Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Säästötoimikysely huhtikuu 2017

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Säästötoimikysely huhtikuu 2017"— Esityksen transkriptio:

1 Säästötoimikysely huhtikuu 2017

2 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko edustamallasi työpaikalla/työpaikoilla käyty yhteistoimintaneuvotteluja viimeisen puolen vuoden aikana?

3 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Miksi neuvottelut on käyty? Vastausten lukumäärä huhtikuu 2015 huhtikuu 2016 huhtikuu 2017 Henkilökunnan vähentämiseksi 13 11 14 Henkilökunnan lomauttamiseksi 4 5 1 Henkilökunnan osa-aikaistamiseksi 3 Muu syy, mikä? 17 25

4 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Miksi neuvottelut on käyty, avoimet vastaukset: Muu syy, mikä Vastaavien sairaanhoitajien vähentäminen. Kilpailutuksessa häviäminen. Työehtosopimuksen vaihdos. Vastaavan sairaanhoitajan viran lakkauttaminen. Lyhyiden sairauslomien aikana ei oteta sijaisia, joustavuus. Säästöjen löytäminen. Keittiön toiminta viisipäiväiseksi. Töiden uudelleenjärjestelemiseksi. Vastaavan hoitajan toimenkuvan yt:t. Taloudelliset syyt. Migri lopetti ryhmäkodin ja Talla ei ollut tarjota muuta työtä. Sairaanhoitajien vähentäminen, koska tarvetta ei ollut neljälle. TES-muutos. Toimenkuvan selkeyttämiseksi, kilpailun parantamiseksi Soten myötä. Töiden uudelleenorganisointi.

5 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Miksi neuvottelut on käyty, avoimet vastaukset: Muu syy, mikä Viikonlopputuntien vähentäminen ja mitoitus viikonlopuissa. Vastaavan ohjaajan työ esimiehelle. 6 luvun mukaiset töiden järjestelyt ja henkilöstön sijoittaminen. Muut työjärjestelyt. Hallinnolliset syyt. Vastaavan hoitajan työn uudelleenorganisointi. Vastaavien hoitajien yt-neuvottelut. Vastaavien hoitajien siirto sairaanhoitajiksi.

6 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne toteuttanut joitakin seuraavista säästötoimenpiteistä viimeisen puolen vuoden aikana? huhtikuu 2015 huhtikuu 2016 huhtikuu 2017 kyllä Henkilökunnan irtisanominen 14  13 10 Henkilökunnan lomauttaminen 4  4 Henkilökunnan osa-aikaistaminen 7  5 6 Kannustusta palkattomien vapaapäivien pitämiseksi 17  17 12 Sopimusta lomarahan vaihtamisesta vapaaksi 8  8 3

7 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Jos vastasit edellisen kysymyksen kohtiin irtisanominen/lomauttaminen/ osa-aikaistaminen kyllä, niin kuinka montaa henkilöä ko. toimenpide on koskenut? Yhdeksää tässä vaiheessa ja loppuvuoteen on annettu lomautusilmoitukset 10 henkilölle. Tiedossa yksi varma tapaus. Koko hallintoa. 1 työntekijä irtisanottiin ja muihin sovellettiin lomautuksia. Talossamme on käynnissä yt:t, säästöjä pitää saada 2 henkilövuotta. Kolmea henkilöä. 2-3 henkilöä. N. kolmea henkilöä. Neljää sairaanhoitajaa. Kuutta henkilöä. Kahta henkilöä. Kahdeksaa henkilöä. 5-7 henkilöä. N. 15 henkilöä.

8 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne ilmoittanut käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut lähitulevaisuudessa? huhtikuu 2015 huhtikuu 2016 huhtikuu 2017  kyllä 6 5 11

9 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne toteuttanut joitakin muita kuin edellä kysyttyjä säästötoimenpiteitä viimeisen puolen vuoden aikana? Jos on, niin mitä? Ruokatilausten pienentäminen, kouluttamattoman henkilökunnan palkkaaminen, kaikkien kulujen minimointi. Työaikamuutokset- työvuoroja on lyhennetty vapaapäivien vähentämiseksi, jolloin sijaistarve vähenee. Keittiöllä työskentelevien työ muuttuu 5 päiväiseksi ja näin yhden palkkaus pienenee, kun viikonloppulisät häviävät. Palvelukotiohjaajien työmäärä näin lisääntyy. Jos aamuvuorosta on puuttunut joku, niin aina ei ole tilalle palkattu keikkalaista. Jos on opiskelijoita, niin ajatellaan, että kyllä pärjätään. Keskusteltu asiasta työnantajan kanssa ettei opiskelijat ole työvoimaa vaan jos työvoimana käytetään, niin opiskelijan on saatava siitä palkkaa.

