Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SAhL STRATEGIA Esitetään syysliittokokoukselle hyväksyttäväksi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SAhL STRATEGIA Esitetään syysliittokokoukselle hyväksyttäväksi"— Esityksen transkriptio:

1 SAhL STRATEGIA 2010-2015 Esitetään syysliittokokoukselle 2010 hyväksyttäväksi

2 Toiminnan viitekehys Toiminta- Sidosryhmät ympäristö Visio Missio
Harrastus- ja kilpailu- toiminnan arvostukset Suomessa/kehitys Yhteiskunnan kehitys, eettisyys, kestävä kehitys ja turvallisuus Talous ja lajin harrastamisen olosuhteet Visio Missio Arvot Strategiset tavoitteet Tavoitteet vastuu- alueittain Toimenpiteet, vastuut ja resurssit vastuualueittain Sidosryhmät Seurat, seuratoimijat, valmentajat, harrastajat, kilpailijat OKM, SLU, Nuori Suomi, Olympiakomitea puolustusvoimat, lajiliitot, kunnat Yleisö, media, YLE Yhteistyökumppanit IBU, muut kv. toimijat Henkilöstö ja luottamushenkilöt

3 Lähtökohdat strategiakaudelle
Suomen Ampumahiihtoliitolla on vahva menestyshistoria ja menestykseen tähtäävä tulevaisuus. Suomen Ampumahiihtoliitto täytti 50 vuotta 2010. Ampumahiihdon harrastajamäärä on vakiintumassa ja ollaan hakemassa kasvua. Kilpailulupa on noin 800 ampumahiihtäjällä ja jäsenseuroja on yli 100. Valmennusresurssit ja –osaaminen on vahvistumassa. Huipulle tähtäävien nuorten määrä on kasvussa. Nuorten kansainvälisistä arvokilpailuista on useita hyviä sijoituksia. Suomen Ampumahiihtoliitto on kansainvälisen ampumahiihtoliiton jäsen. Suomen painoarvoa pyritään vahvistamaan kansainvälisessä toiminnassa. Vuoteen 2015 tähtäävällä strategiakaudella Suomella on järjestettävänä useat kansainväliset kilpailut, huipentumana MM-kilpailut 2015. Liitto on jäsenseurojen palveluorganisaatio. Liiton strategia on vuosille , jonka pohjalta sitoudutaan yhteisiin päämääriin seuratoiminnan, harrastajamäärän kilpaurheilun ja talouden osalta.

4 Visio ja Missio VISIO Mukaansa tempaavaa monipuolista ampumahiihdon seuratoimintaa, elämyksiä, mukavaa yhdessäoloa ja kansainvälisesti menestyviä ampumahiihtäjiä MISSIO Ampumahiihtoliiton ja sen jäsenseurojen tehtävänä on edistää ampumahiihdon, kesäampumahiihdon ja niiden lajisovellusten harrastusta Suomessa. SAhL toimii kansainvälisen ampumahiihtoliiton aktiivisena jäsenenä pyrkien monipuoliseen kansainväliseen menestykseen.

5 Toiminnan arvot Ampumahiihtoliiton toiminta on eettisesti
kestävällä pohjalla. Ampumahiihtoliiton ja sen jäsenseurojen toiminnan arvoina ovat suomalaisen liikunnan ja urheilun eettiset periaatteet sekä yhteisön itsensä määrittämät yhteisölliset arvot.

6 Toiminnan arvot SAhL arvot Vastuullisuus Kumppanuus Suomalaisuus ja
Rehti voiton tahto Yleiset periaatteet Toisen ihmisen ja elämän kunnioitus, tasa-arvoisuus Terveyden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen Vastuu kasvatuksesta Avoimuus, demokraattisuus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus Tasavertainen oikeus liikuntaan ja urheiluun Kestävä kehitys ja luonnon kunnioittaminen Vastuullinen taloudenpito Täydentävät periaatteet Monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja eettisyys Dopingin vastaisuus Väkivallattomuus Sukupuolisen häirinnän ehkäiseminen Yleisön viihtyvyys – asiakaslähtöisyys

