Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Smart Tampere © SRV/Studio Libeskind.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Smart Tampere © SRV/Studio Libeskind."— Esityksen transkriptio:

1 Smart Tampere © SRV/Studio Libeskind

2 Smart Buildings kick-off 23.8.2017
10:00 Kärkiteemojen työpaja, Miimu Airaksinen, Pauli Välimäki ja Tero Blomqvist Työpajassa valmistellaan Älykkäät rakennukset -teeman kolme kärkiteemaa tiekartan kehittämistä varten. 12:00 Lounas (omakustanteinen) 13:00 Tervetuloa, Smart Tampere -ohjelman esittely, Tero Blomqvist 13:15 Älykkäät rakennukset - Visio ja tavoitteet, Miimu Airaksinen Kahvitauko 13:45 Älykkäiden rakennusten trendejä ja caseja Energiatehokas yliopisto, Saana Raatikainen, Tampereen yliopisto Älykästä palvelurakentamista, Petri Mölsä, Tampereen tilakeskus Kestävän rakentamisen pilotteja, Pauli Välimäki, Tampereen kaupunki Älykäs Härmäläranta, Toni Tuomola, Skanska 14:45 Kärkiteemojen esittely aamun työpajasta 15:15 Keskustelu ja yhteenveto 16:00 Tilaisuus päättyy .

3 Älykkäät rakennukset, visio ja tavoitteet

4 Älykkäät rakennukset visio
Älykäs rakennus on viihtyisä ja tarpeenmukainen. Se tuottaa informaatiota käyttäjien tarpeisiin, kuluttaa vähän luonnonvaroja ja energiaa ja hyödyntää hukkaresursseja. Lisäksi se toimii taloudellisesti kestävästi. Tulevaisuuden moninaisten muutoksiin (ilmastonmuutos, digitalisaation, ikääntyvä väestö jne.) varautuminen on tärkeää. Äkillisiin muutoksiin tulee myös osata varautua niin että käyttäjien viihtyvyys ei kärsi (resilienssi). Lisäksi on tärkeää huomioida muuttuvat ja eriytyvät käyttäjien tarpeet. Tavoitteena onkin luoda Future Proof Buildings. Tähän nauruversioon kommentteja TEILTÄ ja sitten itse tilaisuudessa kysytään yleisöltä palautetta (voidaan kysyä myös lopun keskustelussa jos ei tässä irtoa vielä, siinä vaiheessa ovat saaneet jo vähän sulatella)

5 Muutama esimerkki: Smart Buildings
To enable sustainable urban life through rationalization in the use of resources while increasing comfort in urban environments by means of embedded technology and integration technologies within residential and commercial buildings To achieve greater efficiency in use of resources, prioritizing energy, more flexibility in the provision of resources and better situation awareness for the citizen and for service and infrastructure owners

6 Integrated sensors and forecasting+self-learning algorithms
By integration of sensors and wireless connectivity to lamps

7 People flow and impact to energy use and functionality of spaces

8 Online forecasting of building energy consumption and resilience in system failure
Forecasting is based on open weather data or forecast data by Finnish Meterology Institute (FMI) Online forecasting of the cooling of the building in the case of power or district heating system failure Web service based solution (no user interface is needed, easy integration with other applications)

9 Building operation and maintenance

10 Älykäs rakennus teema-alueen tavoitteita
Synnyttää toimivia ekosysteemejä ja yhteistyöprojekteja, joiden tuloksena on älykkäitä ja kestävän kehityksen mukaisia rakennuksia ja alueita Tampereen seudulla. Aktivoida alueen yrityksiä kasvua ja kansainvälisyyttä luoviin kehityshankkeisiin ja tehdä Tampereen seudusta älykkään rakentamisen tunnistettu referenssialue. Edistää rakentamisessa yhteiskehittämistä (co-creation), kokeilukulttuuria ja yhteistyötä yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten ja kuntien kesken.

11 Arvon syntyminen Taloudellinen arvo Sosiaalinen arvo
Paremmat palvelut ja kaupungin toiminnot Tehokkaampi pääoman hyödyntäminen Korkeampi liikevaihto Taloudellinen arvo Sosiaalinen arvo Yhteisöllinen arvo Tutkimusarvo Julkinen Yksityinen Yksilö Tasa-arvoisemmat palvelut, koulutus ja elinolot Palveluiden laadun parantuminen Kestävän kehityksen ratkaisut ja puhdas ympäristö Turvallisuus Demokratia ja avoimuus Joustava koulutus ja osaaminen Luovuuden ja innovaation mahdollistaminen Osaajien ja opiskelijoiden aktivoiminen

12 Ideoita ja laatua vuoropuhelulla
TEEMOJEN ALUSTAT JA YHTEISTYÖN RAKENTEET SMART TAMPERE Aika 2017 2018 2019 Ideat ja ylätason tavoitteet Tavoite Idea, Alustavat hankkeet Määritellyt hankkeet Maturiteetti Resurssoidut hankkeet Hankeaihio Hanke SMART TAMPERE TIEKARTTA YHTEISTYÖ MÄÄRITTELYVAIHEESSA Vaatimukset ja Tavoitteet Yhdessä innovointi Nopeat kokeilut Implementointi TIEKARTTA JA HANKKEET TEEMOITTAIN Palaute VISIO JA MISSIO EKOSYSTEEMI Älykäs teollisuus Älykäs terveys Älykäs hallinto ja asukkaat Älykäs liikkuminen Älykäs infra Älykkäät rakennukset Älykäs koulutus ja osaaminen Käyttäjäkokemus/Analytiikka/Yhteydet/Kestävä kehitys/Turvallisuus

13 Tiekartta julkaistaan aikaisessa vaiheessa, Tiekartta Työpaja 1 to 28
Tiekartta julkaistaan aikaisessa vaiheessa, Tiekartta Työpaja 1 to 28.9 klo 9-12 Syntyy näkyvyys tuleviin hankkeisiin. Aktiiviset toimittajat saadaan mukaan jo alkuvaiheessa. Kanava ja vuorovaikutus nostavat tiekartan laatua. Resurssien kohdistaminen tiekartan mukaisesti vuoropuheluun toimijoiden välillä säästää resursseja. Tiekartta voidaan nähdä myös markkinatestinä.

14 Miten pääsen mukaan toimintaan
Haluan mukaan Smart Tampere –toimintaan  Ota yhteyttä ohjelmajohtaja Tero Blomqvist, Tampereen kaupunki puhelin: puhelin: puhelin: Haluan mukaan teeman aktiviteetteihin, minulla on palautetta teeman tiekarttaan tai toimintaan yleensä  Ota yhteyttä teeman teemapäällikköön Miimu Airaksinen puhelin: puhelin:

15 Kiitos! Feedback/Palaute smarttampere.fi/feedback


Lataa ppt "Smart Tampere © SRV/Studio Libeskind."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google