10 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne toteuttanut joitakin muita kuin edellä kysyttyjä säästötoimenpiteitä viimeisen puolen vuoden aikana? Jos on, niin mitä? Yt:t parhaillaan menossa, vastaavien sairaanhoitajien töihin liittyen ja heidän toimenkuvansa muuttamiseksi enemmän ohjaajien toimenkuvaa vastaavaksi ja heidän töitänsä siirretään osaksi johtajille, esim. lääkkeenhoidosta vastaaminen jne. Todellisuudessa tuskin vastaavien sairaanhoitajien työt muuttuvat juurikaan, mutta palkka pienenisi huomattavasti. Viikonloput minimimitoitus henkilökunnassa ja tunnit aikaisempaa vähemmän. Ennen 7 tuntia ja nyt /2 tuntia. Henkilökuntaa ei palkata tarpeeksi vakituisina, käytetään keikkalaisia listan täydennykseksi. Keikkalaisia ei saada kunnolla, joten vakihenkilöstö tekee pitkiä päiviä ja tulee vapailla töihin, ne ylityöt pitää ottaa samalla listalla takaisin silloin, kun saadaan sijainen. Hoitotarvikkeissa tulee säästää. Vähennetty, lyhennetty lauantai-, sunnuntai- ja pyhätyöaikaa. C palvelut Vakituisista työsuhteista lähteneiden tilalle ei palkata työntekijöitä, hakivat Valviralta lupaa laskea hoitajamitoitusta. Tunteja vähennetty työntekijöiltä, jatkuvasti "haamuvuoroja", jopa yli puolet päivän tekijöistä. Aina ei saada sijaisia, joten tehdään vajaalla. Vastaava hoitaja lähti yrityksen toiseen taloon, tilalle ei ketään. Lähteneiden tilalle ei ole palkattu ketään. Vakituisia pitäisi olla 24 (o,6x40 mitoituksella), meitä on 21 joista osa tuntityöntekijöitä. Päällekkäiset ajat poistettu vuorojen vaihdosta. Täytyy ruokailla asukkaiden kanssa jolloin ei tule lainkaan taukoja.

11 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne toteuttanut joitakin muita kuin edellä kysyttyjä säästötoimenpiteitä viimeisen puolen vuoden aikana? Jos on, niin mitä? Sijaisilla ja keikkalaisilla lyhyemmät päivät kuin vakituisilla hoitajilla. Ns. haamutyöntekijöitä työvuorolistoissa ollut viime syksystä asti. Eli työvuoroja henkilöillä, joita ei ole työpaikassamme. Sijaisia ei oteta, kouluttamatonta henkilökuntaa on paljon. Vuoroja mennään vajaalla. Sijaisten palkkaamista vähennetty. Vähentänyt tuntityöläisten tunteja sekä määrää, vähentänyt viikonlopulta työtunteja kuukausipalkkalaisilta ja lisännyt niitä viikolle. Tuntityöläisille työtunnit vähennetty kuuteen tuntiin per päivä. Ylityökielto laitettu voimaan. Hoitajamitoitusta on vähennetty aikaisemmasta, mutta ylittää silti vielä minimin. Työntekijät eivät pääse maksullisiin täydennyskoulutuksiin tai jos menevät, niin maksavat itse kaikki kulut. Tästä poissuljettu ihan pakolliset RAI, lääkelasku yms. koulutukset.

12 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne toteuttanut joitakin muita kuin edellä kysyttyjä säästötoimenpiteitä viimeisen puolen vuoden aikana? Jos on, niin mitä? Sijaisten lyhyet 4-6 tunnin sijaisuudet sekä haamuvuorot. Hoitajia vuoroissa vähemmän, lyhennetyt päivät, sairastuneiden tilalle ei aina ketään vaan muut töissä olevat tekevät. Vakituisista paikoista muutama lähtenyt muualle ja niitä ei ole täytetty ainakaan vielä. Varsinkin pyhäpäivisin lyhyemmät päivät. Viikonloput mennään vähällä väellä. Hoidetaan enemmän ihmisiä arkena, silti samat työt. Muutamia keikkalaisten iltavuoroja lyhennetty 6 tuntiseksi normaalin 8 tunnin sijaan. Osin syynä, että saamme helpommin vakituisessa työssä olevia keikkalaisia paikkaamaan puutoksia meille, osin syynä suuret keikkalaiskulut. Työntekijöitä on vähennetty aamuvuorossa ja työlistoista tulee näin kiireisempiä. Lähihoitaja irtisanoutui ja tilalle "palkattiin" oppisopimuksella alaa opiskeleva lähihoitaja. Hän siis heti ensimmäisestä päivästä alkaen täydessä vahvuudessa. Jos sairaslomia tulee ja sijainen jostain saadaan, niin he saavat olla max. 6 tuntia töissä. Vaatii vakihenkilökunnan joustoa ja välillä päivien venyttämistä, kun aamuvuoron sijainen lähtee klo 13 ja iltavuoron sijainen tulee klo 15. Tästä on ollut välillä pakko tehdä ohjeistusta vastaan ja "venyttää" sijaisten työaikoja, jotta asukkaat saadaan hoidettua.

13 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus
Onko työnantajanne toteuttanut joitakin muita kuin edellä kysyttyjä säästötoimenpiteitä viimeisen puolen vuoden aikana? Jos on, niin mitä? Esim. sairaslomalla ei sijaisteta tai jos lomailee lomakauden ulkopuolella, ei sijaisia saada. Sijaisia ei palkata. Mahdollisimman vähän henkilökuntaa, sijaisia ei palkata, mitään ei hankita Sopimusta lomarahan vaihtamisesta vapaaksi tarjotaan osalle henkilökuntaa. Säästänyt koulutuksessa, vaihtanut työehtosopimuksen ja tämän myötä siirtänyt uudet työntekijät palkkaluokkaan G17(aiempi VR3 tp-tessin mukaan.) Lisät huonontuneet tämän palkkaluokkamuutoksen vuoksi vanhoilla työntekijöillä. Käynnissä yt:t vastaavien hoitajien muuttamiseksi rivisairaanhoitajiksi. Kyseessä kymmeniä vastaavia hoitajia.


Lataa ppt "Säästötoimikysely huhtikuu 2017"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google