Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vesihuolto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vesihuolto."— Esityksen transkriptio:

1 Vesihuolto

2 Vedenkäytön tehokkuus
Mittaa vedenkulutus Seuraa vedenkulutusta kuukausitasolla Asenna runsaan käytön alueille alamittarit Vertaa vertailuarvoihin Laske vedenkulutus/asiakas/yö Sinun tulee käyttää aikaa ja resursseja huolelliseen suunnitteluun, järjestelyyn, koulutukseen ja seurantaan, jotta voisit asettaa ja saavuttaa asianmukaisia ja realistisia tavoitteita. Runsaan käytön alueita ovat uima-allasosasto, keittiö, puutarha

3 Vedenkäytön alueet Alue Lauhkea Välimeri Trooppinen m3 % Vierashuone
18,088 34 17,075 38 121,312 36 Ruoka ja juoma, ml. keittiö 11,704 22 8,614 19 48,168 15 Yleiset WC:t 10,640 20 8,255 18 17,840 5 Pyykkitupa 9,044 17 2,410 39,248 12 LVI 532 1 1,231 3 57,088 Höyrynkehitys 2,128 4 205 0.5 Uima-allas 1,064 2 4,589 10.5 Puutarha 2,154 3,568 Vedenkäsittely 24,976 7 Lauhkea: Tiedot saksalaisesta 300 huoneen hotellista, jossa vedenkulutus on 620 l/yö Välimeri: Tiedot lissabonilaisesta 270 huoneen hotellista, jossa vedenkulutus on 800 l/yö Trooppinen: Tiedot indonesialaisesta 800 huoneen hotellista, jossa vedenkulutus on 820 l/yö

4 Vedenkäytön vertailuarvot
Hotellityyppi Ilmastovyöhyke Vedenkulutus m3 per yöpyvä vieras Erinomainen Tyydyttävä Korkea Luksushotelli Lauhkea < 0.2 < 0.3 > 0.3 Välimeri < 0.25 Trooppinen < 0.35 Rainer Stifterin omat kokemukset ja vertailuarvot on julkaissut EMH & greenhotelier.org

5 Kylpyhuoneet Suihkusta virtaa < 10 litraa vettä minuutissa.
Säästöhuuhtelulla varustetut WC-istuimet < 6 litraa per huuhtelu Asenna kahdella erikokoisella huuhtelulla varustetut WC-istuimet Mikäli kaikkien WC-istuinten vaihtaminen ei ole mahdollista, pienennä huuhteluveden määrää laittamalla vesisäiliöön tiiliskivi tai täysi vesipullo Hanojen enimmäisvirtauksen tulisi olla kuusi litraa minuutissa. Virtausrajoittimet auttavat pienentämään hanojen virtausmääriä. Huolto ja henkilökunnan koulutus Vieraita opastavat tarrat Suihkun virtauksen ei tulisi olla yli 10 litraa/min (paras määrä on 8l). Määrä on helppo mitata ämpärin ja sekuntikellon avulla. Huollolla on tärkeä rooli vedenkulutuksen alentamisessa – vuotava WC-istuin voi kuluttaa päivässä jopa 750 litraa vettä.

6 Pyykkitupa Lataa pyykinpesukoneet täyteen Pese pieniä 5 kg määriä
Minimoi huuhtelun määrä niin, ettei laatu huonone Harkitse aiempien huuhteluvesien uusiokäyttöä Huolto Varmista, että tunnelipesukoneiden ja CBW-pesukoneiden vedenvirtausmäärät on säädetty valmistajan suositusten mukaisiksi Kun ostat pesukoneita, hae hyvää vedenkulutusluokitusta Harkitse otsonipyykinpesujärjestelmien käyttöä Harkitse edellisen huuhtelukerran veden käyttämistä uudelleen seuraavan kerran ensimmäisessä pesussa asentamalla väliaikaiset vesisäiliöt; yli 500 huoneen hotellien tulisi harkita CBW-pesukoneita, jotka käyttävät huuhteluvettä esipesuun ja vaahdottamiseen. Myös huollolla on tärkeä rooli: tarkista pesukoneet säännöllisesti vuotavien venttiileiden varalta ja tarkista, että kaikki vedenottoventtiilit sulkeutuvat oikein ja että veden uusiokäyttösäiliöiden tasosäätimet toimivat oikein. Harkitse otsonipesujärjestelmien käyttöä. Järjestelmät syöttävät veteen otsonia, joka tekee pesusta tehokkaamman yhdessä pesukemikaalien kanssa.

7 Uima-allas Uima-allas kasvattaa suuren hotellin makeanvedenkäyttöä jopa 10 prosentilla. Suorita huollot säännöllisesti vuotojen estämiseksi. Huuhtele uima-allas kahden tai kolmen päivän välein päivittäisen huuhtelun sijaan Pidä uima-altaat aina peitettyinä Asenna altaan viereen painikkeilla toimivia suihkuja Suorita huollot säännöllisesti vuotojen estämiseksi. Vuodot on helpoin tarkastaa lukemalla vesimittarin lukema viimeiseksi illalla ja ensimmäiseksi aamulla. Huuhtele uima-allas kahden tai kolmen päivän välein päivittäisen huuhtelun sijaan. Kannattaa myös valita huuhtelujärjestelmä, joka kerää veden talteen ja käyttää sitä kasteluun. Pidä uima-altaat peitettyinä aina, kun ne eivät ole käytössä. Tämä estää vettä haihtumasta ja vähentää näin ollen tyhjennys- ja täyttötarvetta. Lämmitettävien altaiden kohdalla se lisäksi säästää lämpöä.