7 Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus
Suomen Ampumahiihtoliiton tarkoituksena on olla ampumahiihtoa ja kesäampumahiihtoa Harrastavien seurojen ja niitä tukevien organisaatioiden yhdyssiteenä. SAhL:n tavoitteena on edistää ampumahiihdon ja kesäampumahiihdon sekä niiden sovellusten harrastamista Suomessa. SAhL on Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) edustaja ja vastuullinen toimija Suomessa. SAhL:n toiminnan keskeiset painotukset Tukee ja luo edellytyksiä ampumahiihtoa harrastaville seuroille ja edistää uusien seurojen perustamista. Ohjaa, valvoo ja edistää jäsenseurojen kilpailutoimintaa Suomessa ja ulkomailla sekä tarvittaessa toimeenpanee kilpailuja, valmennus- ja koulutustilaisuuksia, näytöksiä ja juhlia. Järjestää ja organisoi lajin valmennustoimintaa Suomessa. Vastaa ampumahiihdon alalla neuvonta-, valistus-, tutkimus- ja kehittämistyöstä Valitsee ja lähettää joukkueet kansainvälisiin kilpailuihin. Valvoo omassa toimintapiirissään SAhL:n, IBU:n ja SLU:n sääntöjen noudattamista sekä ratkaisee toimivaltansa puitteissa niitä koskevat rikkomukset ja erimielisyydet. Laatii ja ylläpitää ampumahiihdon kotimaiset kilpailu-, taito- ja ansiomerkkisäännöt. Toimintansa tunnetuksi tekemiseksi SAhL julkaisee ja kustantaa toimintaan liittyvää kirjallisuutta ja lehtiä hyödyntäen sähköisen median mahdollisuudet, myy alansa urheiluvälineitä ja tuotteita, toteuttaa resurssien vahvistamista eri tavoin.

8 Kriittiset menestystekijät
Aktiivinen, kehittyvä seuratoiminta mahdollistaa ja varmistaa harrastajien sekä kilpailijamäärän kasvamisen ja huippujen löytymisen. Tasokas ohjaaja- ja valmentajakoulutusjärjestelmä tuottaa uusia ampumahiihdon osaajia. Toimiva, ammattimainen ja pitkäjännitteinen valmennusjärjestelmä seura-, alue- ja valtakunnan tasolla tuo kansainvälistä menestystä. Toimiva kilpailujärjestelmä seura-, alue- ja valtakunnan tasolla ja joka on sovitettu kansainväliseen kilpailutoimintaan. Taloudelliset resurssit mahdollistavat liiton valmennuksellisen, koulutuksellisen ja hallinnollisen toiminnan ja sen kehittämisen. Ampumahiihdon olosuhteiden kehittäminen ja ylläpito mahdollistaa lajin laadukkaan harrastamisen ja kilpailutoiminnan sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Toimiva sisäinen ja ulkoinen viestintä. Ampumahiihtoliiton toiminta on eettistä ja yhteiskunnallisesti kestävän kehityksen normit täyttävää.

9 Liiton strategiset päävalinnat 1/4
Toiminnan painopisteet Keskeiset tavoitteet Seura- ja nuoriso-toiminta - Ampumahiihtoseuratoiminta on aktiivista ja laadukasta. - Aktiivisten ampumahiihtoseurojen määrä kasvaa tasolle 50 tai enemmän ja uusia seuroja liittyy liiton jäseneksi. (Mittari yli 10 rekisteröityä harrastajaa) - Seuroilta kerätään palautetietoa seura- ja valmennustoiminnan kehittämiseksi tehokkaasti ja nykyajan vaatimuksia vastaavasti. - Alueorganisaatioiden toimintaa sekä resursseja tuetaan ja vahvistetaan. (Luodaan edellytyksiä myös päätoimisuudelle) Harrastajamäärä kasvaa tasolle 2000 tai enemmän ja kilpailulisenssien määrä 1200 tai enemmän. (nyt 750) Olosuhteet > On luotu stadionluokittelu Ampparikoulujen määrä > On määritelty perustaso Seura- ja nuoriso”toimija” liitossa > Liitolla on päätoiminen seurakehittäjä

