Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa koulutukseen!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa koulutukseen!"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa koulutukseen!
Elina Levula

2 Avainhenkilökoulutus
ILTAPÄIVÄN OHJELMA 12:00 Energiatori-kierros Helenin opastus 12:30 Kahvit ja esittäytyminen Yhdessä 13:00 Ekokompassin ajankohtaiset Ekokompassi 13:40 Ilmastonmuutos 14:10 Tauko 14:25 Mitkä ihmeen nettovaikutukset? 14:40 Työskentelyä: Miten minun organisaationi voisi kasvattaa kädenjälkeään? 15:25 Loppusanat 15:30 Kiitos!

3 Ota kahvi/tee & sämpylä
Ota kahvi/tee & sämpylä. & Valitse kortti joka kuvaa vastuullisuustyötänne tällä hetkellä.

4 Kuka olet, mistä olet ja kerro minkä tunnekortin valitsit?
Esittäytymiskierros Kuka olet, mistä olet ja kerro minkä tunnekortin valitsit?

5 Ekokompassin ajankohtaiset
HSY:n Irina Niinivaara Uusi raportointijärjestelmä: Materiaalipankki haltuun: Muistakaa käydä säännöllisesti lukemassa kriteerit: Kinos Oy:n kuulumiset Toimitusjohtaja Sami Relander Valtakunnallinen malli Brändiuudistus tulossa 20 min

6 Kertokaa mitä haasteita teidän organisaatiolla on jätteiden kanssa?
Jätteet Kertokaa mitä haasteita teidän organisaatiolla on jätteiden kanssa?

7 Vastuuviestintä Kerro 1) arvoistanne, 2) mitä tavoittelette, 3) mitä teette ja 4) mitä olette saavuttaneet. Älä arkaile tai odottele turhaan. Avoimuus kasvattaa luottamusta. Maailma muuttuu kokoajan – kerro arvoistasi ja mitä teet vastuullisuuden edistämiseksi. Pyydä apua viestintään. Omassa toiminnassa ei joskus näe metsää puilta. Testaa viestisi vaikutusta. Ulkopuolinen voi osata antaa uutta näkökulmaa toimintaanne.

8 Vastuuviestinnän periaatteet
Totuudenmukaisuus Olennaisuus Avoimuus Johdonmukaisuus Konkretia Näyttäminen Pitkäjänteisyys Kunnianhimo Lähde: Oran Tynkkynen ja Kati Berninger Nettopositiivisuus.

9 Päivän polttava aihe: ILMASTONMUUTOS

10 1,5 astetta IPCC eli Intergovernmental Panel on Climate Change.
Kaikki materiaalit: Katsotaan video:

11 Fridays For the Future Video: Voit seurata:

12 Yritysten hiilijalanjäljen laskenta
Yritysten hiilijalanjäljen laskennan haasteet  Miksi ei ole vielä yleistä?  Yleisin standardi Greenhouse Gas Protocol: Laskureita:

13 Mites se kompensaatio? Onko kompensaatio viherpesua?
Hiilensidonnan markkinapaikka?  Nykyisiä kotimaisia kompensaation kauppapaikkoja: Hiilipörssi: Karbonautti: CO2esto: Ilmastoapu: Kompensäätiö:

14 Mitkä ihmeen nettovaikutukset?
TAUKO Seuraavaksi: Mitkä ihmeen nettovaikutukset?

15 Mikä on sinun organisaatiosi tarkoitus?
(Liike-) Toiminnan arvo Yhteis-kunnallinen arvo JAETTU ARVO

16 Mitä on nettopositiivisuus?
Nettopositiivisuuden tavoitteena on 1) tehdä kokonaisuutena enemmän hyvää kuin huonoa ja 2) nostaa vastuullisuustyön rimaa korkeammalle. Se on menestymistä niin, että se samalla autetaan maailmaa pärjäämään paremmin. Ensin pyritään pienentämään jalanjälkeä eli mahdollisia haittoja ja sitten kasvatetaan kädenjälkeä eli hyötyjä ihmisille ja ympäristölle.

17 Jalanjälki vs. kädenjälki
HAITAT HYÖDYT Perinteinen vastuullisuustyö tukee haittojen minimoimisessa – tärkeää myös! Voidaan usein pienentää vain tiettyyn pisteeseen Paremmat keinot mitata Arvonluonti – tehokas keino osoittaa yrityksen arvoja Kattaa hyödyt itselle (mm. henkilöstö) ja muille (mm. planeetta ja sidosryhmät) Voidaan kasvattaa rajattomasti Hankala mitata

18 Miksi tarkastella nettovaikutuksia?
Nettopositiivisuuden tavoittelu tekee vastuullisuustyöstä mielekkäämpää a) positiivisuuden myötä ja vaikuttavampaa b) koska negatiivista jalanjälkeä ei voida koskaan supistaa nollaan, mutta positiivista kädenjälkeä voi käytännössä kasvattaa rajattomasti. Tarkastelu auttaa myös paremmin tunnistamaan jo tämän hetkiset positiiviset vaikutukset kuten yhteisöllisyys, omaan alaan vaikuttaminen, yhteistyöt, hyväntekeväisyys ja päästöjen kompensointi. Toiminnan kädenjäljen parempi tiedostaminen edistää mm. markkinointia, erottumista, henkilöstön työhyvinvointia ja yhteistyökumppanuuksia.

19 Työpajan ohje Miten minun organisaationi voisi kasvattaa kädenjälkeään? Jakautuminen 3-hengen ryhmiin Ideoikaa molemmille 1-3 keinoa kasvattaa kädenjälkeä. Kirjoittakaa ylös.

20 Kertokaa keinonne kasvattaa kädenjälkeä
Työpajan purku Kertokaa keinonne kasvattaa kädenjälkeä

21 Kiitos kaikille, tästä on hyvä jatkaa!


Lataa ppt "Tervetuloa koulutukseen!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google