Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työelämäpedagogiikkakysely työelämäyhteistyöstä työpaikkaohjaajille ja opettajille Sirkku Latvio 16.5.2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työelämäpedagogiikkakysely työelämäyhteistyöstä työpaikkaohjaajille ja opettajille Sirkku Latvio 16.5.2017."— Esityksen transkriptio:

1 Työelämäpedagogiikkakysely työelämäyhteistyöstä työpaikkaohjaajille ja opettajille
Sirkku Latvio

2 Oletko?

3 Kuulun ikäryhmään

4 Työkokemuksesi vuosina

5 Oletko käynyt työpaikkaohjaajakoulutuksen?

6 Milloin kävit työpaikkaohjaajakoulutuksen?

7 Milloin kävit työpaikkaohjaajakoulutuksen? - Minä vuonna? (Kaikki)
2011 2012 2016 2015 2014 2017 Tänä vuonna, kesken

8 Oletko toiminut työpaikkaohjaajana koulutuksesi jälkeen?

9 Kuinka kauan olet toiminut työpaikkaohjaajan

10 Oletko toiminut  työpaikkaohjaajana pääasiassa

11 Työpaikkani on

12 Työpaikkani on - Jokin muu, mikä
päiväkoti

13 Haluaisitko, että opettaja 

14 1. Osallistuu hoitosuunnitelman laatimiseen

15 1. Osallistuu hoitosuunnitelman laatimiseen - Jos vastasit ei, niin perustele
hoitosuunnitelma opetetaan jo koulussa tekemään. opettajan tulisi saada tietoja potilaista jotta voi osallistua hoitotyöhön, hän ei voi vaan pamahtaa paikalla yllättäen ohjaamaan potilastyössä opettaja ei aina välttämättä ole tietoinen/ajantasalla työpaikan tilanteesta, joten mieluummin työpaikkaohjaaja osallistuu opiskelijan kanssa hoitosuunnitelman tekoon miten opettajan vastuut ja velvollisuudet, oikeusturva, perehdytys, työturvallisuus, asukasturvallisuus, asukkaan suostumus Opiskelijan pitää itse osata tehdä hoitosuunnitelma opiskelijan on osattava se itse

16 2. osallistuu päivittäisiin toimintoihin (aamupesut, syöttäminen, pukeminen)

17 2. osallistuu päivittäisiin toimintoihin (aamupesut, syöttäminen, pukeminen) - Jos vastasit ei, perustele tulisi tuntea potilaat, kuten edellinen vastaus miten opettajan vastuut ja velvollisuudet, oikeusturva, perehdytys, työturvallisuus, asukasturvallisuus, asukkaan suostumus Ei tässä opettajaa tarvita aamupesuihin :) Opettaja opettaa teoriaa, työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijaa kentällä. perusteet käydään koulussa, perusteita hyödyntäen ja mahdollisesti soveltaen ohjaaja ja opiskelija harjoittelevat työssäoppimispaikassa.

18 3. Osallistuu asukkaan/potilaan elintoimintojen tarkkailuun ( RR, pulssi, verensokeri, pulssioksimetri)

19 3. Osallistuu asukkaan/potilaan elintoimintojen tarkkailuun ( RR, pulssi, verensokeri, pulssioksimetri) - Jos vastasit ei, perustele opetetaan jo koulussa tulisi saada tietoja potilaista, jotta voi osallistua potilastyöhön kuten edelliset samat perustelut kuin aiemmissa perusteet koulussa, harjoittelu ohjaajan kanssa.

20 4. Osallistuu kirjaamiseen

21 4. Osallistuu kirjaamiseen - Jos vastasit ei, perustele
samat perustelut kuin aiemmissa ja huom: tietosuoja!!! Opiskelijan pitää itse osata kirjata!!!

22 5. Osallistuu voimavaralähtöiseen ja toimintakykyä edistävään toimintaa

23 5. Osallistuu voimavaralähtöiseen ja toimintakykyä edistävään toimintaa - Jos vastasit ei, perustele
ei ihan tarkkaan tule esiin, mitä työtehtäviä tämä sisältäisi

24 6. Osallistuu virikkeiden ja aktiivisuuden järjestämiseen

25 6. Osallistuu virikkeiden ja aktiivisuuden järjestämiseen - Jos vastasit ei, perustele
Meillä käy paljon vapaaehtoisia tarkempi kuvaus olisi ollut hyvä Opiskelijan pitää itse miettiä eikä saada valmiita vastauksia. voisiko opettajan aikaa käyttää paremminkin?

26 7. Osallistuu ruokatilauksen tekoon ja ruoan jakeluun

27 7. Osallistuu ruokatilauksen tekoon ja ruoan jakeluun - Jos vastasit ei, perustele
vuorovastaava tekee tilaukset sekä laitoshuoltajat tähän ei tarvita pedagogista osaamista, jota opettajilla on samat perustelut kuin yllä ei opettajan tarvitse olla näkemässä kuinka ruokatilataan, ohjaajan rooli on raportoida jos jotain ongelmia opiskelijan ohjaamisessa ym samat perustelut kuin 1 ja 2 kysymyksissä, turvallisuus (erityisruokavaliot) Opiskelija osaa tämän! perushoitoon liittyvää työtä, opettajan resurssien tehotonta käyttöä...