10 Liiton strategiset päävalinnat 2/4
Toiminnan painopisteet Keskeiset tavoitteet Huippu-urheilu, koulutus- ja valmennustoiminta - Liitolla on toimiva ja laadukas ohjaaja- ja valmennuskoulutusjärjestelmä.> Tasot 1-3 toimivat - Liitolla on valmennuksen linjaus sekä koordinointi-resurssit, jonka mukaisesti valmennusjärjestelmä toimii. > Valm. johtaja - Valmennustieto ja –taito sekä koulutusmateriaali ovat kansainvälisellä tasolla. Suomalaiset ampumahiihtäjät kilpailevat ja menestyvät kansainvälisellä tasolla – kaksi naista ja miestä 25 joukossa mm-cup/ranking. Ampumahiihto on Olympiakomitean järjestelmäliitto. Liitolla on ainakin kahden maan kanssa tieto-taito vaihtoa valmennustoiminnassa Shotsin olympialaisissa on ”täysi joukkue” ampumahiihtäjiä (n+m+viestit)

11 Liiton strategiset päävalinnat 3/4
Toiminnan painopisteet Keskeiset tavoitteet Sääntö- ja kilpailutoiminta Suomessa on toimiva kilpailujärjestelmä seura-, alue- ja kansallisella tasolla. Kansallisia kilpailusääntöjä päivitetään IBU:n sääntömuutosten mukaan. Kansalliset säännöt tukevat ja mahdollistavat harrastajamäärien kasvun. Seurojen arviointi ja palkitseminen tapahtuu asetettujen kriteerien mukaan. Suomessa on seuroja, joilla on olosuhteet ja kyky järjestää kansainvälisiä kilpailuja.

12 Liiton strategiset päävalinnat 4/4
Toiminnan painopisteet Keskeiset tavoitteet Markkinointi ja viestintä Liiton talous mahdollistaa riittävät resurssit määrällisesti ja laadullisesti. Ampumahiihto on kolmen seuratuimman talvilajin joukossa Suomen mediassa (tv). Tiedotus- ja viestintäjärjestelmä on toimiva. Muuta Liitolla on järjestelmä, jolla voidaan tukea kilpaurheilijoiden opiskelua ja urapolkua.

13 Sidosryhmät ja heidän odotuksensa liittoa kohtaan
Odotukset Jäsenseurat Laadukas ja monipuolinen toiminta (koulutus-, valmennus- ja kehittämistuki) Laadukas ja monipuolinen tiedotus Kilpailutoiminnan ja olosuhdetekijöiden kehittämiseen eväitä ja neuvontaa. Yhteydenpito ja vaikuttaminen valtiollisiin, kunnallisiin ja liikuntajärjestöjen päättäjiin Aluetoiminnan toimivuus ja tukeminen Vakuutusturvan opastaminen ja informointi Lajin kustannuksiin vaikuttaminen sekä neuvontapalvelu Koulun, harrastuksen ja jatko-opiskelun yhteensovittaminen Lajin kiinnostavuus ja imago OKM, Olympiakomitea, SLU, NuoriSuomi, lajiliitot, Puolustus- voimat, Rajavartiolaitos, yhteistyökumppanit, yleisö, muut OKM: kansallisen harrastamisen ylläpito ja kehittäminen kansainvälinen kanssakäyminen ja vuorovaikutus koulutus-, huoltaja- ja valmennusjärjestelmän jatkuvuus ja laatu OKM:n myöntämien tukien kriteerien täyttyminen ja avustusten käyttö laadukkaasti yhteistyö yhteisissä hankkeissa Olympiakomitea: kansainvälinen menestys olympialaisiin liittyvä yhteistyö, järjestelmäliiton kriteerien täyttäminen, kilpaurheilun valmennusjärjestelmän toimivuus, laatu ja jatkuvuus