8 Piha-alueet Älä kastele piha-alueita keskellä päivää.
Vältä automaattisten kastelujärjestelmien käyttöä. Aseta sadettimiin ajastimet vedenkäytön säätelemiseksi. Puutarhaan ja pihalle asennetut kosteusanturit auttavat lisäksi välttämään liikakastelua. Määrittele manuaaliselle kastelulle oma menettelytapansa ja opasta puutarhatyöntekijöitä. Käytä sadevedenkeruujärjestelmiä. Hyödynnä kylpyammeiden ja käsienpesualtaiden jätevettä kastelussa. Käytä omaa luonnonmukaista kompostia. Maan pinnalle levitetty puuhake auttaa estämään kosteuden haihtumista. Kotoperäiset kasvilajit tarvitsevat yleensä vähemmän vettä. Älä kastele piha-alueita keskellä päivää. Kuumissa ilmastoissa paras kasteluaika on iltaisin. Määrittele manuaaliselle kastelulle oma menettelytapansa ja opasta puutarhatyöntekijöitä vähentämään vedenkäyttöä aina, kun mahdollista. Käytä sadevedenkeruujärjestelmiä ohjaamaan sadeveden kulkua ja keräämään sadevettä katoilta ja sadevesikouruista. Vesi voidaan ohjata maanalaisiin säiliöihin tai tynnyreihin. Kasvit pitävät usein enemmän sadevedestä kuin käsitellystä vesijohtovedestä. Hyödynnä kylpyammeiden ja käsienpesualtaiden jätevettä kastelussa. Harkitse sellaisen puhdistusjärjestelmän asentamista, joka mahdollistaa vessojen puhdistetun jäteveden käyttämisen puutarhassa. Käsittelylaitos tulee sijoittaa pois näkyvistä ja vallitseva tuulensuunta huomioon ottaen. Järjestelmien käyttöä tulee valvoa huolellisesti. Käytä omaa luonnonmukaista kompostia, sillä se tekee maaperästä ravinnerikkaampaa ja auttaa maaperää säilyttämään kosteutensa. Kotoperäiset kasvilajit tarvitsevat yleensä vähemmän vettä, joten suunnittele ja maisemoi piha-alueesi vallitsevan ympäristön mukaisesti.

9 Keittiö Pese ainoastaan täysiä koneellisia astioita.
Aterimien ja astioiden esiliotus säästää juoksevan veden käytössä. Huuhtele kasvikset ja hedelmät altaassa juoksevan veden sijaan. Vältä ruoan sulattamista juoksevan veden alla ja vältä juoksevan veden käyttöä myös jään sulattamiseen altaan viemärin päältä. Minimoi jääkoneiden käyttö ja säädä koneet siten, että ne antavat vähemmän jäitä kerralla.

10 Siivous Opasta siivoushenkilökuntaa vedenkäytön vähentämisessä.
Käynnistä liinavaatteiden uudelleenkäyttöohjelma. Anna vieraille mahdollisuus valita, haluavatko he, että liinavaatteet vaihdetaan päivittäin. Opasta siivoushenkilökuntaa vedenkäytön vähentämisessä: kuinka monta kertaa WC vedetään siivouksen aikana, hanoja ei jätetä juoksemaan, vettä ei käytetä ylettömiä määriä ja lattioiden pesemiseen käytetään mieluummin moppia kuin letkua. Käynnistä liinavaatteiden uudelleenkäyttöohjelma. Sen lisäksi, että ohjelmat säästävät vettä, ne myös kuluttavat kankaita vähemmän ja pidentävät näin ollen kankaiden käyttöikää. Lisäksi ohjelmat säästävät siivoushenkilökunnan aikaa. Monet hotellit mainostavat käyttävänsä uudelleenkäyttöohjelmaa, mutta eivät käytännössä toteuta ohjelmaa. Tämä tekee vieraista kyynisiä. Lisäksi moni vieras luulee, että hotelli yrittää vain säästää rahaa. Ohjelman pakollisen noudattamisen sijaan paras käytäntö on se, että hotelli tarjoaa vieraille mahdollisuuden jättää liinavaatteet vaihtamatta päivittäin.

11 Kommunikointi ja koulutus
Kerro paikallisista vesiongelmista ja alueen makeanveden resursseista. Noudata paikallisia vedenotto- ja jätevedenhävitysmääräyksiä (henkilökunta). Kannusta vieraita sulkemaan hana hampaiden harjauksen ajaksi. Pyydä vieraita käyttämään pyyhkeitä ja liinavaatteita useammin kuin kerran.


Lataa ppt "Vesihuolto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google