Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KULTAVASU 2016 – 2017 toteuttamissuunnitelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KULTAVASU 2016 – 2017 toteuttamissuunnitelma"— Esityksen transkriptio:

1 KULTAVASU 2016 – 2017 toteuttamissuunnitelma
KultaVasu - Varkauden kaupungin varhaiskasvatuksen pedagoginen kehittäminen kulttuurin ja taiteen keinoin

2 HANKE PÄHKINÄNKUORESSA
KultaVasu hanke jalkauttaa paikallisen varhaiskasvatussuunnitelman käytännön tasolle. Hankkeessa kehitetään Varkauden kaupungin varhaiskasvatushenkilöstön ammatillista osaamista, vahvistetaan varhaiskasvatuksen toimintakulttuuria ja pedagogiikkaa uuden varhaiskasvatussuunnitelman ja varhaiskasvatuslain tavoitteiden mukaisesti. Hanke tukee Varkauden kaupungin paikallista varhaiskasvatussuunnitelmatyötä moniammatillisen yhteistyön ja taidepedagogiikan keinoin yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa.

3 YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN KESKINÄINEN TYÖNJAKO
Hanke on Varkauden kaupungin varhaiskasvatuksen ja Lastenkulttuurikeskus Verson yhteisesti suunnittelema ja toteuttama. Lastenkulttuurikeskus Verso tukee Varkauden kaupungin paikallista varhaiskasvatussuunnitelmatyötä moniammatillisen yhteistyön ja taidepedagogiikan keinoin. KultaVasun työryhmään kuuluu Anne Kumpulainen, Helena Forsman, Terhi Siipainen, Minnamaria Koistinen ja Irma Airaksinen

4 TAVOITE 1. Lapsen vuorovaikutustaidot ja kulttuurikompetenssi Hanke kehittää lapsen yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä lapsen toimimista vertaisryhmissä ja syventää vanhemman tai muun huoltajan kanssa tehtävää yhteistyötä lapsen tasapainoisen kehityksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parhaaksi taidekasvatuksen avulla. Toiminnalla vahvistetaan lapsen tunteiden ja ajattelun ilmaisua sekä kulttuurikompetenssia eri tavoin.

5 TAVOITE 2. Varhaiskasvatushenkilöstön pedagoginen osaaminen ja toimintakulttuuri Tavoitteena on kehittää lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteeseen ja kulttuuriperinteeseen perustuvaa monipuolista pedagogista toimintaa ja mahdollistaa lapsenluontaista taiteilijuutta. Hankkeen tavoitteena on muokata varhaiskasvatushenkilöstön työtapoja ja toimintakulttuuria avaamalla taidekasvatuksen mahdollisuudet varhaiskasvatuksen pedagogiikassa, tuomalla osaamista, uskallusta ja konkreettisia taidekasvatuksen keinoja kasvatustyön arkeen.

6 TAVOITE 3. Kirjataan suunnitelmallinen taide- ja kulttuurikasvatus osaksi paikallista varhaiskasvatussuunnitelmaa Luodaan yhtenäinen polku varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatuksesta esi- ja perusopetuksen Kulttuuriketju- kulttuurikasvatussuunnitelmaan.

7 HANKKEEN PITKÄN AIKAVÄLIN TAVOITTEET
Toimintakulttuuri muuttuu, varhaiskasvatuksen henkilöstön osaaminen kehittyy ja henkilöstön kyky havainnoida, arvioida, dokumentoida ja kehittää omaa työtään kehittyy. Yhteistyö kulttuuritoimijoiden ja varhaiskasvatuksen kesken lisääntyy ja muuttuu suunnitelmalliseksi.


Lataa ppt "KULTAVASU 2016 – 2017 toteuttamissuunnitelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google