14 Sidosryhmät ja heidän odotuksensa liittoa kohtaan
Odotukset SLU monipuolinen, nykyaikainen ja laadukas nuorisotoiminta eettisyys ja yhteiskuntavastuu tasa-arvo (sukupuoli, etnisyys, erityisryhmät) SLU:n toiminnan ja tavoitteiden yhdensuuntaisuus, aktiivinen osallistuminen SLU:n toimintaan NUORISUOMI Nuorisuomi pelisääntöjen noudattaminen MUUT LAJILIITOT JA VASTAAVAT valmennus-, välineiden laadun kehittämis- sekä kilpailutoiminta yhteistyö yhteistyö urheiluoppilaitosten ja urheiluakatemioiden kehittämisessä yhteisten intressien ajaminen Valmentajakoulutus YHTEISTYÖKUMPPANIT Sopimusten noudattaminen, vastavuoroisuus Lajin myönteinen imago Ampumahiihtäjien menestyminen ja yhteistyökumppanien myönteinen näkyvyys Mediaa kiinnostava toiminta ja esiintymiskykyiset, kiinnostavat urheilijat YLEISÖ Menestyvät urheilijat Kiinnostavat ”tarinat” Lajin huipputapahtumia Suomessa MUUTA puolustusvoimat, rajavartiolaitos: vuorovaikutuksen ja yhteistyön kehittäminen IBU ja lähialueet: kansainvälinen yhteistyö ja tietotaidon vaihto media: ajankohtainen informaatio ja aktiivinen tiedottaminen henkilöstö kokee liiton turvalliseksi, kilpailukykyiseksi ja kehitysmahdollisuuksia tarjoavaksi työpaikaksi seuroissa ja liitossa toimivat ihmiset kokevat positiivisia elämyksiä, myönteistä harrastamisen ja tekemisen iloa ja arvostusta toiminnassaan

15 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Kilpailutoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Kansainvälinen menestys Toimiva valmennusjärjestelmä 15v – aikuiset Valmennuslinjan luominen – ikäluokkatavoitteet Kevät 2011 KV-menestys, Maapisteet, MM ja MM-sijoitukset Nuorten kehittyminen kansainvälisesti Kilpailutoimintavlk Valm. Ja Kilpt johtaja Päävalmentaja Harjoitusolosuhteiden luonti (leirit/koti) Harjoitusolosuhteiden etsiminen ja kehittäminen Vuosittainen tarkastus Menestys Valm ja KT johtaja Valmennus ja huoltoresurssien optimointi EDUSTUSJOUKKUEET Tarvittavien henkilöiden/välineiden resursointi strategiakauden ajaksi Valmentajat Huoltopäällikkö Huoltohenkilöstö Hieroja Fysioterapeutti mennessä Leirit/Kilpailut Työvaliokunta Toiminnanjohtaja Kilpailutoimintavlk pj Valm. Ja KT johtaja Urheilijan urapolku peruskoulusta ammattiin Nuorten ohjaaminen sopiviin oppilaitoksiin Sotkamon lukio/opisto Kontiolahti-Joensuu Etelä-Suomi PV:n urheilukoulu Vaihe 1 syksy 2011 Päätoimiset valmentajat ja järjestelmän ”visualisointi” Ampumahiihtäjien määrä keskuksissa. Päätoimisten valmentajien määrä Kerätty palaute Kilpailutoiminta- ja seuratoimintavlk Seurat

