Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yrittäjyys - joitain tilastotietoja ei kannata opetella ulkoa, vaan voit pohdiskella tietoja Tarja Jokinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yrittäjyys - joitain tilastotietoja ei kannata opetella ulkoa, vaan voit pohdiskella tietoja Tarja Jokinen."— Esityksen transkriptio:

1 Yrittäjyys - joitain tilastotietoja ei kannata opetella ulkoa, vaan voit pohdiskella tietoja
Tarja Jokinen

2 Määrästä yksinyrittäjiä n. 160 000!
Lähde: TEM Yrittäjyyskatsaus 2012 Tarja Jokinen

3 Taulukot TEM:n yrittäjyyskatsauksesta 2011
Taulukot TEM:n yrittäjyyskatsauksesta 2011

4 Lähde: TEMin Yrityskatsaus 2013

5 Lähde: TEMin Yrityskatsaus 2013

6 Lähde: TEM Yrittäjyyskatsaus 2012
Kuvio TEM:n yrittäjyyskatsauksesta 2011

7 Lähde: TEMin Yrityskatsaus 2013

8 Lähde: TEM Yrittäjyyskatsaus 2012
Tarja Jokinen

9 SISÄINEN YRITTÄJYYS Sisäiset yrittäjät Lojaalit reilun pelin pelajat
Ei kehitä toimintoja eikä pelisääntöjä Kehittää toimintoja ja pelisääntöjä Passiiviset myötäilijät Pelokkaat byrokraatit Sisäiset yrittäjät Lojaalit reilun pelin pelajat Noudattaa pelisääntöjä Itsekkäät hyväksi- käyttäjät “Nihilistit” “Vallan- kumoukselliset” uudistajat “Rajojen kokeilijat” Ei noudata pelisääntöjä

10 MILLAISTA ON OLLA YRITTÄJÄ?
“ Moni lähtee hakemaan villoja ja tulee itse kotiin kerittynä.” (Don Quijote) “Ei se mitään saa, joka ei mitään yritä.” (suomalainen sananlasku)

11

12 Sixten Korkman 11/2009 Suomalaisen ja yhdysvaltalaisen suhtautuminen itseensä ja muihin: Yhdysvaltalainen: ”You are brilliant – but so am I.” Suomalainen: ”Mä en oo mitään – mut et oo kyllä säkään!” Tarja Jokinen

13 Yrittäjyys askarruttaa suomalaisia! Moodlessa tuore artikkeli!

14 Nämä asiat tehtävässä…
Jos työnne kohteena on ”yrittäjävetoinen” tai perhe-/sukuyritys, ottakaa ohjeen mukaan myös tämä aihe käsittelyyn. Hyödyntäkää tilastotietoa! Voitte myös ottaa selvää tradenomien määrästä ja työtehtävistä yrityksessä sekä yrityksen aikeista palkata tradenomeja tulevaisuudessa – oman kiinnostuksenne mukaan. Muistakaa näissä yhteydenotoissa, että me kaikki olemme niin tutkinnon kuin myös HAAGA-HELIAn ja tradenomitutkinnon markkinoijia!

15 … ja jatkossa! Seuraa oman kiinnostuksesi mukaan Suomea yrittäjien toimintaympäristönä. Jos kiinnostut yrittäjyydestä, ota tavaksi tutustua vaikkapa TEM:n Yrityskatsaukseen vuosittain. Se ilmestyy yleensä marraskuussa. Perustietojen lisäksi katsauksessa on vuosittain vaihtuvia teemoja. Koulutusohjelmamme yrittäjyysopinnoista kerrotaan tunneilla ja MyNetistä löytyy (polkua Opiskelu/Opintotarjonta) ajankohtaisia linkkejä tulevista opintojaksoista. Isosta excel-taulukosta löydät yrittäjyysopinnot BUS-tunnuksella.


Lataa ppt "Yrittäjyys - joitain tilastotietoja ei kannata opetella ulkoa, vaan voit pohdiskella tietoja Tarja Jokinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google