Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lapsille, nuorille ja aikuisille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lapsille, nuorille ja aikuisille"— Esityksen transkriptio:

1 Lapsille, nuorille ja aikuisille
Tervetuloa! Elämäniloa Elämyksiä Energiaa Lapsille, nuorille ja aikuisille JNV on jäsenmäärältään Jyväskylän suurin urheiluseura ja yksi Suomen suurimmista voimisteluseuroista Joukkuevoimistelu on jyväskyläläisten tyttöjen suosituin kilpaurheilumuoto voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

2 JNV:n painopisteenä vuodelle 2015 VIESTINTÄ & VUOROVAIKUTUS
Pyritään lisäämään yhteishenkeä ja vuorovaikutusta joukkueiden, vanhempien, valmentajien ja JoJojen välillä Avoin toiminta eduksi kaikille  Viestinnän osalta uutena ”tiedotustiimi”-ryhmä, johon C-tiimiltä vielä puuttuu edustus Tiimiin saapi ilmoittautua! voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

3 Keväällä 2015 C-tiimissä on 74 voimistelijaa kuudessa joukkueessa
Keväällä 2015 C-tiimissä on 74 voimistelijaa kuudessa joukkueessa. Kokoonpanot muuttuvat vuosittain, seuraavat uudelleen muodostukset tehdään kesäkuussa Tytöt pyritään sijoittamaan heidän kannaltaan kaikista sopivimpiin joukkueisiin. Vuonna 2015 kaikki pääsevät iän puolesta vertailevaan kilpailutoimintaan, joten syksylle ei ole välttämätöntä tehdä erikseen 04-syntyneiden tai 05-syntyneiden joukkueita. Yritetään sitouttaa tytöt C-tiimiin, ei tiettyyn joukkueeseen. Tähän tarvitaan entistä enemmän perheiden apua. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

4 Lasten urheilun laatutekijät Innostus urheiluun
Fyysinen harjoitettavuus Monipuoliset liikuntataidot Urheilulliset elämäntavat voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

5 Tehtäväsuuntautuneisuus sopivalla kilpailulla höystettynä
Sisäisen motivaation kulmakivet: koettu pätevyys, koettu autonomia ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus Tehtäväsuuntautuneisuus sopivalla kilpailulla höystettynä Onnistumisen elämykset, myönteisyys ja välittäminen voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

6 Me valmentajat toivomme, että aikuiset eivät ääneen puhuisi, lasten kuullen, lasten ”heikkouksista” tai epäonnistumisista vaan edelleen jatketaan kannustusta ja korostetaan tyttöjen omia onnistumisia. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

7 Joukkueiden kokoonpanoihin vaikuttaa eniten:
(nämä asiat eivät ole priorisointijärjestyksessä vaan kaikki vaikuttaa kaikkeen) - Lapsen harjoittelumotivaatio Lapsen taidot: kognitiiviset, motoriset, sosiaaliset sekä lajitaidot Lapsen ominaisuudet: psyykkiset, fyysiset ja sosiaaliset C-tiimin lasten kokonaismäärä (montako joukkuetta) Huom. Syntymävuosi, kaverisuhteet, sisarussuhteet, vanhempien toiveet ym. käytännön asiat vaikuttavat vähemmän kuin aiempina vuosina. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

8 Lasten tulisi liikkua terveytensä kannalta vähintään 2h/päivä
Urheilijan polulla olevan lapsen vähintään 3h/päivä Liikunnan ei pidä olla aina ohjattua! Arjen aktiivisuus: koulumatkat kävellen, treenimatkat pyöräillen, jos vain mahdollista Ruutuaika koukuttaa myös liikunnallisesti aktiivista lasta voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

9 KTK-testit C-tiimin motorisia taitoja on testattu joulukuussa 2013 ja tammikuussa Yksittäisten voimistelijoiden tuloksia ei julkaista tai vertailla keskenään. Tiimin kehitys on alustavien laskelmien mukaan: 1/3 voimistelijoista: motoriset taidot pysyneet samana/kehittyneet suhteessa ikätason vaatimaan kehitykseen 2/3 voimistelijoista: motoriset taidot heikentyneet suhteessa ikätason vaatimaan kehitykseen Treeneissä tehdään töitä, että jokainen harjoitus olisi monipuolinen ja veisi taitoja eteenpäin. Voimisteluharrastus ei kuitenkaan riitä kehittämään motorisia taitoja, vaan myös liikuntasuositusten noudattaminen näkyy KTK-tuloksissa. Liikuntasuositukset Urheilijan polulla: vähintään 3h/päivä voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

10 Valmentajien fiiliksiä alkaneesta kaudesta - Cerelle - Cimer - Celer - Citius - Cirrus - Cyrene
voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

11 Kilpailutoiminta kevät 2015
Asemakilpailut ovat alle 12-vuotiaiden lasten kilpailuja -Cerelle -kirjallinen palaute 10-12-vuotiaiden kilpailutoiminta -Cimer, Celer, Citius, Cirrus, Cyrene -Suoritus arvioidaan pistein: sommittelun tekninen ja taiteellinen sekä suoritus -Joukkueet asetetaan saavutettujen pisteiden mukaisiin kategorioihin 1-10 -Säännöt ohjaavat koreografian tekemistä ja asettavat tytöille uusia taitovaatimuksia voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