28 8. Osallistuu lääkehoitoon

29 8. Osallistuu lääkehoitoon - Jos vastasit ei, perustele
kts ed kohdat ei missään nimessä! Turvallisuus!, oikeudet, valvollisuudet

30 9. Osallistuu lääkehoidon tarkkailuun ja tiedon etsintään lääkkeistä (esim. terveysportti)

31 10. Osallistuu kansansairauksien hoitotyöhön (esim. pitämällä luennon)

32 10. Osallistuu kansansairauksien hoitotyöhön (esim
10. Osallistuu kansansairauksien hoitotyöhön (esim. pitämällä luennon) - Jos vastasit ei, perustele aikuisopiskelijat voivat itse olla aktiivisia toimijoita, ei luentoa, vaan vaikka pienryhmätöitä Luennot ovat koulussa!

33 11. Osallistuu aseptiseen toimintaan(käsien pesu,käsien desinfointi, aseptinen työjärjestys)

34 11. Osallistuu aseptiseen toimintaan(käsien pesu,käsien desinfointi, aseptinen työjärjestys) - Jos vastasit ei, perustele käydään koulussa läpi aseptinen työjärjestys: turvallisuus, vastuut, velvollisuudet Opiskelijan pitää osata perusasiat ja nämä käydään koulussa läpi!

35 12. Osallistuu ergonomiseen työskentelyyn ( käyttää eri apuvälineitä, hyödyntää taukoliikuntaa)

36 12. Osallistuu ergonomiseen työskentelyyn ( käyttää eri apuvälineitä, hyödyntää taukoliikuntaa) - Jos vastasit ei, perustele turvallisuus, vastuut, velvollisuudet

37 Mihin muuhun haluaisit opettajan osallistuvan työpaikalla?
enemm'än yhteistyötä ohjaajien ja opiskelijavastaavien kanssa Näyttöön perustuvan hoitotyön (NPH) jalkauttamiseen työpaikoilla esim. osastotunteja pitämällä. Opettajien oman substanssin (kuntoutumista edistävän hoitotyön, syöpäpotilaan hoitotyö, neurologinen hoitotyö, kivun hoito jne) hyödyntäminen esim. lyhyitä alustuksia pitämällä Pienimuotoisten kyselyjen ja tutkimusten teko hoitohenkilökunnalle ja opiskelijoille, joiden avulla pysyttäisiin kehittämään hoitotyötä ja hoitotyön opetusta. opettajat voisivat käydä hieman useammin ja etenkin harjoittelun alussa kertomassa koko opiskelijan tiimille eri käytännöistä koulun ja oppimisen sekä ohjauksen suhteen. Mitä koulu odottaa opiskelijan oppivan työelämässä . Olisi hyvä, jos opettaja voi nähdä itse, mitä opiskelija tekee. Asiakas- ja potilaslähtöisyys puuttuvat: opiskelijat, asukkaat, potilaat, asiakkaat. turvallisuus ja työsuojelu mietityttävät, miten tiedonkulku. Mitä, jos jotain tapahtuu: vakuutukset, vastuut, velvollisuudet? Pitäisin opettajan koulussa. Edellä tulikin jo aika paljon. Yleensä opettajankin on hyvä nähdä tätä työelämän arkea ja kiireistä aikataulua. Opettaja voisi osallistua tämän työn kehittämiseen siten että asiakkaat saisivat entistä parempaa hoitoa ja että työpaikoilla asiat toimisivat paremmin ja lisäksi opettaja voisi osallistua johtamisen kehittämiseen työpaikoilla sekä työn organisoimisen kehittämiseen. Päivät kotihoidossa hyvin hektisiä ja muuttuvia, suunnitelmat muuttuvat nopealla tahdilla. Opettajat opettavat koulussa, opiskelija ottaa vastuuta opinnoistaan ja työssäoppimispaikalla opetellaan ohjaajan kanssa hyödyntämään jo opittua teoriaa käytännössä.

38 Mihin muuhun haluaisit opettajan osallistuvan työpaikalla?
Open näkökulma: hyvä jos opettaja osallistuu ja ylläpitää/päivittää osaamistaan. On kuitenkin tehotonta ajankäyttöä, jos asioita opetetaan yksitellen opiskelijoille eri top paikoissa. Ryhmäopetus (koulussa tai muualla) on kustannustehokkaampaa. Täytyy tarkkaan miettiä mihin opettajan aikaa halutaan käyttää, jotta lopputulos (opiskelijoiden oppiminen ja taso) olisi mahdollisimman hyvä. Miksi opettaja osallistuisi hoitotyöhön opiskelijan kanssa? Ennemmin opintokäyntejä/ videoita tutustuen työelämään. Opettaja ohjaa opiskelijaa työharjoitteluun, enemmän yksilöityä ohjausta, varmistaa onko tarvittavat tiedot hallinnassa. Etenkin nuorten perään kysellä pärjäämistä ja varmistaa heidän oppimistaan, olla enemmän yhteydessä työpaikkaan.

39 Kiitos!


Lataa ppt "Työelämäpedagogiikkakysely työelämäyhteistyöstä työpaikkaohjaajille ja opettajille Sirkku Latvio 16.5.2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google