Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kaisa Seppänen Marika Lohi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kaisa Seppänen Marika Lohi"— Esityksen transkriptio:

1 Kaisa Seppänen Marika Lohi
Liiketoiminnalla ja yhteisörahoituksella lisää mahdollisuuksia järjestöille Kaisa Seppänen Marika Lohi

2 Perinteinen järjestön rahoitus Uusia mahdollisuuksia
Hankeraha, avustukset Varainhankinta, vapaaehtoistyö Uusia mahdollisuuksia Liiketoiminta Yhteisörahoitus

3 Liiketoiminta Saa tehdä Palvelumuotoilu Verotus Budjetti Ansaintamalli
Järjestö voi perinteisen varainhankinnan lisäksi tehdä liiketoimintaa ja silti säilyä yleishyödyllisenä Voimavaroista, tarpeista ja osaamisesta paketoidaan myytäviä tuotteita ja palveluita. Liiketoiminnan tulosta verotetaan Arvonlisäveroverollisuuden raja euroa Toiminnan kulut ja tuotot pyritään ennustamaan budjetoimalla. Suunnitellaan ansaintamalli: miten palvelu käytännössä myydään ja kenelle? Vertaistukea ja henkistä hyvinvointia, hevostellen - Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kuntoutumista ja edistää mielenterveyttä sosiaalipedagogisella hevostoiminnalla ja muulla vertaistoiminnalla.

4 Kun järjestönä aiot käynnistää liiketoimintaa, tee näin
Hanki y-tunnus Hakeudu ennakkoperintärekisteriin Hakeudu tarvittaessa ALV-rekisteriin Opettele hinnoittelua Tutustu kilpailijoihisi Tee kolme tulosbudjettia: “menee tosi surkeasti” “tämä toimiikin!” “onnistuimme yli odotusten” Varaudu kaksinkertaiseen ajan menoon. Tee kassabudjetti (tarkista että rahat riittävät). Mieti riskit: mitä koettelemuksia voi tulla? Muista että apua on saatavilla

5 Yhteisörahoitus Keinoja: Vastikkeellinen joukkorahoitus
Yhteisöbondilainat Yhteisölliset osuus-/osakeannit Rahoitus tulee siitä yhteisöstä, jolle rahoituksen hakijan toiminta on tärkeää. avaa tätä, puhu enemmän Sijoittajat eivät odota suuria tuottoja sijoitukselleen vaan tyytyvät maltillisempaan rahalliseen tuottoon.

6 VASTIKKEELLINEN JOUKKORAHOITUS
Rahankeräysluvalla varainhankintana ilman vastikkeita, muuten vastikkeella Myydään ennakkoon: esimerkiksi tuotteita tai pääsylippuja Kampanjoidaan jonkin tietyn rahallisen tavoitteen saavuttamiseksi. Sopii helposti mitattavissa oleviin ja kertaluonteisiin saavutuksiin. Vastikkeet on tehtävä ja toimitettava lupauksen mukaan.

7 Yhteisöbondilaina Nicehearts ry:n yhteisöbondi eli joukkovelkakirjalaina Nicehearts ry lainasi yhteisöltään (57 sijoittajaa) yhteensä euroa: yksi bondi 100€ Rahoitusta tarvittiin järjestön talouden tervehdyttämiseksi ja toiminnan kehittämiseksi hankerahoitusta odotellessa.

8 Yhteisöbondilaina: Nicehearts ry
Lainan antajat saivat valita vuosikoron: 0%, 1%, 2% tai 3% Laina maksetaan korkoineen takaisin kolmen vuoden aikana.

9 Myös aivan uusia tukijoita tuli mukaan rahoituskampanjan kautta.
He rahoittivat, koska: heidän mielestään maahanmuuttajanaisten ja tyttöjen kotouttaminen oli tärkeää. Niceheartsilla oli siihen hyvä toimintasuunnitelma. He innostuivat uudenlaisesta sijoitusmahdollisuudesta Nicehearts ry Myös aivan uusia tukijoita tuli mukaan rahoituskampanjan kautta. He rahoittivat, koska: heidän mielestään maahanmuuttajanaisten ja tyttöjen kotouttaminen oli tärkeää. Niceheartsilla oli siihen hyvä toimintasuunnitelma. He innostuivat uudenlaisesta sijoitusmahdollisuudesta

10 Mitä opittiin? Työyhteisö ja laajempi verkosto tutustui toisiinsa ja vahvistui Talouden, myynnin ja markkinoinnin tiedot ja taidot vahvistuivat Toiminnanjohtaja Johannan viesti: keskity perustehtävääsi ja usko siihen, rahoitus tulee toiminnan kautta.

11 Community shares - yhteisöllinen osuus/osakeannit
Luvut Briteissä 2016: henkilöä on sijoittanut yhteensä yli 100 miljoonaa puntaa yli 350 yhteisölliseen yritykseen. (Videolla ja 200 yritystä.) Inspiraationa “Community share” eli brittiläinen malli, jossa kehitetään paikallista omistajuutta. (Video 2:31 min)

12 Yhteisöllinen omistajuus Suomessa, mitä ja miksi?
Yhteisön tarpeiden toteuttamiseksi Ei lahjoitus vaan tasa-arvoinen omistajuus Rahat kokoon summista, jotka sopivat jokaisen kukkarolle Jaetaan omistajuutta, riskejä ja toiminnan hyötyjä Osuuksia ei voi myydä edelleen (joskus palautettavissa) Osuuskunta, osakeyhtiö ja yhdistysmuotoisia ratkaisuja Englannissa Suomessa osuuskuntamallina mahdollista jo nyt! Oletko kiinnostunut tutkimaan asiaa yhdistyksenä, ota yhteyttä!

13 Tehtävä: Miksi meille rahoitusta? (10 min)
Etsi pari, jota et vielä tunne. 2) Kertokaa toisillenne vuorotellen (n. 5 min/hlö) Mihin rahoitusta järjestössänne tarvitaan? Mitä rahalla käytännössä tehtäisiin? Millaista rahoitusta tarvitsette? Mikä on teidän nykyinen yhteisönne? Entä mahdollisuuksien yhteisö, joka rahoittaisi teitä? Miksi se rahoittaisi teitä? Se, jolla on värikkäämmät sukat, aloittaa!

14 Rahoitusvoimala on auki täällä tänään!
Apua rahoitusvalmiuden kehittämiseen EaSi-rahoitteinen valmennusohjelma Rahoitusvoimala on auki täällä tänään! Rahoitusvoimalassa neuvontaa, vertaistukiryhmiä, aamiaistilaisuuksia, klubeja, kaksi bootcampia. Hae mukaan nyt!

15 Yhteisörahoitus Osuuskunta Ehta Rahan kautta
Yhteisörahoitusalusta aukeaa huhti-toukokuussa 2017 Lainamuotoinen, osuus-/osakemuotoinen ja vastikkeellinen joukkorahoitus. Neuvontaa rahoitusvalmiuden kehittämiseksi.

16 Pssst! http://www.ehtaraha.fi/jaseneksi/
Voitte myös liittyä osuuskunta Ehta Rahan jäseneksi ja olla mukana rakentamassa yhteisöllisen rahoituksen tulevaisuutta Suomessa ja saada jäsenetuja!


Lataa ppt "Kaisa Seppänen Marika Lohi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google