Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Graduinfo Kalevi Korpela, ympäristöpsykologia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Graduinfo Kalevi Korpela, ympäristöpsykologia"— Esityksen transkriptio:

1 Graduinfo 9.5.2017 Kalevi Korpela, ympäristöpsykologia

2 1. Työkuormituksesta palautuminen: työ- ja ympäristöpsykologisten näkökulmien yhdistäminen (Recovery). Rahoitt. Suomen Akatemia Muuntaako piirretyyppinen tietoisuus/mindfulness työ- ja/tai kotiympäristön luontonäkymien ja luontoliikunnan yhteyttä hyvinvointiin (esim. onnellisuus, elinvoimaisuus, uniongelmat, elämäntyytyväisyys, sairausoireet)? Poikkileikkaus/1 v. päähän (regr.analyysi (RA), valmis aineisto)

3 2. Metsäkävelyihin yhdistettyjen tietoisuusharjoitteiden elvyttävät vaikutukset RestoWalk, rahoittaa Koneen säätiö, yhteistyökumppaneina Ikaalisten kylpylä, Tampereen kaupunki sekä Polar Electro Finland. Mikä on harjoitteiden tekemisen vs pelkän luontokävelyn (3 koeryhmää) vaikutus mielialaan, elpymisen ja elinvoimaisuuden sekä empatian kokemuksiin (ANOVA, valmis aineisto)?

4 RestoWalk: Mitkä koetilanteet ja taustatekijät selittävät mielialan ja tarkkaavuuden (SART-testi) parantumista (logist. RA, valmis aineisto)?

5 Demolomakkeet 3. Keskittymiskyvyn ja opiskeluvireen ylläpitämisen coping-keinot. Mitä keinoja ihmiset käyttävät ja onko luonto- tai kaupunkisuuntautuneilla ihmisillä eroa näissä keinoissa? (ANOVA, osa aineistosta siirrettävä lomakkeilta dataksi) 4. Mielipaikat tunteiden, ajatusten ja vuorovaikutustilanteiden säätelyssä. Mitkä ovat mielipaikassa käymisen psyykkiset tehtävät? Mielipaikkojen ominaisuuksien tarkempi erittely, missä tilanteissa ja tunnetiloissa paikka koetaan tärkeäksi? Mikä paikassa, fyysinen paikka, ihmiset vai toiminta on oleellista millekin säätelytilanteelle? (RA, osa aineistosta siirrettävä lomakkeilta dataksi)

6 Kiitos! Ottakaa yhteyttä, s-posti:


Lataa ppt "Graduinfo Kalevi Korpela, ympäristöpsykologia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google