Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET"— Esityksen transkriptio:

1 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
TOIMINTA-AVUSTUKSET KOHDEAVUSTUKSET Yleisiä säännöksiä Julkiset tue eivät saa ylittää 70 % hyväksyttävistä toiminta kuluista, ei koske nuorisojärjestöjen aluejärjestöjä.

2 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
TOIMINTA-AVUSTUKSET Valtakunnallisen nuorisojärjestön paikallisyhdistys tai aluejärjestö 2/3 jäsenistä oltava alle 29-vuotiaita Muu paikallinen rekisteröity tai rekisteröimätön nuorisoyhdistys, joka perustuu henkilöjäsenyyteen. Rekisteröimättömän yhdistyksen toimittava kuten rekisteröitykin ja nimen kirjoittajien oltava täysi-ikäisiä Nuorisopalveluiden toiminta-avustusta ei myönnetä Urheilu-, raittius- ja kulttuurijärjestöille Verotusoikeuden omaavan yhteisön nuorisotoimintaan tukemiseen Ei vantaalaisille yhdistyksille lakisääteisille oppilaskunnille

3 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Toiminta-avustusten myöntämisperusteet Hakijan toiminnan laajuus, tarkoitus ja laatu Hakijan taloudellinen asema Hakijan valtiolta, kunnalta ja seurakunnalta saamat avustukset (vaikuttaa pienentävästi) Hakijan nuorisopoliittinen merkitys Nuorten osallisuuteen liittyvät toiminnot

4 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Toiminta-avustuksen hakeminen Avustus haetaan nuorisoyhdistyksen avustushakemuslomakkeella. Avustus myönnetään ainoastaan hakemuksesta. Lomake löytyy nuorisopalveluiden kotisivujen kautta Samaan toimintaan voi hakea vapaa-ajan lautakunnan avustuksia vain kerran. Avustus haettava 28.2.klo mennessä ja palautetaan osoitteeseen Nuorisopalvelut, Kielotie 20 C, Vantaa (Tikkurila) Hakemuksen liitteitä voi täydentää asti.

5 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Toiminta-avustushakemuksen liitteet Hakemuksessa oltava seuraavat liitteet, voi täydentää 7.4. asti Yhdistyksen säännöt (uusihakija), pankin varmistama tieto tilinomistajasta (uudet hakijat/tilinmuutos), toimintasuunnitelma ja talousarvio avustuskaudelle, edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto edelliseltä vuodelta varsinaisen toiminnan tuotot ja kulut eriteltyinä toimialoittain tuloslaskelmassa tai sen liitteessä Aikaisemmin avustusta saaneet ilmoittavat mahdolliset muutokset säännöissä ( nimenkirjoittajien muutokset) Pöytäkirjaote vuosikokouksesta, jossa on hyväksytty tilinpäätös ja toimintakertomus, tili- ja vastuuvapauden myöntäminen

6 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Toiminta-avustusten tilittäminen - Toiminta-avustuksen tilittäminen tapahtuu tilinpäätöksellä ja toimintakertomuksella, jotka tulee palauttaa seuraavan vuoden toiminta-avustusten hakemuksen yhteydessä.

7 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Kohdeavustukset Avustusta voivat hakea 1 Toiminta-avustusta nauttiva järjestö, joka tekee normaalitoimintaansa kuulumatonta tai täydentävää toimintaa, esim. ystävyyskunnassa olevan sisarjärjestön kanssa sovittuun yhteistoimintaan. 2 Nuorten vapaa toimintaryhmät, joiden toimintaan osallistuvista henkilöistä 2/3 on alle 29 vuotiaita. 3 Toiminta-avustuksen hakemisen jälkeen toimintansa aloittava järjestö toiminnan käynnistämisestä aiheutuviin menoihin ns. startti avustus.

8 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Kohdeavustukset Avustusta voivat hakea 4 Koko kaupunkia käsittävää nuorisotoimintaa tekevien järjestöjen yhteistoimintaelin. 5 Määrättyjen nuorisotoimintaprojektien takia perustettu eri alojen järjestöjen yhteistoimintaryhmä. 6 Ensisijaisesti nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestö, jonka toiminta suuntautuu kaikille nuorille avoimeen toimintaan ensisijaisesti vapaa-ajan lautakunnan alaisessa nuorisotilassa koko toimintakauden ajan. Kohdeavustuksia jaettaessa ovat nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöt ensisijaisia avustuksen saajia

9 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Kohdeavustusten hakeminen Kohtien 1,2,3,4,5 kohdalta kohdeavustuksen tulee olla toimitettuna vapaa-ajanlautakunnalle osoitettuna 21 vuorokautta ennen tapahtumaa tai tilaisuutta. Kohdan 6 osalta avustukset kevätkaudelle tulee hakea edellisen vuoden lokakuun 31. päivään mennessä ja syyskaudelle huhtikuun 30. päivään mennessä.

10 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Kohdeavustuksen käyttäminen Avustus on käytettävä siihen toimintaan, mihin se on myönnetty ja se maksetaan hyväksyttäviä tositteita vastaan tai sopimuksen mukaisesti osa avustuksesta voidaan maksaa ennakkoon sitoumusta vastaan. Kohdan 6:n mukaan myönnetty avustus on käytettävä järjestön varsinaiseen toimintaan tai kerhotoiminnasta aiheutuviin kuluihin.

11 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Kohdeavustusten tilittäminen Toiminta-avusta saavien järjestöjen kohdeavustusten tilitykset liitteineen tulee palauttaa seuraavan vuoden toiminta-avustusten yhteydessä tai lautakunnan erikseen määräämässä ajassa.

12 NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
Järjestöaktiivien koulutus EA-kurssi, järjestyksenvalvoja-kurssi Välinelainaus välinevarastosta leiri ja retkeilyvälineitä saa lainata veloituksetta Leirikeskukset Leirikeskuksissa vantaalaisilla nuorisojärjestöillä edullisimmat hinnat ja etuoikeus Tilat Nuorisojärjestöt saavat käyttää veloituksetta nuorisotiloja järjestämäänsä toimintaan

13 NUORISOPALVELUIDEN JÄRJESTÖSTARTEGIA
Valmistunut syksyllä 2004 ja hyväksytty vapaa-ajanlautakunnassa Tarkoituksena tehdä paperi, jonka mukaan rakennetaan ja parannetaan nuorisopalveluiden ja nuorisojärjestöjen yhteistyötä. Kehitetään yhdessä tiedonkulkua ja avataan uusia foorumeita järjestöjen ja nuorisopalveluiden välillä. Sitoudutaan yhteistyöhön, sillä kaikki tuemme toistemme toimintaa.


Lataa ppt "NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google