16 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Kilpailutoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Valmentajakoulutusjärjes-telmän yhtenäistäminen ja koulutusjärjestelmän toimiminen Tuotetaan ajantasainen materiaali tasoille I-III ja ampparikoulumateriaali, käynnistetään koulutukset I-taso ja ampparikouluohjaajakoulutukset kesä ja syksy 2011 II-taso kesä 2011 III- taso 2012 Vuodessa 3-4xI-taso 1-2 x II taso 1x III taso/ 2. vuodessa Kilpailutoimintavlk Valm ja KT johtaja Seurakehittäjä Aluevalmentajat Koulutetaan valmentajia ja aikuistuvia urheilijoita seuroihin + liittoon Toimiva valmentajakoulutusjärjestelmä, joka pyörii vuosittain 2011 kesä -> 2012 ensimmäiset III- tason käyneet n. 40 (I-tason käynyttä) valmentajaa, tavoite jokaiseen seuraan vähint. i-tason käynyt valmentaja n. 10 III-tason valmentajaa (seurojen ”herättely”) + aluevalmentajat Koulutettuja kouluttajia I-tasolle Aluevalmentajien kouluttaminen kouluttajiksi Jatkuvasti n. 10 kouluttajaa Valm. Ja KT johtaja

17 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Kilpailutoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Seuroihin laadukasta ohjausta Koulutetaan Ampparikouluohjaajia Vuosittain Jokaisessa toimivassa seurassa koulutettu ohjaajia n. 40 Seurakehittäjä Laadukas kotimainen kilpailujärjestelmä SM-kilpailujen ajankohtien sovittaminen kv kalenteriin Kansallinen kalenteri kattaa koko Suomen Nuorten Lapua-Cup ja muut cupit Kausi Osanottajamäärät SM-kilpailuissa Osanottajamäärät kansallisissa kilpailuissa Kilpailujen laatu Kilpailutoimintavlk Seurat Toimivat säännöt Sääntöjen päivittäminen kv sääntöjen muuttuessa sekä kansallisen tarpeen mukaisesti sekä aina tarvittaessa Säännöt ovat ajan tasalla eikä niissä ole toimintaa haittaavia puutteita.

18 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Markkinointi- ja viestintävaliokunnan tuloskortti
TAVOITE TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Ampumahiihdon myönteinen julkisuuskuva - Markkinointi - ja viestintäkoulutus ja osaaminen; urheilijat, seurat, liitto. - Mielenkiintoinen, monipuolinen ja myönteinen viestintä ja markkinointi - Harjoittelukausi - Jatkuva, kilpailukauteen painottuva viestintä ja markkinointi - Viestintäkoulutukset leireillä ja kilpailujärjestäjien koulutuksessa - Myönteinen ja runsas näkyminen medioissa Valiokunnan pj yhdessä viestinnän ammattilaisten kanssa. Toiminnanjohtaja Liiton puheenjohtaja Hyvä, ammattimainen mediayhteistyö - Aktiivinen ja ammattimainen lajitiedottaminen - Mediaverkoston- ja toimintatapojen kehittäminen - Uutisoinnin yhteydessä, - Jatkuva - Oikea-aikaiset ja -sisältöiset tiedotustilaisuudet. - Mediatiedotteet Toiminnanjohtaja, Valmennusjohto, Valiokunnan pj. Lajin markkinointi - Mielenkiintoinen urheilija- ja lajiviestintä - Sisäinen markkinointi, urheilijat, seurat, sidosryhmät;. Ampumahiihtäjä-lehti, netti-sivut - 4-kertaa vuodessa ilmestyvä Ampumahiihtäjä- lehti - Jatkuvasti päivittyvät interaktiiviset netti-sivut Valiokunta, Nettivastaava Ampumahiihdon kiinnostavuuden nosto Suomessa - Ampumahiihtotapahtumien onnistunut järjestäminen ja niistä tiedottaminen. - Elämykselliset lajikokemukset - Tapahtumien yhteydessä ennakoiden ja tapahtumien aikana - Kävijämääriltään tyydyttävät lajitapahtumat. Tapahtumakohtaiset määrälliset tavoitteet. - Tapahtumasta vastaava organisaatio yhdessä liiton toimijoiden kanssa.