12 11. 3. Kisakatselmus Vaajakoski 14. 3. OVO Cup Espoo 15. 3
11.3. Kisakatselmus Vaajakoski OVO Cup Espoo Hopeaharppaus (asema) Jyväskylä Mustan Kissan Cup Mäntsälä Pohjois-Suomen aluekilpailut Seinäjoki Sydän-Suomen aluekilpailut Tampere Alueellinen Voimistelu Asema Tampere Kevätnäytös Jyväskylä Hyvinkää Cup Hyvinkää Valmennusryhmien palkitsemistilaisuus Cygnaeus-lukio JNV:n järjestämä kilpailu ! Uusi! Vaajakoski Valmennusryhmien päättäjäiset Jyväskylä Voimistelupäivät, v. ja 12-14K Tampere KIVA-leiri vuotiaille Jyväskylä voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

13 Koostuu opituista taidoista Sisältää fyysisten ominaisuuksien näyttöä
Kilpailuohjelma Koostuu opituista taidoista Sisältää fyysisten ominaisuuksien näyttöä -> Harjoituksissa harjoitellaan ensisijaisesti taitoja ja fyysisiä ominaisuuksia, jotta niitä voidaan kilpailuohjelmissa näyttää. Hyvät fyysiset ominaisuudet ja voimistelutaidot ovat pohjana sille, että tulevaisuudessa voidaan harrastaa kilpaurheilua turvallisesti aikuisikään saakka. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

14 Sitoutuminen joukkuelajissa
-Läsnäolo harjoituksissa oleellista A) Voimistelijan kehityksen kannalta Jokainen treeni on osa valmennussuunnitelmaa Esim. ohjelman harjoittelussa tietty pätkä harjoitellaan yhdessä treenissä Nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta ja voimaa harjoitetaan normaalien joukkuetreenien lisäksi esim. ulkotreeneissä Fyysisiä ominaisuuksia ja taitoja harjoitellaan myös C-tiimin yhteistreeneissä voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

15 Sitoutuminen joukkuelajissa
-Läsnäolo kaikissa harjoituksissa oleellista B) Muun joukkueen harjoittelun kannalta Kilpailuohjelma koostuu joukkueena voimistelemisesta -Aikainen tiedotus poissaoloista helpottaa valmennustyötä Ilmoitattehan myös poissaolon syyn -Kilpailukaudella poissaolot voivat vaikuttaa yksittäisten tyttöjen kilpailemiseen, mikäli tämä on joukkueen edun mukaista -Poissaolokäytännöt ja joukkueiden lomat ovat osittain joukkuekohtaisia voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

16 Leiritoiminta Kotisalileirit Kesäleirit
Kaikkien voimistelijoiden läsnäolo leireillä oleellista Kotisalileirit JNV:n omia leirejä, jotka kuuluvat joukkueiden valmennussuunnitelmiin. Maaliskuun leirien aikataulut tulossa! Kesäleirit JNV:n KIVA-leiri kesäkuussa, jota suosittelemme kaikille Liiton leiritys 10-12-vuotiaiden joukkueet voivat kilpailutuloksen perusteella hakea liiton valmennusrinkeihin. Rinkileirit maksavat n. 120 € + kuljetukset, ja niitä on kahdesti vuodessa. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

17 Talous Kulut pyritään pitämään edelleen perheille kohtuullisina
Talous Kulut pyritään pitämään edelleen perheille kohtuullisina. Valmennusmaksu laskutetaan JNV:n toimistolta kahdesti vuodessa ja se muodostuu harjoitusmäärien mukaisesti: 2 x /vko 185 € 2,5 x /vko 215 € 3 x /vko 265 € 3,5 x/vko n. 294 € 4 x /vko 323 € Kesäkuun harjoitukset sekä KIVA-kesäleiri laskutetaan erikseen. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

18 (Liiton leirit, n. 120 € + matkat)
HANKINNAT: Esiintymispuvut -hinnat vaihtelevat C-joukkueiden kesken. Hinnat ovat noin 60€- 90€/puku. Joukkueet voivat tilata syksylle ja keväälle eri esiintymispuvun. Muut kilpailutarvikkeet -välineet, tossut ym. -koristeet ja meikit Harjoitusvaatteet ja edustusvaatteet Seuran edustusvaatteet Joukkuevaatteet joukkuekohtaisesti Kisareissut Kilpailutoiminta aiheuttaa lisäkustannuksia. Kilpailuja ja esiintymisiä tulee 8-10 vuodessa, joihin tulee kustannettaviksi matkat, ruokailut ja mahdolliset yöpymiset. (Liiton leirit, n. 120 € + matkat) voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

19 C-tiimi urakoi joulukuussa upean satujoulunäytöksen, joka sai paljon hyvää palautetta! Kiitos teille kaikille, jotka olitte mukana! Tänä keväänä talkoolaisia tarvitaan erityisesti seuraaviin tapahtumiin: Hopeaharppaus JNV:n järjestämä kilpailu Likkojen Lenkki 6.6. voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

20 KIITOKSET KAIKILLE! voimisteluliikunnan avulla elämäniloa, elämyksiä ja energiaa lapsille, nuorille ja aikuisille.


Lataa ppt "Lapsille, nuorille ja aikuisille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google