Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN | MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN | MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA"— Esityksen transkriptio:

1 LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN | MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA
Viestimme maakunnasta LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN | MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA

2 Uusi maakunta on meidän työpaikkamme
Maakuntauudistuksen kautta noin 9000 pohjalaisen uusi työpaikka on Pohjanmaan maakunta tai sen omistama liikelaitos tai yhtiö. Avoimella viestinnällä on suuri merkitys sille, kuinka hyvin onnistumme muutoksessa. Tilanne on kaikille uusi ja työkulttuurit ovat erilaiset. Kuunnellaan toisiamme ja opitaan uutta! Tämä on opas työyhteisöviestintään valmisteluaikana. Tavoitteena on mahdollisimman tasapuolinen viestintä kaikissa mukana olevissa organisaatioissa. Yhdessä rakennamme uutta, hyvää työyhteisöä!

3 Tiedätkö: Miksi teemme maakuntauudistuksen?
Tarvittavat palvelut kaikille Resurssien fiksumpi käyttö Modernit palvelut Asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien parantaminen Yhden luukun periaate

4 Toimiva sisäinen viestintä on avain onnistuneeseen muutokseen
Avoin viestintäkulttuuri ja työhyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Jokainen työntekijä rakentaa kuvaa uudesta Pohjanmaasta ja on osa viestintää. Kaikilla on oltava mahdollisuus osallistua muutokseen. Kuunteleminen on yhtä tärkeää kuin puhuminen.

5 Tiedonkulussa tärkeintä
Avoimuus ja vuorovaikutus Ennakoitavuus, suunnitelmallisuus, selkeys Kerro henkilöstölle ennen muita Viestintä on osa johtamista ja johtaminen osa viestintää Varmista, että oikeaa tietoa on helposti saatavilla. Kaikki voivat sitä jakaa ja keskustella siitä.

6 Henkilöstön rooli Viestintäkanavat
henkilöstöinfot ja yksikkökokoukset uudistuksen nettisivut 2019.pohjanmaa.fi intra Kahvipöytä- ja käytäväkeskustelut Uudistuksen henkilöstöryhmä Oman organisaation YT-ryhmä sosiaalinen media, blogit, vlogit kehityskeskustelut kehittämis- ja suunnittelupäivät sähköposti Muista myös: Ammattiliittojen ja työnantajajärjestöjen tiedotus Kuntaliitto Ole aktiivinen: kysy, kuuntele, lue, osallistu keskusteluun, ehdota, ole eri mieltä Seuraa työpaikkasi sisäisen viestinnän kanavia ja verkkosivua 2019.pohjanmaa.fi Jos et ole varma tiedon todenperäisyydestä, ota selvää, kysy esimieheltä. Pysäytetään yhdessä huhujen alkaminen.

7 Johdon ja esimiesten rooli
Viestintäkanavat Kuulostele henkilöstösi ajatuksia ja välitä niitä eteenpäin Seuraa uudistuksen etenemistä eri kanavissa Huolehdi, että työn kannalta oleellinen tieto on henkilöstösi saatavilla Varmista, että henkilöstölläsi on mahdollisuus keskusteluun ja vaikuttamiseen Ohjaa esimerkillä: Esimies vaikuttaa siihen, nähdäänkö uudistus positiivisena vai negatiivisena Kerro oikeaa tietoa. Jos et tiedä vastausta, kerro myös se. ”Info pidetään, vaikka ei olisi mitään kerrottavaa” Henkilöstöinfot ja yksikkökokoukset 2019.pohjanmaa.fi intra kahvipöytä- ja käytäväkeskustelut sosiaalinen media kehityskeskustelut blogit ja vlogit keskustelut muiden esimiesten kanssa esimiesfoorumit kehittämis- ja suunnittelupäivät Muista myös: Ammattiliittojen ja työnantajajärjestöjen tiedotus Kuntaliitto

8 Väliaikaisen valmistelutoimielimen rooli
Viestintäkanavat Valmistella uutta työpaikkaamme avoimesti Kuunnella henkilöstöä, asukkaita ja sidosryhmiä Antaa valmistelusta oikeaa ja ajan tasalla olevaa tietoa. Viestiä päätöksistä 2019.pohjanmaa.fi blogit ja vlogit viestintärinki tilaisuudet henkilöstölle (etäyhteyden hyödyntäminen) sosiaalinen media Sähköposti Teemaryhmät ja työryhmät Kutsusta puheenvuorot esim. kehittämispäivissä tai henkilöstöinfoissa

9 Esimies: kohdista viestisi omalle porukallesi!
Uudistus tuntuu etäiseltä – miten tämä liittyy minuun? Var ska jag jobba? Vem ska jag jobba med? Hieno mahdollisuus tehdä työtä uudella tavalla! Jag har en idé! Vad tänker du? När hinner man tänka på reformen? Vi har ju vårt arbete att sköta! Apua, kuka osaisi kertoa minulle mitä tapahtuu? Mitä sinä ajattelet?

10 Hyviä käytäntöjä Pohjanmaalla
Hyödynnä moderneja välineitä! Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi järjesti syksyllä 2016 henkilökunnalleen info-tilaisuuden, joka tallennettiin. Näin myös ne, jotka eivät päässeet paikalle, pystyivät katsomaan ohjelman. (Aito) mahdollisuus kysyä Pohjanmaan TE-toimistossa järjestetään Muutoskahveja eri toimipaikoissa. Osallistujat saavat keskustella pareittain tai pienissä ryhmissä ja kirjoittaa kysymyksiä ja ajatuksia paperille. Mietteet käydään läpi yhdessä ja johtaja vastaa. Myös nämä tilaisuudet tallennetaan. Säännöllinen info riippumatta siitä, onko kerrottavaa Pohjanmaan liitossa henkilökunta tietää, että maanantain iltapäiväkahvin lomassa muutosjohtaja kertoo maakuntauudistuksen ajankohtaiset. Joskus asiaa on paljon. Toisinaan todetaan, ettei ole uutta kerrottavaa. Tehdäänkö sinun työpaikallasi hyvää muutosviestintää? Kerro siitä meille! Lähetä vinkkisi osoitteeseen Tack! – Kiitos!


Lataa ppt "LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN | MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google