksaa päätöspäivän jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Myöhempien vuosien osalta avustusta voidaan maksaa heti kalenterivuoden alusta lukien.

14 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Mitä hakemuksesta pitää ilmetä Hankkeen tavoitteet Hankkeen sisältö: 1) mitä tehdään 2) työ- ja toimintakyvyn sekä työllistämisedellytysten selvittämseen liittyvät palvelut 3) työmarkkinatoimenpiteet Hankkeen kohderyhmä

15 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Mitä hakemuksesta pitää ilmetä - 2 Millä alueella hanketta on tarkoitus toteuttaa Kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma Hankkeen toteuttamiseen liittyvät muut rahoituspäätökset. Mahdolliset yhteistyötahot ja miten ne osallistuvat toimintaan.

16 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Mitä hakemuksesta tulee ilmetä (3) Yhteistyö työvoimatoimiston kanssa Miten seuranta ja mahdollinen arviointi on tarkoitus toteuttaa. Työvoimatoimiston tulee varautua nimeämään hankkeelle yhteyshenkilö.

17 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 HANKKEEN TULOT Hankkeen tulot on kirjattava rahoitussuunnitelmaan. Jos hankkeen toteuttaja saa kohderyhmän työpanoksesta tuloja, jotka ylittävät hankkeen toteuttajalle hankkeesta aiheutuvat kustannukset, työvoimaosaston tulee neuvotella hankkeen toteuttajan kanssa tulojen vaikutuksesta valtionavustuksen määrään ja käyttöön. Ainakin osa tuloista tulisi käyttää hankkeen kohderyhmän työllistymisen edistämiseen esimerkiksi työaikaa pidentämällä tai järjestämällä koulutusta. TEkeskus voi harkintansa mukaan vähentää syntyneen tuloylijäämän myönnetystä avustuksesta.

18 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Kohderyhmän määrittely Pitkäaikaistyöttömät Vaikeasti työllistyvät Vajaakuntoiset Nuoret Maahanmuuttajat Muut Eri henkilöt vuositasolla ja keskimäärin kuukaudessa

19 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työvoimatoimiston osuus Yhteyshenkilö – joka vastaa siitä, että hankkeeseen tulee sitä kohderyhmää, jota sinne on tarkoituskin tulla Asiakkaiden riittävyys Ohjausryhmätoiminta Toiminnan tarkoituksenmukaisuus (asiakkaita kohdeltava reilusti)

20 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Resurssin allokointa Osa TE-keskusten työllisyysvaroista, määrärahajako TE-keskuksittain Ostot / avustukset rajaus voi tuottaa ongelmia.

21 SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Tulevaisuuden kehityssuuntia / uhkia (ko)? Sosiaalisten yritysten aseman uudelleen määrittely Toiminta ei saa kilpailla yritysten kanssa. Pysyvät vai tilapäiset ratkaisut Tulostavoitteena työllistyminen avoimille työmarkkinoille


Lataa ppt "SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus 4.3.2008."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google