Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö"— Esityksen transkriptio:

1 Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
S-ryhmän muodostaa 20 itsenäistä alueosuuskauppaa ja kahdeksan pienempää paikallisosuuskauppaa sekä osuuskauppojen omistama keskuskunta SOK tytär- ja osakkuusyhtiöineen. SOK:n selvästi suurin omistaja pääkaupunkiseudun HOK-Elanto. S-ryhmän vähittäismyynti vuonna 2011 oli 11,5 miljardia euroa (alv 0 %). Ryhmän liiketoiminta-alueista suurin on marketkauppa, jonka liikevaihto oli noin 7,0 miljardia euroa. Henkilöstön määrä oli vuoden 2011 lopussa yli Itsenäiset osuuskaupat pyörittävät esim. Prismojen, Sokosten ja ABC-asemien toimintaa omalla alueellaan. SOK:n tehtävänä on tuottaa osuuskaupoille palveluita. Se vastaa koko S-ryhmän strategian laatimisesta ja eri ketjujen kehittämisestä.

2

3 SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja eri ketjujen kehittämisestä. SOK:n liiketoiminta täydentää S-ryhmän tarjontaa kotimaassa ja lähialueilla. SOK:n tytäryhtiöitä ovat muun muassa Hankkija-Maatalous Oy, Sokotel Oy, SOK Autokauppa Oy sekä hankintayhtiöt Inex Partners Oy ja Meira Nova Oy. Alueellisten ja valtakunnallisten tytäryhtiöidensä lisäksi SOK:lla on yhtiöt Baltian maissa ja Pietarissa. Niiden toimialoina ovat marketkauppa ja matkailu- ja ravitsemiskauppa. Yhdessä SOK ja sen tytäryhtiöt muodostavat SOK-yhtymän. SOK:n pääjohtajana aloitti 1. huhtikuuta 2010 Kuisma Niemelä, joka siirtyi tehtävään Keskimaa Osk:n toimitusjohtajan paikalta. Syyskuussa Kuisma Niemelä ilmoitti erostaan ja parhaillaan haetaan uutta pääjohtajaa.

4 Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti vuonna 2012 oli noin 12 mrd. euroa (alv 0 %). K-ryhmä työllistää noin henkeä. Kesko toimii ruoka-, käyttötavara-, rauta- sekä auto- ja konekaupassa. Sen toimialayhtiöt ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.


Lataa ppt "Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google