19 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Seuratoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE SEURATASO TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Toimivien ampumahiihtokoulujen perustaminen Toimivat yhdyshenkilöt seuroissa Aktivoidaan seuroja perustamaan uusia ampumahiihtokouluja Seurat ilmoittavat yhdyshenkilön nimen vuosittain kerättävällä yhdystietolomakkeella (tee lomake) 12/2011 HETI Kausittain Uusia ampumahiihtokouluja seuroissa Tavoitteena 2-4 uutta ryhmää/vuosi Harrastajamäärät lisääntyneet ILMOITUSJÄRJESTELMÄ TOIMII Seuratoimintavlk + seurat Ah-jaoston pj. /tai seuran nimeämä yhdyshlö. johtajat. Seuroissa. Seuratoiminta vlk. Pj. Harrastajamäärien lisääminen ja kilpailutoiminnan aktivointi Aktivoidaan seuroja järjestämään, mini- ja aluekilpailuja nuorille ja vasta-alkajille Minikilpailujen määrä/seura Osallistujat/kisa Seurat, Seurojen valmentajat Sinettiseurojen perustaminen Eko ase kisat Aktivoidaan seuroja mukaan sinettiseuratoimintaan ja kehittämään seuraa Laatuseuraksi Markkinointi kouluille, esim. liikuntapäivien yhteyteen 12/2012 Sinettiseurojen määrä Yksi seura/vsi Koulukierrokset Seurat, seuratoimintavaliokunta, seurakehittäjä Seurakehittäjä

20 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Seuratoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE SEURATASO TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Reilu peli, Puhdas urheilu ADT_tiedottaminen ja koulutus seuroissa, ADT materiaali 12/2011 Tiedotus seuroissa vuosittain Seuravalmentajat, seuratoimintavaliokunta Lajiesittelyt Toimintakausien alussa tai keväällä seurat järjestävät alueensa kouluissa tms. lajiesittelytilaisuuksia 12/2012 Laji/toiminnan esittelyt Tiedottaminen nettisivuilla, ilmoitustauluilla tms. Seurat ja seuratoimijat Seuravalmentajien kouluttaminen ammunnan ja fyysisen harjoittelun ohjaaminen Seuraneuvottelupäiville osallistuminen Aktivoidaan entisiä harrastajia, osaavia henkilöitä tai lajista kiinnostuneita mukaan valmentajiksi ja – ohjaajiksi. Kehitetään kannustejärjestelmiä tukemaan valmentajiksi ryhtyviä Markkinoinnin lisääminen liitosta Seuroihin 12/2013 2012 Seuroissa nimetyt valmentajat ja uusien valmentajien ja ohjaajien määrä 1/seura paikalle tavoitteena 30 aktiivista seuraa Seuratoimintavaliokunta, aluevalmentajat, seuravalmentajat LiittoSAhl

21 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Seuratoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE ALUETASO TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Alueryhmien laadukas toiminta Aktiivinen alueryhmien toiminta yhteisten leirien ja leiritysten järjestäjänä, leirien koordinoijana ja tukijana alueellaan 2011 jatkuva prosessi Leiritysten ja koulutusten määrä/vuosi Leireille osallistujien määrä Seuratoimintavlk + liiton valmentaja +aluevalmentajat + seuravalmentajat Valmentaja ja kouluttajayhteistyö Aluevalmentajat toimivat seurojen tukena ja kouluttajina alueellaan. Liiton valmentajien yhteistyö seuroihin alue ja seuravalmentajien kanssa 2011 jatkuvana prosessina Aluevalmentajien määrä/koulutukset Liiton valmentajat, seura ja kilp.toiminta valiokunta toiminnanjohtaja Seuratapaamiset toiminnan arvioimiseksi Järjestetään seurojen välisiä yhteistapaamisia, vuorovastuu periaatteella. Liiton järjestämät seurakehittämispäivät 2011 Yhteiset tapaamiset/alue/seura Liiton järjestämä seurakehittämispäivä +toiminnanjohtaja +seuratoimintavlk + paikalliset seurojen vastuuhenkilöt

