Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Laatua verkossa ITK´06. Verkko-opetuksen laatuhankkeet Portaalissa julkaistavien aineistojen laatukriteerit Tuotteistaminen ja tekninen tuotekehitys VirtuaaliAMK:n.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Laatua verkossa ITK´06. Verkko-opetuksen laatuhankkeet Portaalissa julkaistavien aineistojen laatukriteerit Tuotteistaminen ja tekninen tuotekehitys VirtuaaliAMK:n."— Esityksen transkriptio:

1 Laatua verkossa ITK´06

2 Verkko-opetuksen laatuhankkeet Portaalissa julkaistavien aineistojen laatukriteerit Tuotteistaminen ja tekninen tuotekehitys VirtuaaliAMK:n Verkkopedagogiikka ja tutkimus –projekti OPH:n laatukriteerit VOPLA-verkko-opetuksen laadunhallinta ja laatupalvelu

3 Mitä laatu on? Laatu on käsitteenä vaikeasti määriteltävä ja lähestyttävä – korkea laatu vs. heikko laatu. Laadun käsite liittyy läheisesti arvon ja merkityksen käsitteisiin. Laatu on aina laatua suhteessa johonkin. (Koivula 2004) Laatua verrataan usein asiakkaiden tarpeisiin, vaatimuksiin ja odotuksiin. (Lecklin 2002) Laatua voidaan siten arvioida myös lupausten toteutumisena.

4 Laatukäsitteistöä laadunhallinta (quality management) laadunvarmistus (quality assurance) laatujärjestelmä

5 Laadun määrittely poikkeuksellisuutena virheettömyytenä tarkoituksenmukaisuutena vastineena rahalle muutoksena, kehityksenä. Harvey&Knight 1996

6 Demingin ympyrä 1.Suunnittele 2. Toteuta 3. Tarkista 4. Kehitä Deming, 1962


Lataa ppt "Laatua verkossa ITK´06. Verkko-opetuksen laatuhankkeet Portaalissa julkaistavien aineistojen laatukriteerit Tuotteistaminen ja tekninen tuotekehitys VirtuaaliAMK:n."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google