Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
Tiivistelmä 4. Aineosien erottaminen
Seoksen aineosat voidaan erottaa toisistaan käyttämällä erilaisia erotusmenetelmiä. Suodattamisessa hiukkaskooltaan pienimmät aineosat menevät suodattimen läpi, mutta karkeammat aineosat jäävät suodattimeen. Uuttamisessa maku- ja väriaineet liuotetaan pois seoksesta. Tislauksessa neste höyrystetään, tiivistetään ja otetaan talteen. Haihduttamisessa liuotin haihdutetaan pois, jolloin liuennut aine jää haihdutusastiaan. Kiteyttämisessä liuoksen lämpötilaa lasketaan, jolloin liukoisuus pienenee ja liukeneva kiinteä aine kiteytyy.
2
Erilaisia erotusmenetelmiä
suodattaminen uuttaminen puhdistustislaus jakotislaus erotussuppilolla erottaminen haihduttaminen kiteyttäminen kromatografia
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.