22 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Seuratoimintavaliokunnan tuloskortti
TAVOITE LIITTOTASO TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Valmentajien kouluttaminen Valmentajakerhon virittäminen Järjestetään koulutusta ampparikouluohjaajiksi ja valmentajiksi aikoville Järjestetään TD koulutusta Valmennuksen kehittäminen yhteistyössä hiihdon kanssa Vuosittain 1-2 koulutus tapahtumaa Vuorotellen 1 ja 2 tason valmentajille Kevät 2011 Järjestetyt koulutukset/vuosi Valmentajien määrä Vähintään yksi uusi TD- strategiakauden lopussa (kansallinen, kansainvälinen) Kerran vuodessa yhteistyössä hiihtoliiton kanssa Aluevalmentajat Sääntö, kilpailu ja seuratoimintsvaliokunnat Valmennus ja kilp. Toim johtaja Seuraluokittelun kehittäminen ja seurojen tuloksellisuus Otetaan käyttöön uusi seuraluokittelujärjestelmä, Kannustamaan seuroja kehittämän ja ylläpitämään laadukasta toimintaa Kehitetään mittarit mittaamaan seurojen kykyä tuottaa urheilijoita Jatkuva prosessi Kriteerien mukaisiin kilpailuihin osallistuneiden määrä/sijoitukset Aktiivien ja harrastajien määrä Tulokset/harrastajamäärä Kasvattajaseura Seura- ja kilpailutoimintavaliokunnat Toiminnanjohtaja seurakehittäjä SAhL Sinettiseuroiksi hyväksyminen Tuetaan ja opastetaan seuroja pyrkimään sinettiseuroiksi Määrä/toimivat seurat Ampumahiihtoväen yhteistoiminta ja yhteisöllisyys SEURATOIMINNAN VASTUU HLÖ? Liittokokoukset Muu yhteistoiminta, karnevaalit Vastaa seurojen tavoitteiden toteutumisesta liittoon päin VUODEN 2011 LOPPUUNMENNESSÄ 2 krt/vuosi Osallistuvien seurojen määrä Osallistuvien harrastajien ja seuraväen määrä RAPORTIT HALLITUKSELLE Seura ja kilpailutoimintavaliokunta SEURATMHLÖ.

23 Suomen Ampumahiihtoliitto Strategia 2010-2015 Työvaliokunnan tuloskortti
TAVOITE TOIMENPITEET AIKATAULU MITTARI VASTUU Strategian, toimintasuunnitelman, budjetin ja päätösten ohjaaminen ja toteutumisen valvonta Puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan parikeskustelut Hallituksen kokouksille raportointi 1 krt/kuukausi Jokainen hallituksen kokous Strategia aikataulujen toteuma Toimintasuunnitelman toteutuminen Budjetin toteuma Puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja Hallituksen ja sääntömääräisten kokousten valmistelu Valmistelutoimenpiteet ja kutsujen toimittaminen sovituissa aikatauluissa Hallituksen kokoukset 1 vko ennen kokousta Sääntömääräiset kokoukset 2 vko ennen kokousta Aikarajojen toteutuminen Valmistelun huolellisuus Yhteistyösopimusten valmistelu ja sopimusten aikaansaaminen Jatkuva työskentely Pääyhteistyökumppanit vuosittain syyskuun loppuun mennessä Resurssien kehittyminen ja budjetin toteuma Puheenjohtaja Varapuheenjohtajat Toiminnanjohtaja Kansainvälisten yhteyksien ylläpito, kv edustus ja -edunvalvonta ja kansainvälinen tiedottaminen, kansainvälisten arvokilpailujen saamiset Osallistuminen kokouksiin ja tilaisuuksiin, kehityksen ja vahvuuksien esittelyt ja henkilökohtaiset tapaamiset, yhteydenpito IBU:n toiminnoissa oleviin suomalaisedustajiin, kilpailukykyiset tapahtumien järjestelyt IBU:n toimintojen aikataulut ja kulloinkin tilanteen vaatimat toimenpiteet Osallistumiset, henkilövalinnat, tapahtumien saamiset, tapahtumien arvioinnit


Lataa ppt "SAhL STRATEGIA Esitetään syysliittokokoukselle hyväksyttäväksi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google